The Series Topic, Part III
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Re: The Series Topic, Part III
Загледах "Elementary" отново, че предния път спрях, защото не гледах сериала сам, а нямаше хубав превод. Брах му лайката, променил съм се бая за изминалите няколко години (!!!) от тогава. Хареса ми горе-долу много, всъщност, обаче някои от разсъжденията на Холмс, които преди ми се бяха видели абсолютната гениалност, сега ги възприех като някаква тотална, невъзможна и изсмукана от пръстите глупост, в която логиката я е хванала липсата. Иначе - почти интересен първи случай, готина динамика между Джони Лий Милър и Люси Лю, а и Ейдън Куин е готин Грегсън - и май единственият Грегсън, когото съм виждал в екранизация на приключенията на Холмс, което е странно, предвид факта, че в литературния първоизточник е важен на моменти. Като цяло обаче в пилотния епизод на този сериал има повече и по-приятни моменти за мен поне, отколкото в целите последни два сезона на "Шерлок" с Къмбърбач, та всичко е ОК.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Мале тва новото Троя преди да излезе и вече са му натролили рейтингите 

- penzata
- Forsaken
The End of the F***ing World е удивително страхотен, крайно обезпокоителен, суров, мрачен, смразяващо-великолепен сериал (филм). Казах филм, защото общото времетраене на осемте му епизода е около 2 часа и четиридесет минути.
Сериалът е екранизиран по комикса на Чарлс Форсман TEOTFW (The End of the Fucking World) и спокойно са можели да го направят като пълнометражен филм, но щяха да отнемат от чара му. Първоначално, преди да бъде обединен в графична новела, TEOFTW е излизал под формата на микро комикси - всеки комикс е отделна глава (чаптър) от по 8 страници, с редуващи се гледни точки на двамата главни герои. И, докато като филм, спокойно може да бъде разчупен на 8 глави (подобно Kill Bill), в текущия си формат, екранизираната история е много по-силна като усещане и внушение, защото тези накъсани, но взаимносвързани осем парчета работят като силна метафора за темите в сериала. Всеки от осемте епизоди е с дължината на ситкомски и при директно сравнение (което е неизбежно, заради самата дължина), форматът на неангажиращи двадесетина минути ярко контрастира на изложените теми и бруталната графичност в тях. Този търсен контраст допълнително изостря и оголва от всичко ненужно фабулата, превръщайки я в светкавично препускащ бръснач от начало до край.
Трейлърът е приковаващ и веднага грабва вниманието, но той по никакъв начин не те подготвя за това, което ще последва при разгръщането на самата история. Началото на сериала е с тона на самия трейлър - черна комедия, в която социопатичният 17-годишен Джеймс и наперената 17-годишна Алиса тръгват на пътуване, в което тя е решена да намери истинския си баща, а той - да я убие. Обещаващо романтично начало, чието развитие придобива по-сериoзен, мрачен, безнадежден и трагичен тон.
Сериалът е калейдоскоп от жанрове - road trip, coming-of-age история, наподобяваща "Спасителят в ръжта", с трагичната романтика на Badlands, Bonnie and Clyde, Thelma & Louise и Natural Born Killers, и насилие, присъщо за книгите на Хънтър Томпсън. The End of the F***ing World е като христоматия за всичко лошо, свързано със съзряването - отчаянието и безнадежността на порастването, неудовлетворението и страха от безсмислието и неизвестността на бъдещето; самота от дистанцираността на семейството; разтройването и неразбирането на назряващата сексуалност, която на фона на сблъсъка със сексуален тормоз и малтретиране става още по-неразбираема, объркваща и разтройваща; неразбиране на чувствата, които те заливат и на любовта като цяло, защото никога не си я изпитвал; опустошеното детство от безрасъдните родители, от безхаберието им и затваряне на очите пред реалността; слепите мечти и суровата действителснот. Това е the end of the fucking world за всички тези тинейджъри, застанали на прага на съзряването, притискани от всички и от всичко. Този сбъркан свят ражда и обърканата любовна история между Джеймс и Алиса, които взаимно се опитват да намерят мястото си точно в този свят.
Джесика Бардън (изпълняваща Алиса) и Алекс Лоутнър (изграещ Джеймс) са удивителни. Химията и актьорската им игра са помитащи. И двамата са толкова страхотни и приковаващи, че някак успяват по-леко да те преведат през смазващата история. Колкото и суперлативи да се изкажат по техен адрес ще са малко. Великолепно изживяване е да се наблюдава играта им.
Сериалът притежава един от най-добре подбраните саундтраци, които съм слушал. Всяка една песен е изключително прецизно избрана и по великолепен начин или допълва дадена сцена или рязко контрастира на гротескността ѝ, съумявайки за миг да затвори в собствен невинен инкубатор дори и някои от по-смущаващите сцени.
The End of the F***ing World е задължителен.
Сериалът е екранизиран по комикса на Чарлс Форсман TEOTFW (The End of the Fucking World) и спокойно са можели да го направят като пълнометражен филм, но щяха да отнемат от чара му. Първоначално, преди да бъде обединен в графична новела, TEOFTW е излизал под формата на микро комикси - всеки комикс е отделна глава (чаптър) от по 8 страници, с редуващи се гледни точки на двамата главни герои. И, докато като филм, спокойно може да бъде разчупен на 8 глави (подобно Kill Bill), в текущия си формат, екранизираната история е много по-силна като усещане и внушение, защото тези накъсани, но взаимносвързани осем парчета работят като силна метафора за темите в сериала. Всеки от осемте епизоди е с дължината на ситкомски и при директно сравнение (което е неизбежно, заради самата дължина), форматът на неангажиращи двадесетина минути ярко контрастира на изложените теми и бруталната графичност в тях. Този търсен контраст допълнително изостря и оголва от всичко ненужно фабулата, превръщайки я в светкавично препускащ бръснач от начало до край.
Трейлърът е приковаващ и веднага грабва вниманието, но той по никакъв начин не те подготвя за това, което ще последва при разгръщането на самата история. Началото на сериала е с тона на самия трейлър - черна комедия, в която социопатичният 17-годишен Джеймс и наперената 17-годишна Алиса тръгват на пътуване, в което тя е решена да намери истинския си баща, а той - да я убие. Обещаващо романтично начало, чието развитие придобива по-сериoзен, мрачен, безнадежден и трагичен тон.
Сериалът е калейдоскоп от жанрове - road trip, coming-of-age история, наподобяваща "Спасителят в ръжта", с трагичната романтика на Badlands, Bonnie and Clyde, Thelma & Louise и Natural Born Killers, и насилие, присъщо за книгите на Хънтър Томпсън. The End of the F***ing World е като христоматия за всичко лошо, свързано със съзряването - отчаянието и безнадежността на порастването, неудовлетворението и страха от безсмислието и неизвестността на бъдещето; самота от дистанцираността на семейството; разтройването и неразбирането на назряващата сексуалност, която на фона на сблъсъка със сексуален тормоз и малтретиране става още по-неразбираема, объркваща и разтройваща; неразбиране на чувствата, които те заливат и на любовта като цяло, защото никога не си я изпитвал; опустошеното детство от безрасъдните родители, от безхаберието им и затваряне на очите пред реалността; слепите мечти и суровата действителснот. Това е the end of the fucking world за всички тези тинейджъри, застанали на прага на съзряването, притискани от всички и от всичко. Този сбъркан свят ражда и обърканата любовна история между Джеймс и Алиса, които взаимно се опитват да намерят мястото си точно в този свят.
Джесика Бардън (изпълняваща Алиса) и Алекс Лоутнър (изграещ Джеймс) са удивителни. Химията и актьорската им игра са помитащи. И двамата са толкова страхотни и приковаващи, че някак успяват по-леко да те преведат през смазващата история. Колкото и суперлативи да се изкажат по техен адрес ще са малко. Великолепно изживяване е да се наблюдава играта им.
Сериалът притежава един от най-добре подбраните саундтраци, които съм слушал. Всяка една песен е изключително прецизно избрана и по великолепен начин или допълва дадена сцена или рязко контрастира на гротескността ѝ, съумявайки за миг да затвори в собствен невинен инкубатор дори и някои от по-смущаващите сцени.
The End of the F***ing World е задължителен.
The hardest battles are fought in the mind.
Забавно съвпадение, и аз го загледах сега. Точно свърших първия сезон. Бях чела отрицателни отзиви, а той се оказа много приятен и мил сериал (поне до момента). Не само че не е тъп, ами даже е интересен, но по-важното, една такава човешка доброта струи от него. Джони Лий Милър ми харесва в ролята на Шерлок, какъв диапазон на игра, ех. Преди време се кълнях в сериала с Бенедикт Къмбърбач (но това беше преди простотиите в трети сезон), а сега като че ли "Elementary" ми харесва даже повече, защото не си придава важност

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- penzata
- Forsaken
Black Lighting, първи епизод.
За жалост като сериал под шапката на CW, качеството му е на нивото на Flash и Green Arrow и далеч от продукция като Luke Cage (който е най-близък като тематика). Всички стереотипи и клишета за белите и черните са наблъскани в този епизод. Въпреки това, ще му дам шанс с още един-два епизода, просто защото ми се гледа подобен сериал. А и ако има нещо, което да спаси този епизод, това е Lazaretto на Джак Уайт. Свежарско беше използването на песента за появата на лайтънинга.
За жалост като сериал под шапката на CW, качеството му е на нивото на Flash и Green Arrow и далеч от продукция като Luke Cage (който е най-близък като тематика). Всички стереотипи и клишета за белите и черните са наблъскани в този епизод. Въпреки това, ще му дам шанс с още един-два епизода, просто защото ми се гледа подобен сериал. А и ако има нещо, което да спаси този епизод, това е Lazaretto на Джак Уайт. Свежарско беше използването на песента за появата на лайтънинга.

- tigermaster
- Elder God
"Counterpart"?
http://www.imdb.com/title/tt4643084/
От една страна - Джей Кей Симънс. От друга - Старз. От трета - готинка идея. От четвърта - Старз... Въх. Ако беше на някоя друга телевизия, веднага го подхващах, ама... Ама. Някой гледал ли го е?
http://www.imdb.com/title/tt4643084/
От една страна - Джей Кей Симънс. От друга - Старз. От трета - готинка идея. От четвърта - Старз... Въх. Ако беше на някоя друга телевизия, веднага го подхващах, ама... Ама. Някой гледал ли го е?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- penzata
- Forsaken
Още не съм го гледал, но Starz се справиха страхотно с Ash vs Evil Dead, тъй че аз не съм толкова негативно настроен към тях. Та, Джей Кей + зарибен премис, наподобяващ Fringe, няма как да не го пробвам. Скоро. 

- tigermaster
- Elder God
Сега изгледах последния епизод на "Холистичната детективска агенция на Дърк Джентли" и ми хареса много. А и се радвам, че е достатъчно затворен, понеже трети сезон няма да има. 

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- Moridin
- Global Moderator
о уау не знаех че има сериал по товаtigermaster wrote: ↑Mon Jan 29, 2018 8:06 pmСега изгледах последния епизод на "Холистичната детективска агенция на Дърк Джентли" и ми хареса много. А и се радвам, че е достатъчно затворен, понеже трети сезон няма да има.![]()
This is it. Ground zero.
И аз го загледах. Веднага си признавам, че не съм най-големият фен на Холмс (team Poirot!!), ама може ли първите 4-5-6 епизода всичките да са със сериен убиец!! Какво стана с простите човешки истории, които според мен могат да са много по-грандиозни от големите high profile случаи?Ghibli wrote: ↑Sun Jan 21, 2018 1:42 amЗабавно съвпадение, и аз го загледах сега. Точно свърших първия сезон. Бях чела отрицателни отзиви, а той се оказа много приятен и мил сериал (поне до момента). Не само че не е тъп, ами даже е интересен, но по-важното, една такава човешка доброта струи от него. Джони Лий Милър ми харесва в ролята на Шерлок, какъв диапазон на игра, ех. Преди време се кълнях в сериала с Бенедикт Къмбърбач (но това беше преди простотиите в трети сезон), а сега като че ли "Elementary" ми харесва даже повече, защото не си придава важност![]()
В момента си уплътнявам времето с добродушния гений от Limitless.
- penzata
- Forsaken
@tigermaster, изгледах двата излезли епизода на Counterpart и сериалът почва интригуващо. Спомням си, че навремето Fringe не ме впечатли в началото, но пък после не можех да се откъсна от него. Дано се получи и при Counterpart, защото сериалът дава предпоставка за по-различна сци-фи-паралелна-вселена история.
Иначе, ако не беше казал, че е на Starz никога не бих познал. (Дали за добро или за лошо) изобщо не си личи. Очаквам с нетърпение следващия епизод.
Иначе, ако не беше казал, че е на Starz никога не бих познал. (Дали за добро или за лошо) изобщо не си личи. Очаквам с нетърпение следващия епизод.
Хм, аз не си спомням този факт, не ми е направило впечатление. Обаче в един момент в първи сезон (не помня точно кога) се появява един такъв и Джони Лий Милър заявява с прекрасната си категорична интонация, че
- Spoiler: show

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
Peaky Blinders e
Адски стилен е и саундтракът е убийствен. Принципно почнах сериала заради Том Харди, а Килиан не го харесвах кой знае колко, но Томас е ултра якия персонаж. Но Харди си беше прекрасен със своето появяване.
И омг историчвска драма без фокус върху мега богати и помпозни лелки и чичковци си имения и зелени ливади, да!

Адски стилен е и саундтракът е убийствен. Принципно почнах сериала заради Том Харди, а Килиан не го харесвах кой знае колко, но Томас е ултра якия персонаж. Но Харди си беше прекрасен със своето появяване.
И омг историчвска драма без фокус върху мега богати и помпозни лелки и чичковци си имения и зелени ливади, да!
- penzata
- Forsaken
Зяпането на Black Lighting си е чиста форма на мазохизъм; от оня, готиния.
Този сериал се взема толкова на серизоно, а е толкова бутафорен, на моменти чак пародиен, че при сблъсъка на тези крайности се получава нещо необяснимо, което най-точно бих го сравнил с яденето на чипс (но без момента с пост-болка в коремчето
) - нищо полезно не ти дава, но докато го кльопаш е толкова вкусен. Ходи го разбери. 

Този сериал се взема толкова на серизоно, а е толкова бутафорен, на моменти чак пародиен, че при сблъсъка на тези крайности се получава нещо необяснимо, което най-точно бих го сравнил с яденето на чипс (но без момента с пост-болка в коремчето

Два сезона за Джералд Даръл в Корфу. Не е баш по книгите за семейството и другите животни, което по принцип е мега сериозното разочарование, но е достатъчно готино направен, само ако не се сравняват де.
http://www.imdb.com/title/tt5014882/

http://www.imdb.com/title/tt5014882/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”