Сексистки хроники
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Re: Сексистки хроники
Не, не е. Ето ти да четеш: http://theredpillmovie.com/press/dispelling-myths/
Жената е феминистка, не рамкира нищо срещу феминистките.
Жената е феминистка, не рамкира нищо срещу феминистките.
This is it. Ground zero.
Да де, то и споменатите са феминистки. На същия принцип на който анархокапиталистите са анархисти. Но ще метна око когато имам време и нерви
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Men's Lib събредитът беше бая зле като го посещавах преди две-три години, модераторите бяха толкова загрижени някой да не каже нещо срещу ортодоксалната феминистка идеология, дори и подкрепено с един куп факти, че убиваха повечето по-интересни дискусии с намесата си. Имаше и твърде много непродуктивни коментари от рода на "Какво се оплаквате от X проблем, засягащ мъжете, при положение, че жените страдат от несвързания проблем Y, който по моето субективно мнение е по-сериозен"?
А Хоф Съмърс си е феминистка според всички нормални дефиниции, това, че е против голяма част от идеологията на доминиращата в момента фракция в движението не я прави антифемистка.
А Хоф Съмърс си е феминистка според всички нормални дефиниции, това, че е против голяма част от идеологията на доминиращата в момента фракция в движението не я прави антифемистка.
Last edited by Demandred on Thu Mar 14, 2019 5:12 pm, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Red Pill не го знам кво е, но някои от тези числа съм ги проверявала сама преди години и са верни, за съжаление. Липсата на support networks за мъжете по света и цялостната ни култура, която ги програмира да ги е срам да потърсят помощ приключват с ей такива ужасяващи факти. За хора, които се предполага да имат ТОЛКОВА МНОГО социална власт, определено не изглеждат като да се ползват кой знае колко добре от нея.
Бе не е като да не сме си виновни самите ние за тази ситуация.
От друга страна тоя клип няма нищо общо с каквото и да било в тая тема, но все пак:
https://www.youtube.com/watch?v=PlV25s- ... e=youtu.be
От друга страна тоя клип няма нищо общо с каквото и да било в тая тема, но все пак:
https://www.youtube.com/watch?v=PlV25s- ... e=youtu.be
Еми системата е тъпа и вреди на всички, просто не по един и същи начин. Мъжете са преебани, защото обществото ги принуждава да се авторепресират, това е факт. Но примерно това да ми обясняваш как те били най-големият процент от жертвите във войни... Еми дъъъ, ебаси. Първо, армията в САЩ е некъв кошмар за жени все още в много отношения. Второ, кой ги започва тия войни? Това е един конкретен сегмент от цялото, но все пак има значение.
Но това не е доказателство, че на мъжете им липсва социална власт, и коментарът на Дем е СИЛНО преувеличен за това как съдебната система третира мъже и жени в момента. Шуър, може би сме стигнали епоха, в която не е нужен митинг на улицата, за да прегледа съдът обвиненията на жена към мъж, но продължаваме да получаваме някакви безумни и гротескни съдебни решения накрая, които са агресивно в полза на мъжете. Виж повечето съдебни дела за изнасилване, и с какви причини се оправдават за присъди, които често не стигат дори до затвор.
Но това не е доказателство, че на мъжете им липсва социална власт, и коментарът на Дем е СИЛНО преувеличен за това как съдебната система третира мъже и жени в момента. Шуър, може би сме стигнали епоха, в която не е нужен митинг на улицата, за да прегледа съдът обвиненията на жена към мъж, но продължаваме да получаваме някакви безумни и гротескни съдебни решения накрая, които са агресивно в полза на мъжете. Виж повечето съдебни дела за изнасилване, и с какви причини се оправдават за присъди, които често не стигат дори до затвор.
And you can't dance with a devil on your back...
"Лична напдака"

Иначе на останалото от поста ти нямам какво да кажа - отдавна нямам мерака да водя цитатни войни, където се режат всички основни точки, а се коментират някакви изолирани "обидни" изречения. Отговорих ти на снизходителното поведение по начина, по който заслужаваше да му бъде отговоренo. Ако не те кефи, следващия път помисли първо, преди да ме третираш като някакъв прегазен скункс на тротоара, или последвай инстинкта си и просто не коментирай.
Лична нападка #7, отново голословни твърдения, които ме обиждат и ме очернят.
Аз съм си го заслужила, така ли? Това ли ти е оправданието да си толкова гаден към мен? Пасивната агресивност струи от всеки твой пост напоследък, погледни се в огледалото преди да ме обвиняваш, неоснователно при това. Репликите ти в "Северна Америка" са еталон направо.
Да, и преди си казвал, че те кефи, когато си изпусна нервите в отговор на обидите ти, не го виждам това от теб за пръв път.
Както и не за пръв път виждам от теб отказ от аргументиран разговор за сметка на личните подигравки, това също ти е запазена марка напоследък. Не че имам желание да си говоря с теб, де, просто беше интересно какво смислено би могъл да кажеш. Въпросът отпадна.
Нали си любител да ми гледаш постовете назад във времето - е, сега и аз го направих, за да видя постоянната пасивна агресия, в която ме обвиняваш, къде, аджеба, я има в съобщенията ми. И какво да видя - нищо агресивно няма в съобщенията ми. Но сега ще се появи: ти си агресор и токсичен събеседник. Ето ти го в прав, активно-агресивен текст.
Last edited by Ghibli on Thu Mar 14, 2019 7:20 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Смислените части от поста ми бяха в цитатите, на които ти реши да не отговаряш заради множеството лични нападки
Нямам намерение да си играя на обвинения и на "кой почна пръв". Ако предпочиташ да се чувстваш като онеправдана жертва на висок кон, твое право е. Аз оттук нататък ще отговарям само на конкретни аргументи по темата или на други директни псувни от твоя страна. Обвиненията в лицемерие, несъстоятелност, злост и други подобни, са ми безинтересни.

Аха, значи ще изсипеш един тон лайна и после ще се направиш на незаинтересован, а? Но лайната си стоят и искам да понесеш отговорност за тях. Не се крий като шушумига, бъди мъж 
О, значи ето ти го отново пасивно-агресивният похват: значи аз съм избрала да се чувствам засегната, проблемът е в мен, а ти самият и нещата, които пишеш по мой адрес нямат нищо общо. Не си познал, манипулаторе.
Смислените части от поста ти, както ги наричаш, бяха егаси глупостите, както вече отбелязах. Тоест, отговорих им, но ти не си довидял.

О, значи ето ти го отново пасивно-агресивният похват: значи аз съм избрала да се чувствам засегната, проблемът е в мен, а ти самият и нещата, които пишеш по мой адрес нямат нищо общо. Не си познал, манипулаторе.
Смислените части от поста ти, както ги наричаш, бяха егаси глупостите, както вече отбелязах. Тоест, отговорих им, но ти не си довидял.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
А колко често въобще се случва някоя жена, изнасилила мъж, въобще да стигне до съд, а камо ли да я осъдят? Дори и в редките случаи, когато това стане, присъдите обикновено са далеч по-малки в сравнение с тези на мъже при същите обстоятелства. Има маса случаи с учителки, правили секс с непълнолетни ученици, което по американските закони е statutory rape и сериозно престъпление, които се отървават с probation. И не само това, но и далеч не биват заклеймявани от обществото като колегите си мъже, направили същото с ученички. За доста хора това учителка да прави секс с 15 годишен свой ученик въобще не е престъпление и почти никой не ги нарича педофили.Roland wrote: ↑Thu Mar 14, 2019 6:03 pmНо това не е доказателство, че на мъжете им липсва социална власт, и коментарът на Дем е СИЛНО преувеличен за това как съдебната система третира мъже и жени в момента. Шуър, може би сме стигнали епоха, в която не е нужен митинг на улицата, за да прегледа съдът обвиненията на жена към мъж, но продължаваме да получаваме някакви безумни и гротескни съдебни решения накрая, които са агресивно в полза на мъжете. Виж повечето съдебни дела за изнасилване, и с какви причини се оправдават за присъди, които често не стигат дори до затвор.
Има една камара изследвания, според които в американската съдебна система (и въобще навсякъде по света, където са правени изследвания по въпроса) жените са със сериозно предимство. Ето един пример:
https://www.law.umich.edu/newsandinfo/f ... ities.aspxIf you're a criminal defendant, it may help—a lot—to be a woman. At least, that's what Prof. Sonja Starr's research on federal criminal cases suggests. Prof. Starr's recent paper, "Estimating Gender Disparities in Federal Criminal Cases," looks closely at a large dataset of federal cases, and reveals some significant findings. After controlling for the arrest offense, criminal history, and other prior characteristics, "men receive 63% longer sentences on average than women do," and "[w]omen are…twice as likely to avoid incarceration if convicted." This gender gap is about six times as large as the racial disparity that Prof. Starr found in another recent paper.
63% е огромна разлика. Ако беше в полза на мъжете, щеше да се вдигне шум до небесата за тази крещяща дискриминация. Това е 6 пъти повече от racial disparity-to, установена при друго изследване на същия професор.
Във Великобритания преди година-две имаше сериозни предложения да се премахне изцяло затвора за престъпници-жени.
Да, вярно, има случаи, в които мъже (обикновено богати) се отървават лесно и това е проблем, обаче като цяло данните определено подкрепят тезата, че жените са третирани по-добре в съдебната система.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Но тук говорим за два различни проблема, нищо, че водят до сходни ефекти. Репресията към мъжете да не си признават и това, че не ги взимат насериозно, когато го направят, идва от същата токсична култура, която толкова хора тук се възмущават като се изтъкне. И коренът й не са жените. Не са жените тези, които са изградили среда, в която мъжът е "слаб", ако е бил жертва на сексуален тормоз или дори побой от страна на жена. Не са жените тези, които не вярват, когато им се каже, че нещо такова е станало.
Абе и жените бая допринасят за тази ситуация. Жените раждат мъже и ги възпитават от малки по тоя токсичен начин. Ние също сме прогамирани от обществото да харесваме проявите на физическа сила у мъжете и да се отвращаваме от слабостта в тях. Това се улавям, че и аз го правя доста често, като по инстинкт - първата хрумнала ми мисъл е, когато се сблъскам с някой по-ефеминизиран бета екземпляр. В мига, в който почна да рационализирам ситуацията ми става ясно къв мисловен аборт съм направила, но това не променя факта, че шибаното нещо е ingrained in me и не знам дали някога ще успея да го изкореня напълно.
Първо, "силно преувеличено е", после "абе, така е, ама жените не са виновни". После се чудиш защо няма нормален диалог с теб, а само заяждания или бъзици.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."