Официалният Стефани Майер топик

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Елица
Sorcerer

Post by Елица » Sat Mar 14, 2009 12:23 pm

Аз си свалих на бг Midnight Sun или каквато там част от него е изтекло, и ми допада доста, само превода ме мъчи малко, така че май е по-добре да си я потърся на англ.

За мен поне е жалко, че се е отказала Майер, наистина ми е интересна гледната точка на Едуард (от др страна аз съм в самото начало, и може би 100-200 страници не биха дотегнали, но цялата история може да дойде вповече)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Mar 15, 2009 5:54 pm

Хм, след случайно ровене в IMDB попадам на информацията, че Dakota Fanning ще играе Джейн в New moon екранизацията. :shock: Мисля, че ще й отива.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Mar 19, 2009 11:07 am

Spoiler: show
Бяхте прави - четвъртата книга кърти мифки, а бела кефи тотално като вампир, още не мога да спра да се подхилквам, като се сетя за сцената в която се опитва да откъсне главата на Джейкъб*, през цялото време си представях и подхилкващата се физиономия на Едуард :lol:

*чета си го аз упорито джакоб и се чудя що бела му вика джейк :oops: , както и да е :lol: )

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 19, 2009 11:09 am

Мерси БЕЗКРАЙНО много за немаркирания спойлер. Трогнат съм, и признателен.
And you can't dance with a devil on your back...

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Mar 19, 2009 11:24 am

Ужасно, съжалявам :oops:
Изобщо не се сетих, няма да се повтори

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Mar 19, 2009 11:24 am

късно - вече го прочетох ....

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 19, 2009 11:31 am

Same here...

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Mar 19, 2009 12:21 pm

Ами слагате в заглавието WITH SPOILERS и който не е чел всички книги, отваря темата на своя отговорност :D Разбирам я Елица, въодушевена е и последното, за което си мисли, са спойлер-таговете :lol: Аз добре, че си обсъждах с мъжа ми - и двамата прочетохме всичките книги последните десетина дни - и си се вълнувах колкото си искам. Сега, друг въпрос е, че той беше книга напред и ми оспойли най-главните неща, ама какво да се прави. Извод: Стефани Майер пише супер зарибяващи книги, сега не искам да чета нищо друго, щото още ме държат, а мъжото ги чете пак :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 19, 2009 12:23 pm

Въпрос на съобразяване - ако пише в заглавието, че има спойлери, е както го каза ти. Ако не пише - юзърите спазват правилото и използват тага. Въпрос е на една секунда в повече, квото и нетърпение да има замесено. :roll:

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Mar 19, 2009 12:35 pm

Ми прави са Roland и RRSunknown, много гадно ми стана че не се сетих.
А темата си трябва да е за всички, така де - как ще зарибяваме нови жертви на манията здрач иначе?:twisted:

Проблема е че съм доста отнесена, а и бях останала с очевидно грешното впечатление, че съм последния човек във форума непрочел книгите, което е много смотано от моя страна, защото дори всички във форума да я бяха чели, все ще дойде някой нов човек и ще го прецакам така :(
Другия проблем е, че на мен лично четенето на спойлери не ми разваля удоволствието от книгите, и затова не ми хрумна да сложа спойлер. :oops:

Наистина ми е много криво, че съм ви развалила удоволствието от изненадата :(

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Mar 20, 2009 1:21 pm

Елица: успокой се, ясно е, че е неприятно, но не се коси толкова :)

Роланд и RRS: успокойте се, не сте прекарани чак толкова, колкото си мислите, това не е мейджър спойлер все пак.
От самото начало си е ясно, че Бела в един момент ще стане вампир, а за останалото (как точно и при какви обстоятелства) Елица не е писала никакви подробности.
Ето, дори го написах в спойлер :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 20, 2009 1:37 pm

аз се надявах да Бела да си остане човек а Едуард някак си да се излекува (нали правилно съм разбрал че вампиризма в серията е немъртва напаст а биологично изменение) , дори се надявах към четвърта книга да е зарязла вампирите и да е тръгнала с върколака.
Но както и да е теорииите ми се оказаха неверни :)

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Fri Mar 20, 2009 1:59 pm

Ужасно много ми харесаха книгите, :)особенно четвърта, със сигурност е със светлинни години по-добра от предишните - хем авторката очевидно се е развила като писател(може и още, де), хем историята се развива по-бързо, хем има разни нови елементи и податки за разни неща дет не ги знаем(обииииииичам такива, придава ми много по-голяма плътност и ако е направено както трябва не дразни), много нови герой, без да са прекалено много, и освен това вече не е чак толкова янг адълт или там каквото се водеше.

Сега се дивя на собствената си глупост да ги прочета толкова набързо (знам, знам досега се оплаквах че чета бавно на английски, ама като свърша хубава книга винаги мрънкам)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Mar 20, 2009 3:24 pm

RRSunknown wrote:
аз се надявах да Бела да си остане човек а Едуард някак си да се излекува (нали правилно съм разбрал че вампиризма в серията е немъртва напаст а биологично изменение) , дори се надявах към четвърта книга да е зарязла вампирите и да е тръгнала с върколака.
Но както и да е теорииите ми се оказаха неверни :)
Аз нямах такива надежди, защото от самото начало (или най-късно втора книга, което не е същото, но почти) става ясно, че Бела няма да остави Едуард при никакви обстоятелства и той е единственият, определен от звездите любим за нея. Начинът, по който го възприема и непрекъснатите захласвания по красотата му би трябвало да подскажат тази мисъл още от първа книга - ето затова не смятам, че е чак такъв спойлер. Досадно, наистина, предвид какъв е ръб Едуард, но това е то великата любов. Би било хубаво да го зареже (аз съм фенка на Джейкъб, ако не е станало ясно), но това нямаше да е реалистично с оглед на цялостния тон в тази поредица.

Иначе, след като веднъж се превърнеш във вампир, няма връщане. Така че вариантите са или Бела да стане вампир и да живее щастливо с Едуард завинаги, или Бела да не стане вампир и да живее щастливо с Едуард 70-тина години, да остарее (ужас!) и да умре (още по-голям ужас!) и той да изпадне в покруса и вероятно да се самоубие, защото не може да живее без нея (е това вече е най-ужасният ужас!) - определено не е краят, който тийнейджърките биха понесли, не е готино някак :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Mar 20, 2009 3:30 pm

Между другото и аз имам известни подозрения като РРС :) по едно време. Даже доста дълго бях убедена, че ще измислят нещо в тази насока. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around