Terminator Salvation *There be Spoilers*
Да, в първия момент помислих, че се ебават. Обаче като почнах да следя цветните линии на различните участници осъзнах, че си е сериозно. Описанията обаче са 

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ролик, само да те светна, че студиото по правило прибира около 50% от domestic B.O. и доста по-малко от чуждия. Терминаторчето ще излезе на зелено, ако worldwide мине 500 милиона, което нямам идея как ще стане даже с ДВД-тата и ТВ-правата. Силно се съмнявам да успее в САЩ да мине 130 милиона, което по всички линии си се класифицира за flop при 200+50 (минимум) милиона бюджет.
Аз твърдо мога да заявя, че Рол НАИСТИНА не лъже като казва, че няма да духа на адаша, защото вече обсъждахме кой кво ше му направи в разговор преди няколко дена...
Пък за избиване на разходи: нещата със Сони Пикчърс винаги са стояли малко по иначе, когато иде реч за световно разпространение. Освен това, при всички фирми, чиито марки бяха рекламирани във филма, не е като да им трябва милиард, за да си възстановят разходите.

Пък за избиване на разходи: нещата със Сони Пикчърс винаги са стояли малко по иначе, когато иде реч за световно разпространение. Освен това, при всички фирми, чиито марки бяха рекламирани във филма, не е като да им трябва милиард, за да си възстановят разходите.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
@Тони - Бе той сигурно в някакъв момент ще си излезе на плюс, ама срамота, че трябва да е с такъв вазелин.
Струва ми се, че даже тройката не е имала такива боксофисни проблеми. Или?
Струва ми се, че даже тройката не е имала такива боксофисни проблеми. Или?
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
@ Silver: ше се изненадаш колко ДРАСТИЧНО малко са филмите, в които отсъства product placement, а пък в летните филми, принципно винаги е в 'тонове'. Иначе, мисля стига само да зърнеш трейлърите, за да забележиш всички Belstaff продукти по Бейл, който ги рекламира най-съвестно още в Dark Knight-a.
@ Ицо: Тройката нямаше почти никакви бокс-офис проблеми в САЩ, особено в началото...но тя си имаше Арнолд...
@ Ицо: Тройката нямаше почти никакви бокс-офис проблеми в САЩ, особено в началото...но тя си имаше Арнолд...

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Такам... днес гледах този Терминатор на голям екран, на кино, и се надявам, че вече имам моралното право да го коментирам в тази тема 
В крайна сметка, филмът наистина излезе нелош екшън. Нелош. Но само дотук. Защото има много екшъни, които могат да бъдат класифицирани като добри. И може би това е причината, поради която Терминатор 4 не изпъква пред останалите филми от поредицата.
Макар че - ако се замисля - осъзнавам защо това е така. Все пак след Терминатор 3 е ясно какво става - Скайнет се събужда, машините приемат човечеството като враг. Започва войната. Така че - какво друго можем да очакваме? Новият Терминатор е предопределен да бъде военен екшън.
И все пак, кое е това нещо, за да направи Терминатор 4 толкова добър, колкото и останалите филми от поредицата? Вече започвам да се съгласявам, че това е почти пълната липса на бат' Арни. Точно както Харисън Форд е Индиана Джоунс, а Гордън Фрийман е Халф-Лайф. Така и Арнолд Шварценегер е Терминатор.
В общи линии - ако искаш да направиш филм, който да се хареса на старите почитатели на поредицата, трябва да задържиш колкото се може повече от оригиналния екип. В случая с Терминатор 4 ние имаме почти изцяло нов екип. Съответно - получава се съвсем различно нов филм..
Дали може да се получи нова класическа поредица? Може - макар и да не съм много убеден. Това не е филм, който става за гледане пред телевизор или пред компютър. Това си е типичен кинофилм.
И макар че си остава приличен екшън, финалът е ужасен. С две думи:

В крайна сметка, филмът наистина излезе нелош екшън. Нелош. Но само дотук. Защото има много екшъни, които могат да бъдат класифицирани като добри. И може би това е причината, поради която Терминатор 4 не изпъква пред останалите филми от поредицата.
Макар че - ако се замисля - осъзнавам защо това е така. Все пак след Терминатор 3 е ясно какво става - Скайнет се събужда, машините приемат човечеството като враг. Започва войната. Така че - какво друго можем да очакваме? Новият Терминатор е предопределен да бъде военен екшън.
И все пак, кое е това нещо, за да направи Терминатор 4 толкова добър, колкото и останалите филми от поредицата? Вече започвам да се съгласявам, че това е почти пълната липса на бат' Арни. Точно както Харисън Форд е Индиана Джоунс, а Гордън Фрийман е Халф-Лайф. Така и Арнолд Шварценегер е Терминатор.
В общи линии - ако искаш да направиш филм, който да се хареса на старите почитатели на поредицата, трябва да задържиш колкото се може повече от оригиналния екип. В случая с Терминатор 4 ние имаме почти изцяло нов екип. Съответно - получава се съвсем различно нов филм..
Дали може да се получи нова класическа поредица? Може - макар и да не съм много убеден. Това не е филм, който става за гледане пред телевизор или пред компютър. Това си е типичен кинофилм.
И макар че си остава приличен екшън, финалът е ужасен. С две думи:
- Spoiler: show
Никак няма да се изненадам, въпросът е как това може да е някакъв фактор при отчитане на приходите и разходите? Колко бяха платили от Ауди за "Аз, Роботът"?Vivian wrote:@ Silver: ше се изненадаш колко ДРАСТИЧНО малко са филмите, в които отсъства product placement, а пък в летните филми, принципно винаги е в 'тонове'. Иначе, мисля стига само да зърнеш трейлърите, за да забележиш всички Belstaff продукти по Бейл, който ги рекламира най-съвестно още в Dark Knight-a.
Хехе, Empire са му дали на филма 4 звезди, което принципно правят рядко. Не се кефят много на Уъртингтън, но са се опразнили на Йелчин (скритото оръжие на филма, викат) и Блъдгууд, която смятат, че имала най-голямата роля и най-малкото време да я развие.
And you can't dance with a devil on your back...
Продуцентстеото (ъъъ.... производителите?) на T:Salvation са обявили Банкрут...
http://latimesblogs.latimes.com/enterta ... e-mcg.html
http://latimesblogs.latimes.com/enterta ... e-mcg.html
-
- Smallfolk
Много харесах филма. Допаднаха ми доста от машинките, както и някои шеговити заигравки със старите продължения. Например, забавен момент ми беше, когато героят на Бейл каза: "I'll be back...". Цялата зала прихна в този момент. Допадна ми и мрачната пост-апокалиптична атмосфера, която владееше във филма.