Е, Джос не остави Колос и Кити в особено по-лошо положение, отколкото бяха преди неговата поредица... Но пък именно той изгради връзката на Скот и Ема за мен. Естествено, че Гранд Морисън създаде всичко това. И все пак, колкото и да харесвам Морисъновата Ема, някак не ми се връзваше да се остане със Скот за дълго. Точно Уидън укрепи връзката им по невероятно могъщ начин и даде на Ема още дълбочини.
А за
Charmed мисълта ми беше, че просто и там се случват доста лоши неща, поне в това, което съм видял до момента. Но въпреки това всички връзки и събития в сериалите на Уидън ми харесват доста повече. За мен лично именно при Уидън е най-
смислено направено. Ясно, че на теб доста от драмите ти се струват излишни или поне не достатъчно художествено необходими. Но за мен те са най-голямото богатство на Бъфи и Ейнджъл. Защото в своя финал и двата сериала са някак жизнеутвърждаващи и говорят за хубавото в този живот и едно такова по-оптимистично послание за мен е десет хиляди пъти по-силно когато идва от сериал, показал и най-ужасното и трагичното в живота.
И дори шести сезон на Бъфи, който почти всички го критикуват за това колко бил мрачен и колко неща развалил и съсипал, дори той в крайна сметка не е хейтърски, не казва просто "животът е гаден", а точно обратното, завършва с великата реплика на Бъфи
- Spoiler: show
- Things have really sucked lately, but it's all gonna change. And I wanna be there when it does. I want to see my friends happy again. And I want to see you grow up. The woman you're gonna become. Because she's gonna be beautiful. And she's going to be powerful. I got it so wrong. I don't want to protect you from the world. I want to show it to you. There's so much that I want to show you.
Та, както и казах и по-горе, тези реплики и идеи на мен лично биха ми се стрували доста по-празни, ако идваха от някой пероснаж с по-щастлива история.