Играта се завръща! :D
- Отново! - каза той. *** с нежелание се подчини. &&& го погледна кръвнишки: - И така, мистър %%% е бил на партито.
*** се ококори в пълен шок. Като забрави протокола, заекна:
- Как... как поз...
- Е, синко, мога да доловя дъх на водка от двадесет крачки, дори ако вятърът не е насрещен. %%% е бил поканен, рака ли?
*** тръсна глава. Знаеше какво ще последва. "А аз не бях!"
- Мистър... мистър %%% е прекият заместник на ^^^ - отговори ***.
- А аз какъв съм ти на теб? - попита ###. - Печено шкембе ли?
- Хм, аз...
- Мисля, че не обръщате достатъчно внимание на задълженията си - каза ###. - Мислите ли, че едно допълнително дежурство ще е достатъчно, за да повишите работоспособността си до максимум, мистър ***?
Младежът преглътна:
- Да, сър.
- Е, това е, момче.
### се обърна и за своя най-голяма изненада видя комодор $$$ да стои зад него.
- А, комодор. Инспектирате отново ли? Не можете да разберете къде точно се върши основната работа на кораба?
-----------------
Е ся пък това ако някой близнак ми го познае, ще се застрелям просто...
*** се ококори в пълен шок. Като забрави протокола, заекна:
- Как... как поз...
- Е, синко, мога да доловя дъх на водка от двадесет крачки, дори ако вятърът не е насрещен. %%% е бил поканен, рака ли?
*** тръсна глава. Знаеше какво ще последва. "А аз не бях!"
- Мистър... мистър %%% е прекият заместник на ^^^ - отговори ***.
- А аз какъв съм ти на теб? - попита ###. - Печено шкембе ли?
- Хм, аз...
- Мисля, че не обръщате достатъчно внимание на задълженията си - каза ###. - Мислите ли, че едно допълнително дежурство ще е достатъчно, за да повишите работоспособността си до максимум, мистър ***?
Младежът преглътна:
- Да, сър.
- Е, това е, момче.
### се обърна и за своя най-голяма изненада видя комодор $$$ да стои зад него.
- А, комодор. Инспектирате отново ли? Не можете да разберете къде точно се върши основната работа на кораба?
-----------------
Е ся пък това ако някой близнак ми го познае, ще се застрелям просто...
And you can't dance with a devil on your back...
Горд с тоталната и повсеместна излагация, пускам следващия цитат от същата книга, белким захване :р Ако и тоя не мине, пускам друго:
------------------
- Тук е капитан ^^^ от многонационалния космически кораб !!! - каза той. - Ако има някой, който приема това съобщение, искам да фго уведомя, че ние се намираме точно пред нещо, което наподобява междупространствен проход. Непостоянството на размерите му прави невъзможно нашето придвижване през него. Бихме искали да знаем дали има някакъв разумен живот от другата му страна. Ако ни чувате, моля отговорете! - спря за момент и след това добави: - Излъчете съобщението по всички честоти, лейтенант!
-----------------
------------------
- Тук е капитан ^^^ от многонационалния космически кораб !!! - каза той. - Ако има някой, който приема това съобщение, искам да фго уведомя, че ние се намираме точно пред нещо, което наподобява междупространствен проход. Непостоянството на размерите му прави невъзможно нашето придвижване през него. Бихме искали да знаем дали има някакъв разумен живот от другата му страна. Ако ни чувате, моля отговорете! - спря за момент и след това добави: - Излъчете съобщението по всички честоти, лейтенант!
-----------------
- The Dragon
- Elder God
Евааала :) Имало някой, който е чел истинска стойностна литература :) Проход между световете се зове книжката и е третата, която издадоха.
5-те книжки за капитан Кърк са ми от златното детство и имам супер яки спомени от всичките. Година приключенска фантастика с космически кораби и без скапаните евтини ефекти на сериала, които да преебават впечатлението :)
Драгън, ти си :)
5-те книжки за капитан Кърк са ми от златното детство и имам супер яки спомени от всичките. Година приключенска фантастика с космически кораби и без скапаните евтини ефекти на сериала, които да преебават впечатлението :)
Драгън, ти си :)
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
"Разтвори с театрален жест прозореца, покани ни да погледнем навън и ни показа в далечината, на ъгъла на уличката и булеварда, една дървена будка от ония, в които обикновено се продават лотарийни билети.
- Ако желаете, господа, - каза, - можете да отидете да измерите тази будка. Ще видите, че дължината на предната част е 149 сантиметра, иначе казано една стомилиарна част от разстоянието между Земята и Слънцето. Височината в задната част разделена на широчината на прозореца дава 176:56 =3,14. Височината на предната част е 19 дециметра, тоест равнява се на броя на годините в гръцкия лунен цикъл. Сборът на височините на двата предни и двата задни ръба е 190x2 + 176x2 = 732, което е годината на победата при Поатие. Ширината на дъската отпред е 3,10 сантиметра, ширината на рамката на прозореца е 8,8 сантиметра. Като заменим вътрешните цифри със съответстващите им букви от азбуката получаваме C10H8, което е химическата формула на нафталина. "
- Ако желаете, господа, - каза, - можете да отидете да измерите тази будка. Ще видите, че дължината на предната част е 149 сантиметра, иначе казано една стомилиарна част от разстоянието между Земята и Слънцето. Височината в задната част разделена на широчината на прозореца дава 176:56 =3,14. Височината на предната част е 19 дециметра, тоест равнява се на броя на годините в гръцкия лунен цикъл. Сборът на височините на двата предни и двата задни ръба е 190x2 + 176x2 = 732, което е годината на победата при Поатие. Ширината на дъската отпред е 3,10 сантиметра, ширината на рамката на прозореца е 8,8 сантиметра. Като заменим вътрешните цифри със съответстващите им букви от азбуката получаваме C10H8, което е химическата формула на нафталина. "
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Всички наоколо си гледаха работата. Пиратите малко си отдъхнаха - нали само преди две минути мислеха, че песента им е изпята. След това Крис измъкна от джоба си малка пръчка. Щом натисна единия й край, от нея изскочи дълга около тридесет метра почти невидима тел, с ноктенца накрая. Всъщност това не беше тел, а валапаски смок - странно създание, живеещо в храсталаците на една безименна планета. Обикновено се крие в дупка под земята, но ако наблизо мине някакво животно, смокът моментално излиза и като стрела се впива в него. Много не му трябва. Задоволява се с малко - ще отскубне кичур вълна или перо, самият той се храни с комари. Останалото е нужно за гнездото, в което спи другарката му. А другарките на валапаските смокове са дебели змии, големи колкото анаконда, на тях е нужна мека постеля. Затова смокът краде от минувачите - грижи се за семейството...