Впрочем, във форума на Песента (asoiaf.westeros.org) с тази дума (Unsullied - Неопетнени) наричат хората, които гледат сериала без да са чели съответните книги. Та Христината и Сашо, например, са Unsullied (довагери) в момента.

И да допълня нещо за темпото - не бих се учудил ако Бениоф и Уайс стигнат в края на пета книга след два сезона. Половин сезон за остатъка от трета книга и сезон и половина за четвърта и пета сумарно ми се вижда напълно възможно, съдейки по това, което са вкарали в трети сезон.
Въпросът е дали те (и НВО) ще решат да добавят още един сезон поради все по-голямата популярност на сериала и за да дадат още една година на Мартин при писането на книгите, или ще решат да си карат със свое темпо, в който случай след две години спокойно може да са го настигнали, ако тогава още дописва шеста книга (дано я е довършил, де - 2015 г. все пак, а и уж вече е отметнал някаква немалка част).
Без да спойля, челите книгите знаем колко пълнеж има в четвърта и пета. На мен лично и той ми допада за дообогатяването на света, но от гледна точка на сериала има стотици страници, които може да се сбият в минимум епизоди. Особено при (СПОЙЛЪРИ ЧЕТВЪРТА И ПЕТА КНИГА)
- Spoiler: show