Имах абсолютно същия опит с Илион и Олимп. Такава тъпа демистификация на готините шарени сцъ фъ джиджавки от първия том ...RRSunknown wrote:Подписвам се и аз.Moridin wrote:quoted for striking and holy truthRoland wrote:Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
Няма книга толкова да ме е издразнила с безхаберния си завършек на буквално монументален първи том като Илион. Все едно някой му е отрязал всичките топки на Симънс в тая книга.
Илион го четох за три безсънни нощи, чаках Олимпа и накрая ми идеше да го нарежа на парчета което не направих само ми го бяха дали назаем.
/Онтопик
Фондацията е толкова епична поредица че прегорях в един момент и почнах да забравям какво съм чел преди един ден. Огромно разнообразие и идейност- всеки от романите си поема в някаква негова си посока, без връзка с предходните освен общия сетинг (който се развива).
Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
От една страна Олимп и Ендимион нямаха най-якия възможен завършек, но от друга Рол понякога попрекалява в ревютата си. И двете книги не са лоши, на мен ми харесаха. Има какво да се желае от финала на Илион особено, но не мога да разбера това да чета едно ревю в което се описва колко е жалък Симънс, колко бил зле финала и т.н и т.н. И почти нищо друго. Едно изречение накрая - "Ей деба колкото отрицателно го написах, ама кво да се прави". Много хора нямат чак толкова негативен поглед над книгите и могат да се обидят след като прочетат ревюто.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Ние за т'ва го обичаме.
Иначе почнах Слепота на Жозе Сарамаго, идеята е интересна но леко ме дразни това писане стил "поток на съзнанието". Тук е още по - объркващо, защото има пунктуация но в пряката реч тя е само запетайки. Утре ще си купя втори том на Пердидо, щото не се трае. 

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
По средата съм на "Изабел" на Гай Гавриел Кай. Като цяло добре с някои забележки: макар че се чете леко, на места прекалено краткия израз е предпоставка за объркване; тинейджърите мислят и се изразяват като хора с много по-богат житейски опит. Има съспенс; като цяло напомня мейнстрийм бестселър.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!
- Moridin
- Global Moderator
Тънди правиш го да звучи, все едно и двете книги са някакви окей алабали, които е под достойнството на човек да хлеби активно. Работата е там, че бъркаш генерално! Именно очарованието от и силната зарибителност на Илион, които ще забележиш Симеон вероятно е оценил в ревюто си на първата книга, доведоха до АКТИВНОТО разочарование от тежката боклучавост и грозно претупани завършеци на буквално всичко в Олимп, което се демонстрира във второто ревю.thunder wrote:От една страна Олимп и Ендимион нямаха най-якия възможен завършек, но от друга Рол понякога попрекалява в ревютата си. И двете книги не са лоши, на мен ми харесаха. Има какво да се желае от финала на Илион особено, но не мога да разбера това да чета едно ревю в което се описва колко е жалък Симънс, колко бил зле финала и т.н и т.н. И почти нищо друго. Едно изречение накрая - "Ей деба колкото отрицателно го написах, ама кво да се прави". Много хора нямат чак толкова негативен поглед над книгите и могат да се обидят след като прочетат ревюто.
This is it. Ground zero.
Да споделя с две думи впечатления от трите книги, които са на нощното ми шкафче в момента. Едната е IT – няма да я коментирам, другите две са Best Served Cold на Абъркромби и Юбик на Филип Дик. Абъркромби хронологично беше първия от трите опита и в началото ми се струваше приятен, макар и малко семпъл и повтарящ се стилово и сюжетно. Когато почнах Юбик (и вече го привършвам) обаче, установих че Абъркромби на тоя фон е направо инфантилен и обратно - Дик е супер креативен, мислещ и зрял автор на фона на другия, т. е. идва ми наум да перифразирам един стар филм: Абъркромби трябва да се качи на раменете на майка си да целуне Ф. Дик по задника. Дали пък няма регрес на идеи сюжети, уважение към читателите етц от класиците насам?