Коронавирусът и ние

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Litz
Ascendent

Re: Коронавирусът и ние

Post by Litz » Mon Mar 23, 2020 4:24 pm

аз принципно трябва да хода на работа, ама ся пак си взех болнични. в момента просто ти ги дават, като вестници.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 23, 2020 4:38 pm

Ходенето на работа е едно, друго е да се вайкаш, че не можеш да пътуваш нонстоп и правиш боклук в други градове/държави. Аз продължавам да ходя до офиса, то по-добре, половината фирма я няма, клиентите са онлайн, шефовете под карантина (заради пътувания, за малко и аз да изтека, ама успях да се изнижа от последните маания на гащи), но май ще се минава на домашно :unsure:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Mar 23, 2020 4:57 pm

Благодарение на първия пролетен сняг ни разпуснаха до понеделник платен отпуск (хората ги е страх да не настинат, нормално, и да се мъкнат по болници). Сега, цяла седмица ще се извърна от противовъзпалително гурме и гейминг. :mrgreen: Е, как човек да не обича снега. :heart:
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 23, 2020 6:02 pm

те тва да се чете, а не, не можах да ида на село и до лондон у една седмица да се наям с пръжки и опикая ъгъла на бъкингам

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Mar 23, 2020 7:05 pm

toiletpaper.PNG
toiletpaper.PNG (658.34 KiB) Viewed 3132 times
Статус на градския теранспорт в Берлин гласи

"Кой си е забравил ценностите" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 23, 2020 9:20 pm

Междувременно, дъртака ди тути църковни дъртаци си стои в изолация, докато миряните лижат некви артефакти из църквите ас пер дъ църковни инструкции и си обменят секва микрофлора и фауна:
https://faktor.bg/bg/articles/ot-sinoda ... oronavirus

Ненам що се е изолирал - нали уж Господ ги пазел по време на светите тайнства там. По-притеснителното е, че Николай Пловдивски, който е луд по цялата глава, в случая се държи по-нормално от всички останали в тая миризлива институция, което за мен е очевиден знак, че Рапчъра е почнал да се случва, съвсем наистина вече.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Mar 23, 2020 10:33 pm

Аве я вие дето сте по-запознати ми обяснете, как капицитета на Пирогов и ВМА е изчерпван с некви кирливи 36 хоспитализирани, като ги смятам макс 20 в Пирогво и ВМА????? Втф ве. :shock:

Ама иначе генерала мое да се заяжда и да си развява пагоните, но 20 човека и шсе мре. Баси. Сериозно ние тука с 1300 болни само в това пропаднало място, и нема толко паника. но в София с 20 човека в болниците и вече край.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 23, 2020 10:39 pm

Еми щото спешните отделения не са само за коронавирусите. Сякви спешни случаи отиват там - инфаркти, инсулти, катастрофи, етц.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 23, 2020 10:44 pm

Не съм съгласен докрай с мнението, но от седмици никой не взима транс правата насериозно или поне шумно... Ако пандемията е лоша, глобализма може и да се ривърсне остро.

https://www.bloomberg.com/opinion/artic ... ssive-left
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Mar 23, 2020 10:57 pm

penzata wrote:
Mon Mar 23, 2020 4:57 pm
Благодарение на първия пролетен сняг ни разпуснаха до понеделник платен отпуск (хората ги е страх да не настинат, нормално, и да се мъкнат по болници). Сега, цяла седмица ще се извърна от противовъзпалително гурме и гейминг. :mrgreen: Е, как човек да не обича снега. :heart:
Това е едно от най-обезкуражаващите неща - че няма никакво социално отношение към обикновения човек в това положение на нарастваща паника.
Не само платена, които нямат ги накараха да си вземат неплатена. А не малка част от дейностите не са никак наложащи. Да вземем например музейните работници - музеите масово са затворени за посетители, при това положение те няма какво да вършат освен ТРЗ-то да оправи на края на месеца заплатите или тук така некоя офис дейност я от счетоводител или прочее. Какъв е смисъла да ги държат на работа, или да ги карат да си пускат отпуска?

Като цяло ми се струва, че и в този напрегнат момент обществото, което липсва се държи на принципа на Вуте и Нане.

И въобще - ако не друго, досега би трябвало поне да осигурят достатъчно поне тестове за да се тестват хората безплатно. За някакви социални компенсации за засегнатите от кризата няма смисъл да отварям дума.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 23, 2020 11:06 pm

The Dragon wrote:
Mon Mar 23, 2020 10:44 pm
Не съм съгласен докрай с мнението, но от седмици никой не взима транс правата насериозно или поне шумно... Ако пандемията е лоша, глобализма може и да се ривърсне остро.

https://www.bloomberg.com/opinion/artic ... ssive-left
Ей сега ще се ривърсне. В мига, в който овладеем пандемията (ваксина ще излезе в някакъв миг), мултинационалните корпорации ще искат да си върнат доброто старо статукво на сране по целия свят, така че глобализмът наникъде не е тръгнал. Бтв, точно в момента е времето на прогресив лефт-а - мерките, които ще се наложи да вземем за спасение на населението, независимо от това колко му е комфортно на елита, са все от прогресив лефт портфолиото и абсолютното осиране на десните политики и политици се виждат от 100 км. А с транс права, обяснимо, в момента нямаме време да се занимаваме, предвид това, че трябва всеки ден да си пренастройваме цялото ежедневие. То аз и за президентските избори в САЩ вече почти не чувам. Избори уот? Праймъри ху? Имаме други приоритети в момента.

Oui. Je suis garbage.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Mar 23, 2020 11:08 pm

Евентуалните ваксини няма с какво да помогнат на вече заразените или починалите.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 23, 2020 11:15 pm

coldie wrote:
Mon Mar 23, 2020 11:08 pm
Евентуалните ваксини няма с какво да помогнат на вече заразените или починалите.
@coldie Начи, съветче от мен. Всеки път като решиш да споделиш мнение тук, се запитай има ли света нужда от него. После се запитай още веднъж. Потрети. След това просто не поствай мнението си.

Oui. Je suis garbage.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Mar 23, 2020 11:26 pm

Amelia wrote:
Mon Mar 23, 2020 11:15 pm
coldie wrote:
Mon Mar 23, 2020 11:08 pm
@coldie Начи, съветче от мен. Всеки път като решиш да споделиш мнение тук, се запитай има ли света нужда от него. После се запитай още веднъж. Потрети. След това просто не поствай мнението си.
Не съм малоумен. Очевидно е, че има нещо като директива да не получавам отговори. Въпреки, че казвам точни, а и понякога полезни неща. Имате пълната власт да ме затриете от форума. Аз поне за себе си се смятам за достатъчно широко скроен човек, за да не се засягам от такива неща. Особено от не лични познати.
Не го разбирам този хейт, нямам антипатично отношение към никой от форума. Да се изкажеш остро или да поправиш или дори скастриш някой не означава да го ненавиждаш. Аз поне не съм такъв човек, и не ги разбирам така нещата. Може да звуча грубо понякога, понякога поучително, понякога тъпо. Но то кой не звучи така понякога? Дори в такъв сложен момент, какъвто все повече се очертава, не виждам сякаш нищо повече от раздразнтелност, меко казано. Каракачаните се държат като едно, българските турци се държат като едно, даже циганите доста чество са конклав, българите... Петко Славейков...

В по-безгрижни времена съм си позволявал доста "ташаци" но сега не бих. Сега съм сериозен.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Mar 24, 2020 12:11 am

Великобритания влиза в триседмичен сериозен локдаун, междувременно Тръмп чул-недочул нещо по Фокс и почва да сигнализира, че може би няма нужда да се слагат ограничителни мерки в САЩ. Това при положение, че броят известни случаи се е увеличил почти седморно за последната седмица. Както е тръгнало с това темпо САЩ ще изпреварят Италия по брой случаи до петък, така че ще стане доста интересно ако Мексико и Канада напълно си затворят границите с тях април месец.

А това, че никой не се бори за транс права в момента ми се вижда доста тъпо наблюдение. В момента и никой не ходи по концерти, не значи че музиката не е важна за обществото или че никога повече няма да има концерти, защото всичко е било временна преструвка. Същата логика като тоя сентимент как "сега виждаме кои са наистина ценните за обществото- медицинските сестри, чистачи, боклукчии." Еми не, виждаме кои хора вършат работа, която трябва да бъде вършена всеки ден.

Edit: Хм, прочетох самата статия и се оказа, че не е тематиката за "сега не са ви толкова важни транс правата, а?" Обаче спекулациите в нея ми се виждат меко казано абсурдни- "прогресивното ляво загуби, защото желаните от тях мерки в момента се прокарват." Какво? По какъв начин това е загуба?