Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
Преди около седмица довърших Лъвкрафтовия сборник, напълно си заслужаваше парите и времето. Като единствен негатив може да се счита наличието на някои слаби разкази ("The statement of Randolph Carter", "The horror at Red Hook", "Herbert West - Reanimator", "Cool Air", "The thing on the doorstep" и дори "The Shadow Over Innsmouth") за сметка на други, може би по-добри ( всичко от Dream Cycle-a ).
Сега се боря с разкази на Кафка, дали психиката ми ще ги понесе остава под въпрос.
Сега се боря с разкази на Кафка, дали психиката ми ще ги понесе остава под въпрос.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
-
- Scholar
Разказите на Кафка са чудесни, макар и леко трудни за четене.
Аз пък поря вълните на "Смъртта на Вергилий" от Херман Брох - текстът е на ръба между поезията и прозата, наистина великолепен. Със сигурност е сред най-добрите неща в световната литература.
Аз пък поря вълните на "Смъртта на Вергилий" от Херман Брох - текстът е на ръба между поезията и прозата, наистина великолепен. Със сигурност е сред най-добрите неща в световната литература.
“Reality is that which, when you stop believing in it, doesn’t go away.”
Чак сега ли бе Жоре. Ако искаш още нещо от същия автор имам всичко излязло на български и мога да ти дам. Обаче всичките му книги са много различни. И нито една не е на нивото на Коприна поне според мен.Moridin wrote:Прочетох Коприна - нямам думи, това е книгата, която винаги съм искал да напиша. Поне една от тях, де. Не че няма своите малки дефекти, но.. абе уау

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- JaimeLannister
- Forsaken
Аз пък дочитам „Океан море”. Уникален стил има тоя Барико. Изреченията му приличат на словесни халюцинации.DELgado wrote:Чак сега ли бе Жоре. Ако искаш още нещо от същия автор имам всичко излязло на български и мога да ти дам. Обаче всичките му книги са много различни. И нито една не е на нивото на Коприна поне според мен.Moridin wrote:Прочетох Коприна - нямам думи, това е книгата, която винаги съм искал да напиша. Поне една от тях, де. Не че няма своите малки дефекти, но.. абе уау

Не съм гледала екранизацията на "Коприна", но отзивите май не са много добри. Въпреки че аз, за разлика от всички хора на света, го харесвам тоя младеж, дето са го избрали за Ерве.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
- BaYa
- Forsaken
Довърших Мистериум-а на Уилсън и много ми хареса. Съвсем заслужена наград Филип К. Дик. Също се порбвах отново с един Пратчет - Цветът на Магията и ми харесва невероятно много. Затова награбих още една на Пратчет която имам в къщи, The Вromeliad Trilogy. Та тази проклета трилогия не ме остави да мигна до 4 сутринтаааа!!
Не успях да мигна докато на изчетох около 3/4 от книгата. Тaaa, това е една страхотна, прекрасна книга!!
Т.е. - 3 книги в една. 

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
На мен пък ми хареса, когато го четох, макар че не може да се сложат под общ знаменател всички от висшата класа... Приятен е, пък и името на хирурга беше убийственоStoly wrote:Прочетох "Дамата с ренгеновите очи".Много тъп разказ,много безсмислен или може би с прекалено дълбока мисъл за да повлияе.

По темата - чета "Star Wars: A New Hope"
Хах, Байита, как е успяла да ти хареса тая пуста трилогия, просто не знам
Това май е единственото на Пратчет, което тотално ме измъчи като го четох
Иначе аз прочетох "Загадката на Марголия", при това мноого бързо (като е болен човек и шефа забрани да се явявам на работа, така се получава
), та интересно ми беше 

Иначе аз прочетох "Загадката на Марголия", при това мноого бързо (като е болен човек и шефа забрани да се явявам на работа, така се получава

Времетръс май беше сглобена от няколко негови разказа. Основна идея нямаше доколкото си спомням. Обаче беше много яка за четене. А разказите на неговия герой - писателя (все му забравям иметоJaimeLannister wrote:Аз чета "Времетръс" на Вонегът...
Нещо не схващам идеята още, ама е приятна.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Идеята, доколкото си спомням, е, че в следствие на времетръс времето се е върнало с десет години назад, в началото на 90-те и хората преживяват всяко свое действие наново, без да могат променят нищо и против волята си. Имаше и доста автобиографични части. От Вонегът като че ли досега най ми е харесала "Точния мерник".
Писателят е Килгор Траут, който е много голям
Писателят е Килгор Траут, който е много голям