И това всъщност не е изненадващо решение. Доколкото разбирам при такива дела във Великобритания, тоест когато някой съди медия за лъжа, е необходимо започналият делото да ДОКАЖЕ лъжата, тоест издателят е невинен до доказване на противното. И спрямо всички доказателства и изслушани свидетели, съдията е решил, че Деп не е успял да го докаже.
Прочетох някои откъси от обяснението на съдията и се вижда, че е разглеждал подробно всички доказателства точно както се изисква от него - с презумпцията, че издателят е невинен. Коментира как Деп показва снимка, че е имал изгаряне от цигара на лицето - по думите му причинено от Амбър Хърд. Обаче той е бил в болницата същата вечер за отразяния си пръст и няма никакви медицински документи за това изгаряне, а лекарите не искат да свидетелстват. Дори да е имало такова изгаряне, е възможно да е станало по случайност (в резултат на употребените наркотици същата вечер) или да е причинено от самия Деп умишлено (той я е заплашвал със самонарянаване). И така нататък, просто пример давам. Съдията е прегледал е показанията на полицаите за някакъв пореден инцидент и коментира, че тези показания са взети над два месеца след инцидента, нямат бележки, направени в самата вечер, освен това казват, че са прекарали на мястото между 30 и 60 минути, по техни спомени, а камерите на входа показват, че има точно 15 минути между тръгването и пристигането - тоест спомените им може да са неточни. Реално съдията наистина е разгледал много обстойно всичко, помислил е и е видял, че всичко може да се пречупи през призмата за невинност на Сън. И е взел това решение.
Разбира се, Guardian веднага тръгват с гръмките заглавия и се изхвърлят:
(от вчера) How Amber Heard stood alone against a Hollywood superstar
https://www.theguardian.com/film/2020/n ... ohnny-depp
(от днес) The fall of Johnny Depp: how the world's most beautiful movie star turned very ugly
https://www.theguardian.com/film/2020/n ... -very-ugly
Сега си продължава делото на Джони срещу самата Амбър, което се води вече в САЩ.
Аз съм си казвал мнението - в тази токсична връзка е имало насилие и от двете страни. Но не искам да ми рикастват Мера в "Аквамен", така че съм доволен