RRSunknown wrote:В основата на продължаващата месеци дискусия е че факта че от каква позиция подхождам аз а това че незнайно защо сте убедени че иначе нормални хора ще изперкат в момента в който получат оръжия и ще отриват стрелба при най-малък повод, а тези които са по агресивни директно ще разстрелват за поглед накриво докато иначе за същия поглед не биха извадили ножа, брадвата или бокса който носят в джоба.
Мисля, че се каза, че онези нормални хора, които сега като изперкат, се хващат за брадвата, бокса или ножа, ще се хванат за пистолета. Което, прочее, по други държави с по-либерален достъп се случва редовно.
От това което чета е че вас не ви е страх от престъпника който ще ви заколи безпроблемно или ще ви пребие а ви е страх от същия престъпник ако има пистолет с който ако стреля ще привлече вниманието към себе си много по бързо отколкото ако тихичко ви опре ножа на гърлото.
Еми... К`во да ти кажа, вероятността някой престъпник да ме заколи или пребие безпроблемно далеч не е толкова голяма, колкото вероятността същият да ме застреля, ако има с какво. Ако ми налети на бой или да ме коли я ще му избягам, я ще му напукам канчето, я нещо друго. Ама ако тръгне да ме стреля... Някакси не съм по-бърз от куршум. Наистина не съм...
Да ти кажа - все ми е тая дали ме убиват с тояга или куршум. И в двата случая ще съм еднакво мъртъв и логично убиеца ще си избере най-лесното оръжие.
Е, да, ама от тояга можеш да избяг... Това вече го писахме, май. Тъй де. И на мен би ми било все едно с какво
ме е убил. Не би ми било все едно, обаче, с какво
се опитва да ме убие. Срещу оръжията за близък бой имам малко по-голям шанс да направя нещо, а и да им избягам ще е по-лесно.
Ще тръгнеш с арбалет по улицата и по заведения?
Бях останал с впечатление, че искаш оръжие, за да си пазиш дома. Прочее, в качествените заведения моята безопасност е работа на охраната - същата, която трябва да не допуска въоръжени, да спира сбиванията, да гони нарушителите и т.н. А по улиците безопасността ти е въпрос много повече на самообладание и мислене, отколкото на средства за самоотбрана - т.е. да внимаваш кога, къде и как се разхождаш и да не си гълташ езика при евенуалното нападение.
Моля ? Точно това говедо няма да успее с ножа и бокса но изведнъж с пистолета получава лиценз за безплатно убийство - така ли си представяш. Аз срещу него бих се чуствал еднакво беззащитен и с ножа и с пистолета ако ми е насреща.
Аз пък не. От ножа, хм, мога да избягам... Пък и, както казах по-назад, вече са ме заплашвали с нож. По-назад в темата си казах и как реагирах. Нито ме заклаха, нито имаше пострадали, нито нищо. Ама срещу пистолет? При положение, че ако се опитам да му го измъкна от ръката, като нищо по рефлекс ще дръпне спусъка и ще гръмне я мен, я някой друг...