Прогнози за мачовете от Световното
Moderator: Moridin
- herairness
- Jaghut Tyrant
-
- Paragon
Айде ако някой има идея за тая новата система да казва, че на мен нещо не ми стана много ясно
Едит: Хмммм...
Е добре де.
Прогнозата е Германия – Швеция 3:1 (примерно).
Мачът свършва 2:2 в редовното време (пак хипотетично). В продълженията няма гол.
Резултатът от дузпи е 4:3.
В задачата се пита:
Колко точки печили човекът пуснал прогнозата?
Това 3:1 само за редовното време ли се счита, или и за краен резултат? 1 точка или 0?
Друг пример:
Прогнозата е Германия – Швеция 2:2 в редовното време, след продължения – 3:2.
Мачът свършва 1:1. В продълженията няма гол. От дузпи – 5:3.
Ха сега де. 1 точка + 1 за изхода от мача?
Абе има нещо гнило тука. Ако някой се сети как да формулира по-ясно тая система да се обажда щот иначе продължавам да си пресмятам по старата.
Едит: Хмммм...
Е добре де.
Прогнозата е Германия – Швеция 3:1 (примерно).
Мачът свършва 2:2 в редовното време (пак хипотетично). В продълженията няма гол.
Резултатът от дузпи е 4:3.
В задачата се пита:
Колко точки печили човекът пуснал прогнозата?
Това 3:1 само за редовното време ли се счита, или и за краен резултат? 1 точка или 0?
Друг пример:
Прогнозата е Германия – Швеция 2:2 в редовното време, след продължения – 3:2.
Мачът свършва 1:1. В продълженията няма гол. От дузпи – 5:3.
Ха сега де. 1 точка + 1 за изхода от мача?
Абе има нещо гнило тука. Ако някой се сети как да формулира по-ясно тая система да се обажда щот иначе продължавам да си пресмятам по старата.
Gone for good
- armageddon
- Forsaken
Англия - Еквадор 1:2
Португалия - Холандия 2:2, Холандия след дузпи.
Португалия - Холандия 2:2, Холандия след дузпи.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- Moridin
- Global Moderator
Англия - Еквадор 2:0
Португалия - Холандия 1:1 (2:1 след продължения)
Ихо е прав, че системата на Алекс не е много изчистена. В първия случай и мен не ми е много ясно, май че 0 т., което не е много коректно пък за прогнозиращия, той все пак е познал оувърол победителя.
Във втория случай системата уж приравнява знак след продължения или дузпи, така че май 2 т. но пак не ми се струва много коректно, тъй като прогнозиращия явно указва, че няма да има дузпи, пък то има, някак не е честно да получава еднакви точки с този, които е познал, че ще има дузпи, но не е познал точния резултат от тях.
Тя старата система не е много зле
Но пък с дузпи и продължения и тя се дъни...
мислех да предложа нова, но ме мързи, сори
Португалия - Холандия 1:1 (2:1 след продължения)
Ихо е прав, че системата на Алекс не е много изчистена. В първия случай и мен не ми е много ясно, май че 0 т., което не е много коректно пък за прогнозиращия, той все пак е познал оувърол победителя.
Във втория случай системата уж приравнява знак след продължения или дузпи, така че май 2 т. но пак не ми се струва много коректно, тъй като прогнозиращия явно указва, че няма да има дузпи, пък то има, някак не е честно да получава еднакви точки с този, които е познал, че ще има дузпи, но не е познал точния резултат от тях.
Тя старата система не е много зле

мислех да предложа нова, но ме мързи, сори

This is it. Ground zero.
Хора, за толкова рано сутринта набързо и това не е малко, а и аз писах, че това е база за работа.
Вярно си е, предполагам, че е най-добре в ситуация 1) все пак да се дава 1 точка, защото наистина е познат крайния победител
Но пък във втората ситуация наистина е съвсем объркано. И като за капак, още в първия ден имаше мач, който не завърши в редовното време, тоест някаква КАДЪРНА система трябва да се изгради.
Но сега не мога да мисля, нека някой друг също да се опита да мисли, а?
Вярно си е, предполагам, че е най-добре в ситуация 1) все пак да се дава 1 точка, защото наистина е познат крайния победител
Но пък във втората ситуация наистина е съвсем объркано. И като за капак, още в първия ден имаше мач, който не завърши в редовното време, тоест някаква КАДЪРНА система трябва да се изгради.
Но сега не мога да мисля, нека някой друг също да се опита да мисли, а?
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
-
- Paragon