Евро 2008 - Австрия/Швейцария

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Thu Jun 12, 2008 11:43 pm

Е, неее
VMITW!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 12, 2008 11:45 pm

А за мача Хърватия - Германия: така и не разбрах защо Филип Лам влезе едва след почивката, а Бастиан Швайнщайгер - чак в 65-ата минута. Интересни треньорски решения за двамата играчи, които изработват толкова много голове. :roll:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jun 12, 2008 11:59 pm

Аз просто не искам да коментирам. Прекалено ми е тъжно.

Поне пробитите италианци със сигурност ще напуснат турнира преди да го напуснем ние. :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 13, 2008 12:01 am

Muad_Dib wrote:Поне пробитите италианци със сигурност ще напуснат турнира преди да го напуснем ние. :lol:
Откъде си толкова сигурен? На италианците им остават два мача в групата - срещу Франция и Румъния. Ако петлите не живнат, те ще отпаднат, а италианците ще продължат заедно с холандците.

А Германия най-вероятно я чака четвъртфинал срещу Португалия...
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jun 13, 2008 12:03 am

Ако швабите бият Португалия просто не знам какво ще направя, ама ще е изключително експресивно и фрапантно!

Аз залагам на съседите срещу адзурите!

Jen
Paragon

Post by Jen » Fri Jun 13, 2008 12:18 am

Matrim wrote:Винаги е удовоствие когато маншафтът пада. :) Както вървят нещата, ще има Португалия-Гемания на четвъртфинал, което ще рече един дразнещ отбор по-малко на полуфинала. :P

При Хърватска просто си личи от километри, че треньорът им си разбира от работата, отборът му владееше топката прекрасно, макар и като време не колкото дойчовците и чудесно се възползва от слабостите на немците.
Добре, какво им става на тези млади мъже в наши дни?
Който смята Португалия за дразнещ отбор – да ходи да гледа европейско първенство по джаги. : PP

Пък и без друго Хърватска, както вече са се класирали и с тоя нрав балкански, като нищо ще се изцепят лошо срещу Полша и Германия пак ще завършат първи. А треньорът им не знам колко разбира, но се държи като Вили Вуцов, което някак на първосигнално ниво не ми действа положително.

Я, това беше моят особено съдържателен пост номер 100 :panda:
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 13, 2008 12:20 am

Jen, мисля, че Мат под "дразнещ отбор" имаше предвид германците.
Затова започна изказването си с думите, че е удоволствие, когато маншафтът пада. :wink:
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jun 13, 2008 12:28 am

И скуадрата ще пада спокс. :wink:

Jen
Paragon

Post by Jen » Fri Jun 13, 2008 12:28 am

Нищо де, и така да е - заключението не е лично и остава да важи за всички, които си позволят правото на такова грешно мнение :lol:

Забравих да кажа, че на мен по-изненадващо от влизането на Швайнщайгер в 65-мин. ми беше излизането му в 75-тата. :) Тоя червен картон не можах много да го схвана...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 13, 2008 12:42 am

Червеният му картон беше в самия край на мача...
И беше за блъскане и събаряне на противников играч без топка.
Освен това не виждам нищо грешно в изказването, че някои отбори са дразнещи. За мен такива бяха гърците и донякъде румънците. При вторите не толкова за играта им, колкото за балканските молби и учудени физиономии, когато някой от тях хапваше жълт картон за очевадно груба игра.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jun 13, 2008 1:16 am

Добре, какво им става на тези млади мъже в наши дни?
Който смята Португалия за дразнещ отбор – да ходи да гледа европейско първенство по джаги. : PP
Просто Кристиано Роналдо ми е ултимативно противен, та покрай него и отборът го отнася. :) Просто са ми леко дразнещи, не са тип "идва ти да си избодеш очите вместо да ги гледаш" като примерно Англия през последните осем години. Ако имаха свестен нападател веднага отивах да заложа сериозна сума, че ще станат еврошампиони това лято.
Пък и без друго Хърватска, както вече са се класирали и с тоя нрав балкански, като нищо ще се изцепят лошо срещу Полша и Германия пак ще завършат първи.
Невъзможно, гледа се мача помежду им, следователно ако ще и 0-97 да паднат от поляците, хърватите пак ще са първи в групата.
А за мача Хърватия - Германия: така и не разбрах защо Филип Лам влезе едва след почивката
Ъ, Лам почна отначало, но беше десен бек първото полувреме. Иначе, проблемът на дойчовците беше, че Подолски просто не е халф и помощта му в защита доведе май само до втория гол на Хърватска.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Jun 13, 2008 2:31 am

Matrim wrote: Просто Кристиано Роналдо ми е ултимативно противен, та покрай него и отборът го отнася. :) Просто са ми леко дразнещи, не са тип "идва ти да си избодеш очите вместо да ги гледаш" като примерно Англия през последните осем години.
+1
А и наистина футбола, който играят не е кой знае какво.
Иначе самото първенство определено ме изненадва с качествените мачове, очаквах максимум един-два за цялото първенство, а досега има поне три, които те карат да се смажеш от кеф...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jun 13, 2008 9:00 am

Ами освен да кажа браво на хърватите, друго не виждам. Съгласен съм с мненията, че победата им беше най-вече на тактическо ниво, макар че и Йоаким Льов помогна за това. Просто не виждам смисъла от това да сложиш Подолски като халф, особено след като е вкарал два гола предишния мач, защото Гомез не направи кой знае какво. Но това си е проблем за немците, сега те ще трябва да се пънат срещу Австрия, докато хърватите могат и те да си позволят да играят само с резервите, след като са сигурни на първо място. Но немците сигрно ще бият Австрия, така че тях не ги мисля.

Тъпо се получи с поляците, заслужаваха да бият, защото стояха по-добре на терена, а австрийците заслужено ще отпаднат и те. Малко тъпо се получава с домакините този път - вярно, слаби са, ама швейцарците според мен заслужаваха повече да продължат, в предвид играта им, а взеха че отпаднаха първи.

Засега наистина първенството се развива доста интересно, очаквам интересно развитие и довечера.
This signature is not yet rated

Jen
Paragon

Post by Jen » Fri Jun 13, 2008 9:43 am

passer-by wrote:Червеният му картон беше в самия край на мача...
И беше за блъскане и събаряне на противников играч без топка.
Освен това не виждам нищо грешно в изказването, че някои отбори са дразнещи. За мен такива бяха гърците и донякъде румънците. При вторите не толкова за играта им, колкото за балканските молби и учудени физиономии, когато някой от тях хапваше жълт картон за очевадно груба игра.
Да бе, разбира се. Това беше шега. :wink: Футболът, който по начало играят отбори като Бразилия, Португалия и Испания, за мен е what the game is all about, та за това. :) Роналдо много хора не го харесват, предполагам заради арогантното му излъчване, но той всъщност е страхотен футболист и може да прави такива красоти, че всичко останало е без особено значение.
Червеният картон беше доста пресилен, според мен - той не го събори, а просто го побутна - нещо, което сме виждали да става стотици пъти, без дори жълти картони да се вадят, след което оня се тръшна така ритуално и драматично...

Matrim wrote:Невъзможно, гледа се мача помежду им, следователно ако ще и 0-97 да паднат от поляците, хърватите пак ще са първи в групата.
Вярно, че така беше.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jun 13, 2008 10:59 am

Поляците сами са си виновни. Можеха да бавят малко играта в края, но решиха да играят.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!