Иначе с ябълка и лимон звучи интересно.
Салати и мезета
Moderator: Moridin
- beliefcontrol
- Paragon
- Posts: 532
- Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Без варене, само накиснати за достатъчно дълго време, за да омекнат.
По принцип го дават като рецепта за десерт, затова е и наличието на сметана. Без нея не знам какво ще получи, но не пречи да пробваш.
По принцип го дават като рецепта за десерт, затова е и наличието на сметана. Без нея не знам какво ще получи, но не пречи да пробваш.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Две сгодни (и съвсем правилни, както си му е реда) салатки, които сефте приведох в съществувание тая вечер и дори наименовах:
"И ракът е риба":
четвърт кило рачешки ролца се нарязват и накисват в марината от зехтин, соев сос и сока на два лимона, вода на вкус
една зелена салата, връзка лук и две сварени яйца се нарязват на ситно
всичко по-горе се омешва старателно, като може даже и да се намачка
търпи зелени маслини за подсоляване
"Шанхайски изгрев":
4 жълти твърди ароматни круши (2 нарязани на кубчета, 2 едро настъргани) се омачкват с пулпа на 1 розов грейпфрут и лъжица домашен мед
заливат се с чашка синьо кюрасо и малко гренадин на вкус
търпи шепичка счукани ядки (кайсиеви, бадеми или най-добре шам фъстък)
Първата е добро мезе за червено вино или квото там пиете, а втората вкарва с отскок в кревата.
Да ви е сладко!
"И ракът е риба":
четвърт кило рачешки ролца се нарязват и накисват в марината от зехтин, соев сос и сока на два лимона, вода на вкус
една зелена салата, връзка лук и две сварени яйца се нарязват на ситно
всичко по-горе се омешва старателно, като може даже и да се намачка
търпи зелени маслини за подсоляване
"Шанхайски изгрев":
4 жълти твърди ароматни круши (2 нарязани на кубчета, 2 едро настъргани) се омачкват с пулпа на 1 розов грейпфрут и лъжица домашен мед
заливат се с чашка синьо кюрасо и малко гренадин на вкус
търпи шепичка счукани ядки (кайсиеви, бадеми или най-добре шам фъстък)
Първата е добро мезе за червено вино или квото там пиете, а втората вкарва с отскок в кревата.
Да ви е сладко!
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
А, тук му е мястото да споделя последната салата, дето правих. Гепих я от Звездев и се оказа мммммм!
Значи, какво се иска:
1/2 кг. пилешки дробчета
1 зелена салата
1 червена салата
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
репички
подправки
Дробчетата се измиват и се задушават най-добре в зехтин. След като се готови, им се слага лимонов сок (при Звездев беше балсамов оцет, ма нямах) и сол. Изсипват се както са топли с все олиото и пр. в накъсаната салата с нарязаните лук, чесън и репичките. Разбърква се и се хапе докато е топло. Е мнооооого е добро, много!
Значи, какво се иска:
1/2 кг. пилешки дробчета
1 зелена салата
1 червена салата
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
репички
подправки
Дробчетата се измиват и се задушават най-добре в зехтин. След като се готови, им се слага лимонов сок (при Звездев беше балсамов оцет, ма нямах) и сол. Изсипват се както са топли с все олиото и пр. в накъсаната салата с нарязаните лук, чесън и репичките. Разбърква се и се хапе докато е топло. Е мнооооого е добро, много!
Аз правих скоро - при това за първи път през живота ми - и стана супер сполучлива. Корите бяха на Stella, нямат нужда от бланширане, а рецептата взех оттук - http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pasta_boloneze
Не съм правила някакви промени, май само пропуснах някоя и друга подправка. Наистина чудесна стана и трябва да направя скоро пак
Не съм правила някакви промени, май само пропуснах някоя и друга подправка. Наистина чудесна стана и трябва да направя скоро пак
- BaYa
- Forsaken
- Posts: 3002
- Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
- Location: На топличко, във въображението ми!
- Contact:
Майонеза + кетчуп (+1 капка ром + няколко капки Табаско) = Розов Сос. Който страхотно тичка на скариди, всякакви риби, сурими и студено пиле; всичко това винаги в салати.
Остро се препоръчва рибените консерви да не са в олио, а във водичка със сол. Така не се "изцеждат и изхвърлят" мазноразтворимите витамини с все олиото.
Аз пък чак вчера се усетих да опитам авокадото, вместо масло.
Еееей страхотна идея извадих, за сандвичите. Значи белвате леееко омекнало авокадо. Моментално поръсвате с малко лимон, и добавята малко сол и няколко капки Табаско (на вкус де). Поразбърквате добре, докато и смачквате авокадото.
Мажете на две филии и набутвате някоя месеста вкуснотия м/у тях: я парче печено пиле, я месо на грил, я кебапчета.
Ммммммммм, страхотно е вкусно!!
Остро се препоръчва рибените консерви да не са в олио, а във водичка със сол. Така не се "изцеждат и изхвърлят" мазноразтворимите витамини с все олиото.
Аз пък чак вчера се усетих да опитам авокадото, вместо масло.
Мажете на две филии и набутвате някоя месеста вкуснотия м/у тях: я парче печено пиле, я месо на грил, я кебапчета.
Ммммммммм, страхотно е вкусно!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

