Litz wrote:На мен лично ми е сериозен проблем, че в обществото както беше казал изнасиления пич няма по-голяма обида за мъжете от това да бъдат приравнени с жените. Просто няма. За сметка на това за жените няма по-голям комплимент от това да ти обяснят какъв си мъж. Обаче въпреки, че трябва да се държиш "мъжки", трябва да си с прическа, епилирана и гримирана, щото ако не ги правиш тия неща пак не важиш.
Изобщо не съм съгласен с това. Не винаги приравняването с жените е обида, да не говорим, че обидите най-често са свързани с физически атрибути. Не виждам какъв е проблема едно момче да каже на друго, че бяга като жена или че се бие, като жена. Съвсем обективно може да се очаква от средностатистическото момче да е по-силно и по-бързо от средностатистическото момиче, двата пола имат различни физически атрибути. Затова не ми го подхвърляй тоя булшит. За мен по-тъпо е някой да направи комплимент, че примерно пишеш, като момиче. Що толкова ли е нехарактерно момчетата да пишат красиво? Това вече са стереотипи.
А това някой да приравни жена с мъж води до много взривоопасни ситуации. Представям си как казвам на някоя девойка, че ходи като мъж. Шамара ще се е забил в лицето ми преди да си довърша изречението.
Ако има някаква тенденция, която аз забелязвам, е че днешно време момичетата са доста по-разкрепостени и вършат същите простотии, които и момчетата. Което като цяло не ме кефи, щото е дебалансиращо. Когато преобладава аху-иху, остава твърде малко място за разум и трезво мислене.