Ip Man и други филми с бойни изкуства

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Dec 15, 2013 10:05 am

@coldie: И двата филма са толкова надценени според мен, че няма накъде повече, единия ми представи пак "китайска авиация", другия от прекалено стилизиране и символика (и да е оранжево-арт изпълнение) се сгромоляса и не достави в най-важната част за такива филми - бойните сцени... Има режисьори, които не трябва да стъпват на непозната територия, а да си правят каквото могат най-добре в тяхната си ниша...

Поздрави

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Dec 15, 2013 8:31 pm

TheGrimReaper wrote:@coldie: И двата филма са толкова надценени според мен, че няма накъде повече, единия ми представи пак "китайска авиация", другия от прекалено стилизиране и символика (и да е оранжево-арт изпълнение) се сгромоляса и не достави в най-важната част за такива филми - бойните сцени... Има режисьори, които не трябва да стъпват на непозната територия, а да си правят каквото могат най-добре в тяхната си ниша...

Поздрави
Да, и аз подобно нещо изразих.
Няма какво да се гледа просто, вече.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Dec 15, 2013 8:51 pm

Има, има - не се отчайвай :)

The Wrath of Vajra
Tom Yum Goong 2
Special Identity
Police Story 2013
Ninja: Shadow of a tear

Това е до края на годината, а що се отнася до 2014, по значимите са:

Iceman 3D I & II
The Raid 2 (Berandal)
Last of the Best
Police Story 2013
Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc
Rurouni Kenshin: The End of a Legend Arc
Teenage Mutant Ninja Turtles
The Master (dir. Pou-Soi Cheang)
The Monkey King
Vengeance of an Assassin
Once Upon a Time in Shanghai
The Huntresses
Kundo : Age of the Rampant
Skin Trade
Crouching Tiger Hidden Dragon II: The Green Destiny (2014?)
A man will rise
Formless
A certain justice
Judge archer
District 13 (remake)
Skin trade
Iron monk
Expendables 3
Apokalips
Raze
Wolf war
Favela
The night comes for us
Pink x red
SPL 2

Да не говорим, че още ще излизат от далеч по-неизвестни компании и актьори :)

Поздрави

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Fri Dec 20, 2013 1:02 pm

Успях да прокарам и няколко от любимите ми филми, та ето я и равносметката:

7 assassins/Glory Days
- нещо като комбинация между Bodyguards & Assassins/Seven Swords история, която обаче за по-голяма тежест е с революционен привкус. Изгубено злато, главен лош от императорския двор, лидер на опозиционерите, 7 майстори на бойни изкуства водени от Eric Tsang (My lucky stars, Twinkle twinkle lucky stars, Ip Man: The Final fight).

Забъркаха се и някакви бандити в последствие и стана едно мазало, което в края на краищата имаше вкус на пилешко със сладко кисел сос, отколкото Пиле по императорски.

На места ми се струваше че са рязали с огромна ножица от сюжета, само и само да стигнат до последната битка. На места имаше такива процепи в продължителността на действието, все едно са взели най-важните сцени от сериал и са ги сглобили във филм. Имат такива тенденции азиатците да събират в едно само тупалковите сцени и да го представят като завършен филм.

Тук режисьора Xin Xin Xiong (Coweb, Once upon a time in China 3) си плува в познати води, с малко бюджет доставя поне в отдела с бойните сцени, където пък забелязах Max Mok (Once upon a time in China 2) да се прави на Дони Йен с меча :)

Става филма, но не е нещо особено.

5/10

Young detective Dee and rise of the sea monster - Много повече ми хареса от предния филм с участието на Анди Лау. Дори и летящите сцени не ме подразниха, а напротив - много добре бяха интегрирани в цялостната визия и история на филма. Yuen Bun този път е успял да постигне нещо значимо, а не поредното безцелно летене насам-натам.

Ама да не се възгордява много-много, че ще се отпусне.

Историята се завърта около дворцова интрига за свалянето на династия тан и владетелката У Цътиен (Карина Лау), като в целия сос се забъркват огромен скат, някакви полу-японци и мистериозен човек-амфибия, плюс очарователна куртизанка и няколлко служителни на Върховния Съд.

Между всичко това се появява младия съдия Ди Жъндзие и започва разследване. като всеки китайски роман тук са намесени лементи на свръхестественото, доста мащабни декори и усет към детайла за съответната епоха, подобаващи интриги, доблестни воини и корумпирани чиновници. Като добавя и не-дразнещите бойни сцени - останах предоволен от филма.

Е, имаше някои нарочно спуснати сцени заради 3D-то, ама тях ги преглътнах безболезнено, не ми пречеха, пък и нали трябва да са в крак с модните кино тенденции. Ако има продължение с нов случай на Съдията Ди - аз съм абониран, ако може и да е със същия актьор, още по-добре - ролята му залепна отвсякъде както на Мартин Фрийман-Билбо.

9/10

Reign of Assassins - все още е така добър както преди, нямаше една излишна сцена, Мишел Йо показа класа и според мен направи по-добра роля от тази в прехваления Тигър и Дракон (ще има и продължение, което малко ме ужасява).

Тук всичко беше на ниво - история, герои, взаимоотношения, бойни сцени (които имаха доста летящ привкус), но бяха много добре наложени към действието и развитието на историята. Когато се сдобия с пари ще си го зема за колекцията.

Прекрасен филм според мен.

10/10

Ninja: Shadow of a tear - първия филм беше абсолютна боза за мен, но този е съвсем друга бира.

Въпреки малкия бюджет и сравнително клишираната история Скот Адкинс прави добро завръщане като Кейси - нинджата която се противопоставя на цял наркокартел. По пътя си към финалния сблъсък попиля тайландци, японци, бирманци и главния хорегораф на филма (Тим Ман - между другото сцената е една от върховните).

Изправи се накрая пред друг потенциален кандидат за обещаващ актьор с бойни изкуства - Кейн Косуги (син на небезизвестния Шо Косуги) и си спретнаха един незабравим бой като за край. Много се забавлявах с този филм, който въпреки евтинията си достави с килограми в отдела с тупалките - а това за мен е най-важния аспект във филми от жанра.

Поне няма претенции за нещо по-различно от 90-тарски екшън с малко нинджа привкус. Всъщност това е малкото ми мрънкане - във филма имаше сравнително малко нинджа изпълнения, а повече martial arts, като слагат съответните заглавия да пооправят малко и елементите в него, но карай - Кейси натупа една камара лоши и спаси деня :)

9/10

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 20, 2013 8:22 pm

Това с Адкинс съм го заредил да го гледам днес, даже щях да те питам за мнение. Видях сцена, в която нашият собственоръчно отнесе цяло доджо в рамките на един дубъл, и това напълно ме убеди. Доколко има връзка с историята на първия?

Съдията Ди също изглеждаше твърде приятен, даже обещах на майка ми превод, когато намеря време.

А "Reign of Assassins" е наистина прекрасен филм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Fri Dec 20, 2013 11:01 pm

@tigermaster: Има почти никаква, с изключение, че жена му бива убита и той се впуска на отмъстителна мисия в дебрите на джунгла, като по пътя си пребива доста народ по подобаващ начин :)

Но бойните сцени къртят, измазват и санират :) Аз лично се изкефих на целия олдскул вид на този филм.

А новия филм за Съдията Ди е много добре направен, ако си чел книгите на Робърт ван Хюлик от поредицата "Китайски загадки" ще оцениш доста вложените елементи на мистерия и заплетен съдебен случай през династия Тан :)

Поздрави

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 20, 2013 11:51 pm

Нинджата я гледах току-що. МАЧКА!!! Адкинс кърти и искам да видя двубой между него и Дони Йен. Израснал е и като актьор от предишния филм насам. Няма смисъл да се впускам в коментари, който се кефи на филми с бойни изкуства, да го гледа обезателно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Dec 22, 2013 12:45 am

tigermaster wrote:Нинджата я гледах току-що. МАЧКА!!! Адкинс кърти и искам да видя двубой между него и Дони Йен. Израснал е и като актьор от предишния филм насам. Няма смисъл да се впускам в коментари, който се кефи на филми с бойни изкуства, да го гледа обезателно.
Аз го гледах вчера, не мисля, че е такъв технически майстор, но филма е добър, както и първият.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Dec 23, 2013 11:41 pm

Два от петте, най-добри азиатски филми, които съм гледал:
http://www.youtube.com/watch?v=QBFi6LqYswI
http://www.youtube.com/watch?v=XDyIjb272kU

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Thu Jan 16, 2014 11:53 pm

ъбраха се малко представители на азиатското кино и е време да опиша впечатленията си:

The Wrath of Vajra - Xing Yu/Shi Yanneng (Kung fu hustle, Flashpoint, Shaolin) играе ролята на обучен в бойна секта тип, който успява да избяга оттам и не след дълго, поради патриотични и морални подбуди се завръща с цел да унищожи всички от сектата.

Типичен представител на Vengeance Cinema - добрия страдал през повечето време, но се завръща, за да пукне каските от бой на бившите си учители. Историята не блести с оригиналност, но компенсира в частта с бойни изкуства, когато нашето момче с доста умения и малко жици си пробива път през всички противници, за да стигне до главния виновник - напомпан японец изигран от кореец.

Нещо като "Mortal Kombat", но без фантастичните декори и ордата на Шан Цун.

През различните етапи на т.нар турнир нашето момче натупа гигианти, откачени отшелници и групово наби канчетата и на останалите второразредни бойци, ей така за спорта :)

Втория му бой с Лудата маймуна беше като комбинация между паркур и тупалки, които бяха доста умело вплетени едно в друго. като малък минус бих могъл да отбележа засилената употреба на забавения каданс, но така ударите ставаха по-ефектни и даваха акцент върху уменията на отделните бойци.

Иначе имаше и някакви масовки, които бяха доста зле направени, но няма как - трудно се прави хореография с повече от 4 човека, която да бъде плавна и да има усещане за ритъм - това е запазено за титани като Yuen Woo Ping, Sammo Hung, Lau Kar Leung & Donnie Yen.

Иначе за самия филм - оценката ми клони към 7/10.

The Master - абсолютен провал за иначе симпатичния ми Джет Ли - този филм е сниман в САЩ, по време на пребиваването на Джет Ли там, преди да блесне в трилогията за Wong Fei Hung - Once upon a time in China.

Голяма мъка беше тоя филм, да не говоря за тъпите американски актьорчета там, за смехотворния главен лош, който Джет може да набие с една ръка завързана на гърба и с кърпа на очите...

Направо съм потресен как такава рядка каша е излязла под режисурата на Tsui Hark, че и да треснат Yuen Wah (Eastern Condors, Dragons Forever, Kung Fu Hustle) като някакъв учител по бойни изкуства, който бива смачкан от американците като клечка за зъби.

После идва Джет като негов ученик и раздава правосъдия по толкова анемичен начин, все едно не си е изял ориза със пилешко и зеленчуци ами е карал на прясно мляко с мюсли...

Абсолютно ненужен и тъжен филм във филмографията на Джет Ли, а ако тръгна да обяснявам и за дебилните му латино ученици, ще прекося добрия тон...

1/10

Bangkok Revenge - Jon Foo (House of Fury, Tom Yum Goong) се опитва да блесне с главна роля в тайландски филм, обаче му се е получило доста вяло и неубедително.

Опита се да покаже някакви по-засукани хватки и чупки в кръста, но благодарение на тъпия монтаж и накъсаните удари, се е получило нещо като цапано дупе с тиквички - нито за ядене става, нито за гледане...

Сюжет почти няма - той тръгва да отмъщава за смъртта на родителите си, като повежда борба с няколко банди наведнъж из улиците на Банкок и по едно време филма свърши. Ми ебаси тъпотията, даже и финален бой си нямаше, ами едни кадри навързани на случаен принцип, блуждаеха в пространството.

Смотана работа - поне за достоверност беше научил малко фрази на тайландски, че ми писна през целия филм да го питат защо по дяволите говори на английски :)

Малко по-висока оценка, заради усърдието му в някои сцени да покаже по-интересни удари...

1.5/10

Running Man - корейска продукция, която смеси малко съспенс, правителствени организации, конспирация и индустриален шпионаж, заедно с екшън и щипка семейна драма в едно и това "нещо" ми хареса.

Даже имаше и няколко момента на смях, като главния ни герой е обикновен човек, който се оказва на грешното място в грешното време, но за да е по-интересно няма да издавам повече от сюжета. Но определено падна доста бягане в този филм, оправда си заглавието на 200%, но пък нямаше повторяемост в бягащите сцени, а бяха много добре сложени в цялостната картинка.

2 часа не ги усетих кога са минали, много плавно вървеше филма и развитието на персонажите, имаше и моменти на леко разтягане, но се преглъщат - лек и незатормозяващ, добре балансиран, с доста умело разгъване на действието и решенията на нашите обикновени хора от южнокорейския народ.

Аз лично бих го препоръчал :)

9/10

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sat Jan 25, 2014 10:06 pm

The Spy - нещо като Истински Лъжи, но с корейци - не го приемам като римейк, а по-скоро като корейски вариант на оригинала на Камерън. Имаше много смях - на моменти (въпреки, че беше 02:00 сутринта) се тресях от смях, самите герои бяха много добре избрани и се справиха доста добре с изявите си.

Екшънът също беше на ниво - стрелби и прочие елементи за такъв филм, имаше малко интернационална врътка, след като шпиони от няколко страни (САЩ, Серверна Корея, Южна Корея, Китай и Япония) се набутаха между шамарите и се започна една мешана скара, от която хвърчаха гилзи и трупове - и по средата между всичко това - жената на нашия човек (която не предполага, че той е таен агент) и всички останали.

Много добра екшън комедия :)

9/10

Tom Yum Goong 2
- горкия Тони Джаа (Я), след като малко му изпушиха бушоните по време на снимките на втория Онг Бак, извади някаква беззъба трета част и сега ни сервира и продължението на сагата му със слоновете.

Само, че сега в пъти по-зле дори и от оригинала - тук пак му крадат слона, той тръгва да трепе наред, но тук се намесват CGI елементи и жици и изпълнението му става манджа с грозде...

Да, има няколко сцени, където си проличава какъв потенциал има (след средата на филма), но дотогава все едно гледах Тони Джа затлъстял и уморен от битките - тромав и леко подпухнал, той се опитваше да покаже че още го бива, но нещо липсваше. Jeeja Yanin се появи и тук, но повечето й сцени бяха с дубльорка и показваха само лицето й (била е бременна точно по време на снимките).

Звездата на филма се оказа лично за мен неизвестния Марис Кръмп, който обира овациите на бойната сцена, финалния бос в лицето на RZA изобщо няма да го коментирам - да си стои във Ву Танг клан и да си римува - от него нито актьор става, нито боец... Опитали са се да направят нещо различно, отдавам необходимия респект, но така са го объркали в едно с третото измерение, че направо ми е трагикомично...

Дано следващите проекти на Джа (Бързи и Яростни 7, Skin trade with Dolph Lundgren) се окажат доста по-интересни...

За TYG 2 не мога да дам повече от

5/10

The four 2 - определено по-доброто продължение, мащабите са по-големи, актьорската игра е подобрена, бойните сцени са учудващо "слезли на земята" (през повечето време), всичко беше много добре балансирано и представено - имаше мистерия, имаше скрити тайни, нашите пак спасиха деня, но с някои жертви - оказа се, че ще има и трета част, което ме зарадва доста.

Препоръчвам го на феновете, ако могат да преглътнат задължителните авиации от време на време :)

8.5/10

A company man - още един корейски екшън, за наемен убиец, който се изправя срещу собствената си организация, за да предпази тези които обича. Малко бавно започна, но изгради необходимата връзка между отделните герои, а екшън сцените (колкото и пестеливи по времетраене да бяха в първата половина на филма) бяха доста добре изпипани.

Получава се нещо като Man from Nowhere, но със значително по-малко бой, което бива компенсирано то страничната романтична линия на главния ни герой. Добре беше сглобен и частите му (смазани с корейско кимчи) работеха доста добре и безшумно.

Отново добре направен филм от братята корейци :)

9/10

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Jan 30, 2014 9:49 pm

Black & white episode 1 the dawn of assault
http://www.youtube.com/watch?v=1e35pUctOWg
Става за разцъкване

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Jan 30, 2014 9:56 pm

TheGrimReaper wrote:
Tom Yum Goong 2
- горкия Тони Джаа (Я), след като малко му изпушиха бушоните по време на снимките на втория Онг Бак, извади някаква беззъба трета част и сега ни сервира и продължението на сагата му със слоновете.

Само, че сега в пъти по-зле дори и от оригинала - тук пак му крадат слона, той тръгва да трепе наред, но тук се намесват CGI елементи и жици и изпълнението му става манджа с грозде...

Да, има няколко сцени, където си проличава какъв потенциал има (след средата на филма), но дотогава все едно гледах Тони Джа затлъстял и уморен от битките - тромав и леко подпухнал, той се опитваше да покаже че още го бива, но нещо липсваше. Jeeja Yanin се появи и тук, но повечето й сцени бяха с дубльорка и показваха само лицето й (била е бременна точно по време на снимките).

Звездата на филма се оказа лично за мен неизвестния Марис Кръмп, който обира овациите на бойната сцена, финалния бос в лицето на RZA изобщо няма да го коментирам - да си стои във Ву Танг клан и да си римува - от него нито актьор става, нито боец... Опитали са се да направят нещо различно, отдавам необходимия респект, но така са го объркали в едно с третото измерение, че направо ми е трагикомично...

Дано следващите проекти на Джа (Бързи и Яростни 7, Skin trade with Dolph Lundgren) се окажат доста по-интересни...

За TYG 2 не мога да дам повече от

5/10

9/10
Не съм го гледал, може и да е надебелял, все пак от последният Онг бак е минало доста време. Някак си не му върви в кариерата. 10 години го влачат по филми с треторазрядни истории, макар, че "Къде са ми слоновете" 1 не е лош филм нито онг баците. Но най-добрите му години може би са пропиляни в миманса. Според мен е сериозен боец, от нивото на Дони Йен.
Бодигард също не е лош, но все пак филмите нямат особено възвишени истории :), но що се отнася до бойния стил, Тони Джаа има много брутален.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Fri Jan 31, 2014 4:13 pm

@coldie: Не съм казал лоша дума за Онгбаците (особено първите два), а и Тони Джаа постави Тайланд на картата с филми за бони изкуства по страхотен начин, въпреки че беше малко задминат от Ико Уваис и неговия The Raid :)

The Princess & 7 Kung fu Masters - Wong Jing пак се намеси в жанра с поредната комедия с бойни изкуства, наблъскана с един тон звезди и още повече типични за режисьора елементи. Не беше чак толкова дразнещ като някои други негови творения (High risk примерно), но не бше и нещо впечатляващо то ранга на God of Gamblers (учудващо за мен и двете части доставиха), дело на същия творец.

Имаше смях, използване на ефекти, крадено от два тона филми преди него - най-се забелязваха приликите с Кунг Фу Тупалки, от всички бойци Philip Ng показа някакви по-специални умения, другите бяха похабени в действието - жалко наистина, но поне този път Jia Luxia беше в женствена форма :)

4/10

Rigor Mortis - брилянтен филм според мен, перфектния филм с който се отдава почит на цял един поджанр в азиатското кино (това с китайските вампири и ловците им), доведен до нови висоти с появата на първия Mr. Vampire & Spooky Encounters. Еталони в жанра и неслучайно режисьора на този филм посвещава творението си на двама актьори от екипа на заснетия през '85 филм - Lam Ching Ying & Ricky Hui.

В Rigor Mortis има всичко за което мога да си помисля като филм от жанра за подскачащи трупове и даоистки монаси - тъмни сили, побъркани жители на блока където се развива действието, мистерии, китайски вампири, дори бяха набутали малко бойни изкуства ей така за пълно мое удоволствие.

В ролите участват половин дузина добре известни на феновете лица, като половината от тях са участвали в първия Mr. Vampire - прекрасни изпълнения на всички в това малко странно, но не и задължително плашещо упражнение по китайски ужасии ;)

Но за мен е едно преживяване и затова го класирам като един от най-добрите филми които съм гледал напоследък

10/10

Police Story 2013 - определено дядо Джеки залита в нова посока и с този филм още веднъж доказва това - стегната драма, малко екшън, по-мрачни герои, малко съспенс, но в края нещо издиша - мотивацията на главния злодей беше доста изненадваща, и според мен не трябваше да поставят Полицейска История като заглавие - Семейна История повече щеше да му приляга. Джеки показа пак сериозна роля, но не беше на висотата от Shinjuku Incident, за жалост.

Имаше добри попадения, като цялостното развитие на самата история, дори и неизбежните бойни сцени, но това което отличава този филм от останалите е солидното развитие в героите и тяхното взаимодействие с останалите - имаше напрежение, имаше известна доза драма, която допълнително внасяше тежест върху главния ни герой - този на Джеки.

Феновете, които очакват типичен Чан филм, ще останат разочаровани - няма ги светкавичните реакции, каскадите, смешните моменти - тук всичко играе на една по-сериозна нота в голям оркестър, където последните щрихи малко звучат като изсвирени от аматьори, вместо изпълнени от професионалисти свирили до този момент.

И все пак си остава добро попълнения във филмографията на дядо Джеки. Нетипичен филм за него, но изигран доста добре.

8/10

Royal Warriors (In the line of duty 1/2) - заради такива филми обичам този жанр - ей заради такива образци, правени преди много години се качих на влака наречен martial arts movies и не съм слязъл и досега.

Има спор относно алтернативното заглавие на филма, в някои справочници е показан като In the line of duty 1, въпреки че е правен '86, а този който се води 2-ра част (Yes, Madam!) е правен една година по-рано - заблудена работа по хонконгски.

Но тук имаме разгърната типична история за отмъщение, която без много предистория направо скача в действието и оттам до края е едно бясно търчане по улиците на Хонконг (и предградията му), като срещу отбор Психопати имаме отбор Отмъстители, който включва Michelle Yeoh (Reign of assassins, Yes, Madam, Police Story 3, The Tai chi Master), Hiroyuki Sanada (Ninja in the Dragon's den, The Last Samurai, Sunshine) & Michael Wong (Thunderbolt, Beast Cops, House of Fury), които правят това което могат най-добре, а именно трепането на лоши задници.

Прекрасен екшън, още по-прекрасни бойни сцени - повече не ми трябваше :)

10/10

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Mon Feb 03, 2014 10:17 pm

The Bullet Vanishes - интересен филм, съчетание между лека драма, криминална загадка и малко дедукция за десерт.

Двама детективи разнищват случая на "Изчезналия куршум" в една оръжейна фабрика - добре ми дойде след всички други филми с бойни изкуства, имаше интересен сюжет, добро представяне на герои и развитие на историята, плюс че пак не успях да разгадая кой е убиеца и каква мотивация има зад гърба си, ама аз съм опериран от дедукция :)

9/10

My Way - корейска продукция, която лично аз нареждам до "Спасяването на редник Райън" и "Сбор" (Assembly), за епични батални сцени, но тук имаше нещо по-различно, темата за приятелството и саможертвата ми беше представена по невероятен начин и лично се просълзих на две места (нещо което не бях правил от Ocean Heaven насам).

Тежък филм, но и такъв който умело балансираше с всички предоставени елементи, като централно място заемаха отношенията между корейския герой и японския му съперник на бойното поле на втората Световна война.

Хубавото беше, наред с тежките и кървави сцени имаше и такива които просто представяха противниците като обикновени хора, със своите мечти, страхове и желания за живот...

Прекрасен филм...

10/10