Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Oct 13, 2011 5:49 pm

RRSunknown wrote:
Moridin wrote:
Roland wrote:Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
quoted for striking and holy truth

Няма книга толкова да ме е издразнила с безхаберния си завършек на буквално монументален първи том като Илион. Все едно някой му е отрязал всичките топки на Симънс в тая книга.
Подписвам се и аз.

Илион го четох за три безсънни нощи, чаках Олимпа и накрая ми идеше да го нарежа на парчета което не направих само ми го бяха дали назаем.

/Онтопик
Фондацията е толкова епична поредица че прегорях в един момент и почнах да забравям какво съм чел преди един ден. Огромно разнообразие и идейност- всеки от романите си поема в някаква негова си посока, без връзка с предходните освен общия сетинг (който се развива).
Имах абсолютно същия опит с Илион и Олимп. Такава тъпа демистификация на готините шарени сцъ фъ джиджавки от първия том ...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 13, 2011 6:19 pm

От една страна Олимп и Ендимион нямаха най-якия възможен завършек, но от друга Рол понякога попрекалява в ревютата си. И двете книги не са лоши, на мен ми харесаха. Има какво да се желае от финала на Илион особено, но не мога да разбера това да чета едно ревю в което се описва колко е жалък Симънс, колко бил зле финала и т.н и т.н. И почти нищо друго. Едно изречение накрая - "Ей деба колкото отрицателно го написах, ама кво да се прави". Много хора нямат чак толкова негативен поглед над книгите и могат да се обидят след като прочетат ревюто.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Oct 13, 2011 6:28 pm

Ся, тва е ранен Симеон, а и човекът има стил на изразяване, все пак.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Oct 13, 2011 9:24 pm

Ние за т'ва го обичаме. :mrgreen: Иначе почнах Слепота на Жозе Сарамаго, идеята е интересна но леко ме дразни това писане стил "поток на съзнанието". Тук е още по - объркващо, защото има пунктуация но в пряката реч тя е само запетайки. Утре ще си купя втори том на Пердидо, щото не се трае. :cry:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Fri Oct 14, 2011 8:52 am

По средата съм на "Изабел" на Гай Гавриел Кай. Като цяло добре с някои забележки: макар че се чете леко, на места прекалено краткия израз е предпоставка за объркване; тинейджърите мислят и се изразяват като хора с много по-богат житейски опит. Има съспенс; като цяло напомня мейнстрийм бестселър.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 14, 2011 9:32 am

thunder wrote:От една страна Олимп и Ендимион нямаха най-якия възможен завършек, но от друга Рол понякога попрекалява в ревютата си. И двете книги не са лоши, на мен ми харесаха. Има какво да се желае от финала на Илион особено, но не мога да разбера това да чета едно ревю в което се описва колко е жалък Симънс, колко бил зле финала и т.н и т.н. И почти нищо друго. Едно изречение накрая - "Ей деба колкото отрицателно го написах, ама кво да се прави". Много хора нямат чак толкова негативен поглед над книгите и могат да се обидят след като прочетат ревюто.
Тънди правиш го да звучи, все едно и двете книги са някакви окей алабали, които е под достойнството на човек да хлеби активно. Работата е там, че бъркаш генерално! Именно очарованието от и силната зарибителност на Илион, които ще забележиш Симеон вероятно е оценил в ревюто си на първата книга, доведоха до АКТИВНОТО разочарование от тежката боклучавост и грозно претупани завършеци на буквално всичко в Олимп, което се демонстрира във второто ревю.
This is it. Ground zero.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sun Oct 16, 2011 10:43 pm

Приключих Ирата на Ендър, сега чета Говорителят на мъртвите.

edit: и на мен не ми допадна краят на Олимп.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Mon Oct 17, 2011 7:53 am

След слънцето на Прованс отново се потопих в мрака на московското метро (2034).
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

logen
Smallfolk

Post by logen » Mon Oct 17, 2011 10:28 pm

Приключих "Песента на Кали" снощи и ми допадна. Сега започвам "Освободеният Юда том 2" на Питър Хамилтън.

matsi
Merchant

Post by matsi » Wed Oct 19, 2011 5:52 pm

Вчера буквално изядох Сплавта на закона на Брандън Сандерсън.Интересува ме ще има ли някакво продължение,че нещо не ми стана ясно накрая.И изобщо някой можел ли да постне като хронология какво е излязло от тази поредица и какво предстои.До момента съм чел Мъглороден.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 19, 2011 7:29 pm

Еми тя има две продължения, демек оригинано е трилогия. После идва тази новата, след нея ще следва друга трилогия, пак няколко столетия по-късно.
And you can't dance with a devil on your back...

portugal
Commoner

Post by portugal » Thu Oct 20, 2011 5:54 pm

Да споделя с две думи впечатления от трите книги, които са на нощното ми шкафче в момента. Едната е IT – няма да я коментирам, другите две са Best Served Cold на Абъркромби и Юбик на Филип Дик. Абъркромби хронологично беше първия от трите опита и в началото ми се струваше приятен, макар и малко семпъл и повтарящ се стилово и сюжетно. Когато почнах Юбик (и вече го привършвам) обаче, установих че Абъркромби на тоя фон е направо инфантилен и обратно - Дик е супер креативен, мислещ и зрял автор на фона на другия, т. е. идва ми наум да перифразирам един стар филм: Абъркромби трябва да се качи на раменете на майка си да целуне Ф. Дик по задника. Дали пък няма регрес на идеи сюжети, уважение към читателите етц от класиците насам?

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Oct 20, 2011 6:04 pm

Абъркромби и Дик просто не са в една плоскост, та да търсим развитие от единия към другия.

portugal
Commoner

Post by portugal » Thu Oct 20, 2011 6:29 pm

Така е, съгласен съм, сравнявам ги само покрай плоскостта на нощното ми шкафче :) Имам предвид провокиран бях от едновременното им четене, знам че най-малкото са в различни жанрове.

bsb
Paragon

Post by bsb » Thu Oct 20, 2011 6:43 pm

portugal wrote:....Дали пък няма регрес на идеи сюжети, уважение към читателите етц от класиците насам?
Не, има значително по-голяма достъпност на книгите и останалата култура, което значи много повече масова култура. Което по мое мнение в никакъв случай не е лошо, но това е извън тази тема.