Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 01, 2015 8:57 pm

Мъжете да имат привилегии и власт, защото са защитавали жените от набезите на други мъже и също така са атакували, убивали, отвличали, изнасилвали и т.н. жените от другите племена/държави, не ми се струва особено справедливо. But maybe it's just me.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Sun Feb 01, 2015 10:05 pm

Matrim wrote:Не виждам някой да твърди, че положението е било нелогично, но чак пък и справедливо... Айде да не стигаме чак дотам, а?
Ок, не съм се изразил правилно, но наистина ли никой не разбра какво съм имал предвид?
Matrim wrote:Не че нещо, но никого няма да убедиш с цитати от рандъм проучвания, цитирани в ултра-мега-ултимативния научен източник на информация Wikipedia. Проучвания, които, убеден съм, не си и чел, а само цитираш описанията им.
Наясно съм, че и пет различни проучвания да ти представя пак няма да те убедя, затова и просто съм цитирал първия линк от google.
Matrim wrote:Набива се в очи фактът, че Litz съпоставяше "лудите феминистки" с мъжете изнасилвачи
Що за нелепо сравнение е това? Едните са престъпници които никой не защитава, другите не са и никой не твърди, че трябва да бъдат.

tigermaster за работа която е свързана с напрегната среда, логично е да кандидатстват хора които смятат, че могат да се справят със стреса. В националния отбор по щанги няма да намериш пропорционален брой слаби и крехки жени.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 01, 2015 10:30 pm

В България по данни от 2010 г. мъжете надминават по невротизъм жените, явно гените ни са дефектни нещо.
http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp11/10/10-4.pdf
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Feb 01, 2015 11:39 pm

Onslaught wrote:tigermaster за работа която е свързана с напрегната среда, логично е да кандидатстват хора които смятат, че могат да се справят със стреса. В националния отбор по щанги няма да намериш пропорционален брой слаби и крехки жени.
От друга страна, ако мъжете бяха толкова по-стабилни, щяха да преобладават, а те не преобладаваха.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Mon Feb 02, 2015 12:00 am

Тук може да се мисли за естествено присъщата на
женския пол неустойчивост на психиката, поради което при тях нараства степента на парадоксалност в мисленето и поведението.
Demandred това е цитат от проучването което си постнал. Но ако идеята ти е била да покажеш, че немалка част от подобни изследвания не са особено точни, то трябва да се съглася със теб. Което предполагам ни връща на позицията let's agree to disagree.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Feb 02, 2015 3:39 am

Аз съм безкрайно объркана от тая дискусия вече, щото в нея има лица, които едновременно излагат сексистки доводи за слабия ангел на жените и в същото време не демонстрират особена съпричастност към изнасилен екземпляр от мъжки пол. За кво се борите бе, пичове? И изобщо закво започнахте да се занимавате със слабия ангел на жените? Кво общо има той с изнасиления мъж и двойния стандарт на обществото ни като стане дума за изнасилени мъже???

Са, квото и да си говорим, това си е казус за съда, след като едната страна в конфликта се чувства изнасилена. Съдът да разглежда доказателства и свидетелски показания и да взима решения. Там ще се види кой е прав, кой е крив. Нашата работа е да се отнесем към тоя случай по същия начин, по който се отнасяме ако жертвата е жена. Ако не за друго, то поне заради логическата консистентност, нали.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 02, 2015 10:05 am

Amelia, това че има двоен стандарт, не означава, че решението е мъжете да получават специално отношение, също като жените. За мен решението е никой да не получава специално отношение. Сама си го каза, това е работа на съда. Единственото, което ние трябва да направим, като общество, е да започнем да приемаме мъжката слабост малко по-сериозно, а женската малко по-несериозно, защото в момента левела на protectiveness при жените е over 9000, докато при мъжете е -9000. Търсим златната среда. Търсим положението, в което и двата пола уважават проблемите си и се опитват да ги решат заедно. За съжаление обаче това няма как да стане, ако всеки, който се застъпва за правата на мъжете бива усмиван. Такива неща раждат доста bitterness, в следствие на което имаме група, като MRA, които в голяма степен ненавиждат жените именно поради тези причини.

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Mon Feb 02, 2015 10:05 am

Amelia wrote:има лица, които едновременно излагат сексистки доводи за слабия ангел на жените
Да разбирам ли, че който смята относно дебата "Nature versus nurture", че и двете играят някаква роля, то той е сексист?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Feb 02, 2015 10:15 am

Много интересно, тъкмо бях готов да се подпиша под Амикае, че това на пича са дивотии и няма особено реалистичен шанс дори да е с ерекция, ако го приемаше като изнасилване. Но все пак прочетох самата статия и е трудно да не се съгласиш с позициите му, които между другото са изложени забележително логически издържано и спокойно.

Въпреки това ботъмлайнът е - независимо какво точно наричаме "изнасилване", има тънка червена линия между това някой да се възползва от падналите задръжки (както е в случая) и това някой да употреби реално физическо насилие (което пичът от статията дефинира като cinema-rape). Първото много силно доближава съгласието и много силно се отдалечава от престъпление. Допълнително ситуацията се усложнява от сравнително широкоразпространеното допускане, че на мъжете сексът винаги им харесва (дори в случая щетата е това, че не е single, а не това, че му е причинен дискомфорт) и също, че жените нерядко се възбуждат от насилствен секс, ако се чувстват в достатъчна физическа безопасност, и че отказът им е подсъзнателно съгласие, за да бъдат покорени. Нито едно от тези две твърдения не е 100% невярно, нито пък е 100% вярно. И докато съзнателни хора ако не са особено clueless все пак успяват да различат между всички тези ситуации, то сложи малко алкохол или психологични проблеми и вече става пълна каша.

Safe bet е да кажем, че съдът се подсигурява да третира всяка ситуация като изнасилване когато ищцата е жена, и не се подсигурява, когато е мъж - което със сигурност е дискриминационно и се дължи на лоша политкоректност, независимо от факта, че е алгоритмично оправдано заради факта, че огромното мнозинство от случаи са с жертви жени.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Feb 02, 2015 10:28 am

И още една статия в същия сайт по въпроса, понеже говорехте колко било лесно да бъдат осъждани невинни мъже...
http://www.cracked.com/article_21910_8- ... ke-me.html

По въпроса с младежа, първо аз не смятам, че е направил чак такава глупост. Да, напил се е почти до безсъзнание, но после се е качил в спалнята на приятел да си отспи. Не е танцувал гол на масата, не е се е набутал в нечие легло с двусмислени намерения, просто е легнал да си отспива в предложена му от домакинята празна спалня. Това че някой е решил да се възползва от това е проблем на този някой, не на младежа. Не съм експерт, но мога да повярвам, че при все че няма намерение да спи с момичето, може да се възбуди, ако тя прояви известно старание. Тук идва въпроса доколко е вярна неговата история, но при условие, че е както го представя, това си е изнасилване.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Feb 02, 2015 10:30 am

Дали си е изнасилване - зависи от това как дефинираме думата. Дали трябва да се преследва от закона - твърдо не за мен.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Feb 02, 2015 10:38 am

Защо не бива? Каква е точно разликата с изнасилване (пак наблягам - ако той говори истината)?
I don't wanna die

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 02, 2015 10:41 am

Защото не може да се докаже, Морве. И двете страни може да лъжат, колкото и правдоподобно да изглежда. Видя ли статията, която линкнах предишната страница, в която момиче осъжда 17 годишно момче за изнасилване и печели 1.5 милиона долара от училището. След 5 години затвор и 5 години пробация, момичето си признава, че е излъгала...

В смисъл, ако това не ти демонстрира проблемите в такива ситуации, не знам...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Feb 02, 2015 10:56 am

Това, че едно изнасилване не може да се докаже, не го прави несъществуващо. Може да бъде причина изнасилвачът да не бъде осъден, но не и никога да не бъде обвинен. Също така това не прави всяко изнасилване недоказуемо.

Ти прочете ли в статията, която аз линкнах горе колко е трудно да се осъди човек, дори когато фактите са наредени по конец? Това, че е имало един случай на фалшиво обвинение, не е доказателство за нищо. По тази логика хора не бива да бъдат осъждани за никакви престъпления, защото навсякъде има грешни присъди.
I don't wanna die

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Feb 02, 2015 11:43 am

Онслот, като мъжете и жените са толкова мега различни, каква е теорията ти за трансполовите и транссексуалните мъже и жени? Те невротични, нестабилни и неспособни кифли ли са или емоционално стабилни индивиди?

За пичът, който е бил осъден несправедливо... Мисля, че тук никой не взема предвид факта, че пичът е черен. Бас, че ако беше бял нямаше да му направят нищо, защото на толкова случаи съм се нагледала, където има доказано изнасилване и пичовете не ги обвиняват. Задържат и тн. Имаме мега грешната практика да приемаме жертвата за виновна, а насилникът за невинен. А просто трябва всеки случай да се разглежда отделно. Като в случая с момичето аутист в помощното.