Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 14, 2014 12:35 pm

По-скоро "Неееее, на кого ни оставяш, всичко рухна!" със съответната доза сарказъм.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Dec 15, 2014 8:25 pm

http://www.webcafe.bg/id_1976694832
Опиц излезе от затвора... Не знам какво да мисля вече...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 23, 2014 11:55 pm

http://novanews.bg/news/view/2014/12/23 ... %B8%D1%8F/

:shock: :facepalm: :dash:
Ква е тая абоминацийка поредна???

Кратка справка с Интернет показа, че тоя е някъв социолог/политолог. Което обяснява абсолютната липса на знания по химия, но не обяснява чий го дири в час по химия и защо за бога в България продължават да се толерират някакви кукумицини-плямпала по ръководните държавни постове.

Покрай Москов и тоя почва да ме обзема мрачното предчувствие, че Реформаторския блок е съставен от Бацета и той. Докога?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 24, 2014 4:38 am

Бахти министъра! :lol:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 25, 2014 11:41 am

Аз съм шашната и от реакцията на миниъните на РФ. Така де, всички знаете, че им симпатизирам и пр., но все си мислех, че граници дори и в безусловната любов трябва да има. Ми оказа се, че няма. Що статуси изчетох, в които се обясняваше, как министърът всъщност имал право, как той всъщност учел децата на критично мислене, как цялата работа била извадена от контекст опорна точка... Плюс подигравки, че сега всичките врагове преравяли уикипедия да прочетат кой бил тоз Ломоносов и какво въобще бил направил.

Вместо просто да се приеме тежката истина, че си имаме поредния пиян имбецил на висок пост.

Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Dec 25, 2014 7:00 pm

Дори, ако игнорираме коментарите му за Ломоносов и Златаров, поведението му спрямо девойките беше, като на типичен дърт педофил.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 25, 2014 7:48 pm

Абсолютно!

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Dec 25, 2014 10:04 pm

Мен ми хареса твърдението му, че Фредерик Жолио-Кюри намазал Нобеловата награда по политическа линия, понеже бил във френската Съпротива.

Нобеловата му награда е от 1935 г. Каква Съпротива, какви пет франка? :lol:

Но пък е факт, че вземането на името на съпругата е меко казано доста необичайно - дори днес, пък камо ли тогава.

Иначе поне за Мария Кюри се изказа ласкаво и подчерта, че е взела два Нобела в две различни области, трябва да му се признае.

Но цялостният му маниер на общуване с ученици е доста неадекватен.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 25, 2014 10:08 pm

Бе важното е там да се научат да мислят критично. Идиот.

Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 25, 2014 10:54 pm

По повод имената на семейство Жолио-Кюри. Когато се оженват, Фредерик Жолио си сменя името на Фредерик Жолио - Кюри. Ирен Кюри си сменя името на Ирен Жолио - Кюри. И ДВАМАТА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО. Не знам защо - може да е било като някаква проява на равнопоставеност. При всички положения, Фредерик не е бил някакъв вързан за полата на жена си тъпанар и е бил считан ОТ СВЕТОВНАТА НАУЧНА ОБЩНОСТ за един от най-големите специалисти в областта си.

Ами Асен Златаров дето е ходил по СССР-а и нищо друго не е направил??? Това, че човека умира преди комунизма в България и е получил цялото си образование в Западна Европа няма значение. Няма значение и приноса му за развитието на химията в България, а това, че имаме университет кръстен на него, се дължи изцяло на комунистическа пропаганда. Ами Ломоносов? Ми Ломоносов, да ви кажа, е роден на територията на СССР, така че можем автоматично да игнорираме всичките му успехи. Макар че Менделеев е изключение, нищо че е роден на територията на СССР и той.

В едно поне успя въпросният урок - да, оценяваме историческите си личности тенденциозно от позицията на собственото си невежество и политически пристрастия. Само дето министърът на Образованието се предполага да не е ЧАК ТОЛКОВА невеж. Бонус точки, ако не се държи с учениците като Тодор Живков в ерата на смартфоните.

Просто не е истина колко ми се гади от цялата тая случка. Ако това са ни ентелегентите, турени да ръководят структурите, които ни правят ентелегенти, жална ни майка...

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Dec 25, 2014 10:58 pm

Адашке, другите му изказвания не ги коментирам, както виждаш, а на ФЖК не му оспорвам научните постижения. За имената обаче си е необичайно - жената да вземе името на мъжа си е нормално, но мъжът да вземе името на жена си не е, нито сега, нито особено тогава.

А политолог/социолог да се изказва толкова пренебрежително за някои от големите научни имена, и то пред ученици, и то като министър на образованието си е без коментар поначало.
Радан Кънев обаче е зад него - "Дръж се, професоре, тепърва те почват". :roll:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 25, 2014 11:13 pm

Странно е това за фамилиите, съгласна съм. Но на мен като цяло ми е странно това, че хората си променят фамилията при брак. Излишна идеологична безсмислица, подкрепена с големи количества административна досада. :lol:

Радан Кънев затъва все повече и повече в Зоната на здрача, горкия... Но той там май коментираше привидно антисемитските изказвания на Г-н Менистара. Не знам какво мисли за всичките останали изцепки, включая "снимай ме с колежката", докато някакво девойче се опитва да си изрецитира тържествената реч пред него. Непринудено поведение? Аз на това му викам пълна простащина.

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jan 06, 2015 8:49 pm

Поредната статия на тоя псевдосайт Лентата, в която младите хора са егати нещастниците...

http://www.lentata.com/page_6325.html

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 06, 2015 9:20 pm

Да, много малоумно творение, ама не успява да бие онова на 20-годишната радетелка на казармата, трябва да си призная. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jan 06, 2015 11:07 pm

Това не го знам.

Иначе ексклузивно от културните среди: Мутавчиев обяснява как всички, които реагират бурно на Морфов са идиоти. :lol:

Само не разбирам каква е тая защита, кво е туй чудо при положение, че Морфов "хранеше" Бойко по протести, а Мутавчиев остава само да се обясни в любов на него и на Вежди..