Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri May 04, 2007 9:29 pm

Определено нищо не е обикновено...
И най- вече стилът не е обикновен и атмосферата...
Абе всичко се развива по някакъв побъркан начин, който е същевременно много убедителен...
Историята само звучи обикновено....
Всъщност книгата съвсем не е обикновена :)
Или поне за мен не е....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 04, 2007 10:01 pm

Преди петнайсет минути приключих с "Чудовищна команда" на Тери Пратчет. Абе, общо взето става за четене. Накефи ме, но
Spoiler: show
накрая разбрах, че цялото командване на борогравската армия е съставено от Поругания - това ми се видя странно. А и сержанта... През цялото време си го представях с брада, пък се оказа, че е раждал. То всъщност май само двама от войниците бяха мъже, де.
Както и да е. Книжката беше готина. Но пък "Интересни времена"(четвърто четене точно преди тази) беше по-интересна...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat May 05, 2007 12:31 am

В момента преполовявам командата и ми направи впечатление колко мрачна книга е всъщност.
Книгата е пак забавна, но и доста сериозна - този път няма радост в бедността, смъртта и мизерията. Война е, хората мрът, само трола и Игор са създадени да са забавни, донякъде. Има доста точни попадения, но от всичко на Пратчет, дето съм прочел, това е най-сериозното, но определено радва :wink:

Jen
Paragon

Post by Jen » Sat May 05, 2007 2:26 pm

Случайно видях “Fragile Things” на Нийл Геймън в някаква сбутана летищна книжарница и понеже кратката форма напоследък ми изглежда на командно дишане, сигурно нямаше да си я купя ако не предстоеше двудневно транснационално размотаване. Щях много да сбъркам. При цялата...да речем еклектичност на събраните разкази, досега всички са страхотно удоволствие. А прочетох повече от половината.

Браво на майстора!
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 05, 2007 4:36 pm

Аз си дочетох Силмарилиона и в момента зобам Unfinished Tales...
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat May 05, 2007 7:37 pm

Jen wrote:Случайно видях “Fragile Things” на Нийл Геймън в някаква сбутана летищна книжарница и понеже кратката форма напоследък ми изглежда на командно дишане, сигурно нямаше да си я купя ако не предстоеше двудневно транснационално размотаване. Щях много да сбъркам. При цялата...да речем еклектичност на събраните разкази, досега всички са страхотно удоволствие. А прочетох повече от половината.

Браво на майстора!
И на мен ми хареса много :) Мисля, че е дадена за превод 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat May 05, 2007 11:40 pm

Аз пък съм струпал няколко стари малки книжки тип "Галактика" да си препрочитам - Какавидите, Среща с Рама и Чоки.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 05, 2007 11:56 pm

Все класики. :) Първата я четох много малък и още си я спомням с умиление. Нали не се разваля сериозно, ако я четеш вече пораснал?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 06, 2007 9:26 am

This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 06, 2007 12:29 pm

Мерси. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 08, 2007 9:04 pm

Чета Приказка без край и направо нямам думи... Това, от години не ми се случвало да вървя по улици и да пресичам светофари, четейки :) Невероятна книга с невероятно въображение, едвам се удържам да я дочета, за да трае по-дълго :shock:
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Tue May 08, 2007 9:16 pm

Нали:) И аз тъкмо я прочетох (за втори път). Е, този път няма чак такъв уау ефект, но пак съм изумен колко много пластове има в тази книга и колко е красива.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 08, 2007 9:31 pm

Само внимавайте на светофарите. Тука не ви е Фантазия.

Аз, за съжаление, първо бях гледал страхотния филм. И, доколкото си спомням, гледах на романа като на нескопосна новелизация. :roll:
:oops: :oops: :oops:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue May 08, 2007 9:53 pm

Приказка без край ми е една от най, ама най-любимите книги! Чела съм я може би 5 пъти, всеки път се размазвам от кеф! И филмът не ме впечатли и наполовина колкото книгата след като си имах изградена представа за всичко и най-вече Фухур беше пълно разочарование :roll: Това е от книжките, които си препрочитам през няколко години, заедно с Крокодила Гена, Надолу по вълшебната река и няколко сборници с приказки :oops:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 08, 2007 10:12 pm

shayhiri wrote:Само внимавайте на светофарите. Тука не ви е Фантазия.
Споко, Драконът на Щастието ме пази ;)

И аз съм гледал филма като малък, нищо не помня от него, но на повечето фенове на книгата май не им харесва :) Все пак да не разводняваме темата с дискусии по въпроса, де :)
This is it. Ground zero.