Joss Whedon's Dollhouse

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 20, 2009 9:43 pm

Жоро, извинявай за спойлъра, но в линка си беше черно на бяло. Факт е, че някой от нас трябваше да сигнализира, че самият линк бъка от спойлъри, та пардон. :(

Д-р Хорибъл, айде броевете му на Х-Мен не ги намесвай, да не напомням какво направи с връзката Колосус-Кити, а? Още съм бесен за нея.

Връзката Скот-Ема я създаде и разви Грант Морисън, Уидън просто я използва като даденост. Ти виж Мат Фракшън колко ги обгрижва. :mrgreen:

Другите ти примери са хващане за сламка в стил "някога може би евентуално". Мое мнение. При това "Файърфлай" е мощно незавършен, та няма никаква гаранция какво щеше да стане с любовните връзки там. :wink:

Charmed е на километри от Уидъновите любовни връзки. Ако го изгледаш целия, ще разбереш какво имам предвид. При трите сестри-вещици има доста по-смислен баланс радостни/отвратителни преживявания. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Nov 21, 2009 12:01 am

Е, Джос не остави Колос и Кити в особено по-лошо положение, отколкото бяха преди неговата поредица... Но пък именно той изгради връзката на Скот и Ема за мен. Естествено, че Гранд Морисън създаде всичко това. И все пак, колкото и да харесвам Морисъновата Ема, някак не ми се връзваше да се остане със Скот за дълго. Точно Уидън укрепи връзката им по невероятно могъщ начин и даде на Ема още дълбочини.

А за Charmed мисълта ми беше, че просто и там се случват доста лоши неща, поне в това, което съм видял до момента. Но въпреки това всички връзки и събития в сериалите на Уидън ми харесват доста повече. За мен лично именно при Уидън е най-смислено направено. Ясно, че на теб доста от драмите ти се струват излишни или поне не достатъчно художествено необходими. Но за мен те са най-голямото богатство на Бъфи и Ейнджъл. Защото в своя финал и двата сериала са някак жизнеутвърждаващи и говорят за хубавото в този живот и едно такова по-оптимистично послание за мен е десет хиляди пъти по-силно когато идва от сериал, показал и най-ужасното и трагичното в живота.

И дори шести сезон на Бъфи, който почти всички го критикуват за това колко бил мрачен и колко неща развалил и съсипал, дори той в крайна сметка не е хейтърски, не казва просто "животът е гаден", а точно обратното, завършва с великата реплика на Бъфи
Spoiler: show
Things have really sucked lately, but it's all gonna change. And I wanna be there when it does. I want to see my friends happy again. And I want to see you grow up. The woman you're gonna become. Because she's gonna be beautiful. And she's going to be powerful. I got it so wrong. I don't want to protect you from the world. I want to show it to you. There's so much that I want to show you.
Та, както и казах и по-горе, тези реплики и идеи на мен лично биха ми се стрували доста по-празни, ако идваха от някой пероснаж с по-щастлива история.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 21, 2009 12:03 am

Dr. Horrible wrote:Е, Джос не остави Колос и Кити в особено по-лошо положение, отколкото бяха преди неговата поредица...
:shock:

:neutral:

Той вдъхна надежда още в брой 4, разви я до предпоследния 23-и и удари садистично теслата накрая. Това за мен е МНОГО по-лошо отколкото ако Пьотър си беше останал мъртъв.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Nov 21, 2009 12:14 am

Да, така е, но поне даде един по-емоционален завършек, някак по-издържан според мен.
Иначе не знам дали е вярно, но имам някакви спомени, че Джос е искал накрая направо да убие Кити окончателно, но Марвел не са му позволили :mrgreen:
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 21, 2009 12:19 am

И аз видях подобни твърдения. Но Марвъл по принцип не се бъркат толкова на големите си сценаристи, а Уидън от самото начало си е казал, че иска да приключи с нещо по-драстично.

При всяко положение ми идва да го ритна отзад за това изпълнение. С цялото ми уважение към него за другите му неща, естествено. :mrgreen:
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Nov 21, 2009 12:20 am

И дори шести сезон на Бъфи, който почти всички го критикуват за това колко бил мрачен и колко неща развалил и съсипал, дори той в крайна сметка не е хейтърски, не казва просто "животът е гаден", а точно обратното, завършва с великата реплика на Бъфи
Какво и е великото, след като в следващия сезон се случи точно обратното? Show, don't tell...
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 21, 2009 12:21 am

Абе айде шестият, пък и другите сезони на "Бъфи" да ги обсъждаме в съседната тема. :wink:

Иначе за последните два направо с автоцитати ми идва да пиша вече. :mrgreen:

А за коментарите по Х-Мен има една хубава комикс тема в Книжния форум.

Да не вземем да оспойлим тук още някого с още нещо... :ninja:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 21, 2009 12:33 am

Matrim wrote:
Какво и е великото, след като в следващия сезон се случи точно обратното? Show, don't tell...
Proof or it didn't happen.

In the Buffy topic though.
And you can't dance with a devil on your back...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Nov 29, 2009 7:49 pm

Алфа.
Image
Нямам търпение :D
But goddamn,
you got me in love again

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Dec 05, 2009 10:42 am

Новите два епизода бяха великолепни. Направо бях забравил невероятното удоволствие от това да се събудиш Събота сутрин и да имаш серия на Dollhouse :)

Героинята на Съмър Гло е невероятно интересна, харесва ми начина по който я представиха и се надявам и занапред да се развива добре.
Освен това персонажите бяха страхотни. Еко, Пол, Адел, Тофър, всички имаха прекрасни реплики. А също и Маделин. :)

А в пети епизод
боя между Еко и ръководителката на сенатора беше невероятен. Определено най-любимата ми бойна сцена в сериала. Наистина беше страхотно.
But goddamn,
you got me in love again

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Dec 05, 2009 4:28 pm

За пореден път се убеждавам, че Summer Glau може да играе само някви персонажи с психични травми или Терминатори.

А Ехо продължава да е
рандом пача без никаква персоналност.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Dec 05, 2009 6:33 pm

Еее, точно в този епизод имаше особено развитие с нея, особено когато тя
каза, че се страхува от Каралайн. Някак интересно е, защото в предишния сезон Адел беше казала, че „Еко е Каралайн. Без спомените, но все пак Каралайн.” А в тази серия Еко каза, че се притеснява от Каралайн, притеснява се, че ще изчезне, ако Каролайн дойде. За сметка на това в епизод 1х13 всички наричаха героинята на Елайза точно „Каралайн” и в бъдещето изглеждаше така, сякаш тя се възприема именно като Каралайн, а не като Еко. И ми е интересно как ще го развият нататък. Би трябвало Еко да започне да се възприема именно като неделима част от Каралайн и така да се изгради една комплексна личност…. Защото няма да е особено интересно, ако просто й върнат всички спомени и Коралайн се върне изцяло, а Еко бъде затрита. Ще видим. :)
But goddamn,
you got me in love again

VenomPlague
E'lir

Post by VenomPlague » Sat Dec 05, 2009 8:10 pm

Жестоки две серии.

Събплота със сенатора се разви страхотно. Сцените с Тофър и Бенет(героинята на Съмър Глау) бяха велики. А Виктор(името на актьора не мога да го произнеса и напиша) е Господ. :shock:

А ето и прясно интервю на Уидън, в което разкрива неговото мнение, защо не се е получило:
http://featuresblogs.chicagotribune.com ... hedon.html

Vash
Paragon

Post by Vash » Sat Dec 05, 2009 10:43 pm

I think her bad guys are badder than my bad guys :lol:
Сериалът не е гениален, но все пак си е доста як и ми е тъжно, че го спират. Дано следващият път Уидън има повече късмет. И се надявам да направи нещо по-весело и шарено при все сериозните си теми, все пак в това е най-добре.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Dec 06, 2009 1:22 pm

Абе колкото и да се оправдава Уидън с Фокс и зрителите, дето били искали повече шпионаж и по-малко сексуални фантазии, "сложната тема" на сериала, глобалното затопляне и международното положение, ако след повлияните от Фокс първи 5 епизода беше направил остатъка от първи сезон да прилича повече на втори, не знам дали щеше да има толкова ниски рейтинги. А нещата от 6-и епизод на първи сезон нататък вече си зависеха само от него.

Понеже втори сезон е на видимо по-високо ниво от първи като цялост и свързаност.

Чудесно развитие на общата история в последните два епизода и уникално изпълнение на Енвер Гьокаж (Виктор). Съмър Глау пък не ме впечатли - особено в съпоставка с Фран Кранц (Тофър), който е на километри от нея като актьор.
The Best of Mozart