Специално за рама да се заям - хриома ми и мозила спокойно ядат по 2-3 гиги всяка. Сложи и някакъв торент клиент и някакъв филм да работи на бекграунд + скайп (300-400) + всякакви излишни драйвери от производителите и се получава не лоша сумичка,
Ти си от про потребителите.
Интересно как при мен торент + скайп + всякакви драйвери и ИЗОБЩО всичко ми ползват едва 1.5 GB.
Ако сложиш 180 таба отворени - да може и 32 ГБ да ти потрябват , ама това са екстремалности.
И честно казано не ми трябва лаптоп да държи 7 години, когато ще е динозавърски. Нека държи по три и да е по-евтин, но да не прави зулуми
Там е работата че не е динозавърски - това е само във фантазиите на хората които
А) Живеят в паралелната вселена в която всеки си купува ново SSD всяка година.
б) Не са навътре в материала и си мислят че с новия скъп I7 филмите магически ще станат с много по добро качество от стария качествен, но едноядрен процесор.
Пита ме за мнението ми казвах ти го - бих предпочел втора ръка качествен пред нов нодел за същите пари. Ако си толкова богат че да подновяваш работеща техника всеки две години - твоя воля, може да имаш късмет и да ти провърви. На някои хора запознати с хазарта 10% дефектиране на дъно им се струва достатчно малък процент за рискуват да заложат 1600 лева.
Нека да дам няколко примера които са факти по света
ThinkPad T60p с 1600х1200 S-IPS дисплей е предпочитан от
фотографи и дизайнери с нелоши доходи пред съвременна графична станция;
ThinkPad T61p,
където и да е по света в добро състояние се продава на
по-висока цена от актуален модел от среден клас.
ThinkPad T30, въпреки че е модел на повече от 10 години има стойност не по-ниска от бюджетен нов лаптоп, защото се използва за професионална дейност, в която цената му се изплаща в рамките на един работен ден
Ето и как се играе Крайзис на споменатия 10+ годишен лаптоп:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9Xmy3MARTE#!
Panasonic Toughbook дори и с едноядрен процесор навсякъде по света е по-ценен от повечето лаптопи с Intel Core i5
Всеки употребяван 24-битов (истински 16.8 млн. цвята) S-IPS или S-PVA монитор се предпочита от компетентния потребител пред нов 18-битов (истински 232хил., интерполирани - 16.2млн. цвята) E-IPS или C-PVA модел дори и цените да са близки