Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Jul 13, 2010 9:03 pm

Започнах (сравнително) новото на Madhouse - Saraiya Goyou ( House of Five Leaves) и става въпрос за група, която отвлича хора през Едо епохата с несигурен самурай в главната роля. За сега съм изгледал 8 епизода от 12 и сравнително ми харесва.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jul 13, 2010 9:52 pm

Remus wrote:Най-накрая излезе всичко на Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Почнах преди няколко дни и намирам за трудно да го оставя. Вече минах 30 епизода и анимето не спира да ме изненадва постоянно. След като минат първите 10-на епизода, горе-долу препокриващи се с първото FMA, започна една страхотна интрига и досега във всеки епизод се намира нещо, което да ме оставя зяпнал в изненада и то все неща, които ми се струват толкова грандиозни за толкова рано разкритие, че очаквам финала да ме отвее съвсем.

Няма как да не сравня видяното досега с първото аниме. FMA е някак по-спокойно и има равни дози екшън, смях и драма, докато във FMAB май опитват да смесят всичко накуп и в някои моменти, в които се правят твърде важни разкрития, вкарват хумористични сцени, които ми се струват не на място. От друга страна, тук има някои доста интересни нови образи и въпреки че има доста епизоди, всички са важни и рядко се случва да има излишни моменти. За хомункулусите съм раздвоен. Много повече ми харесва обяснението как се създава хомункулус в първото FMA, но във FMAB всичко останало свързано с тях е добре обяснено и почти безсмъртието им е страшно логично. Засега поне първото аниме ми допада повече – не е нужно да съм шокиран на всеки пет минути, за да ми е интересно нещо, - но има още 30-на епизода да си променя мнението.
Още не съм седнала да го изгледам, но мангата си я прочетох чинно до края и понеже през цялото време прецъквах сериала докато излизаше, мога да кажа, че този път се припокрива с мангата, всичко е направено страхотно. Харесвам си много и първия сериал, но там имаше твърде много пълнеж (което го виждам сега, като минаха вече няколко години, ама нейсе :) ). Предлагам да прочетеш и мангата, все пак тя е изворът и мноого кефи :)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Jul 13, 2010 10:45 pm

Аз също захванах новия алхимик. Бавничко обаче, поне засега, още съм на 7-8 епизод. Все пак се набиват на очи две неща 1) чибитата са под път и над път и са по дразнещи и от тези във Хелсинг ОВА-та и 2) стария материал е супер ръшнат. Или поне на мен така ми се вижда, т.е ако не бях гледал стария сериал горе долу как се развива действието, какво и защо се случва, можеше и да ми е малко в джаза. От друга страна е разбираемо тоя път явно са имали повечко материал за анимиране та са минали това, което вече е правено понабързичко.

Remus
Smallfolk

Post by Remus » Thu Jul 15, 2010 12:46 pm

Готово, приключих с Brotherhood и съм страшно доволен. Действително, в началото ако се сравни с предното аниме изглежда страшно избързано, но предвид всичко, случващо се в идните епизоди си е много на място. После толкова много съдържание има, че даже част от началото ти се струва излишно, а не ръшнато. След 40-ия епизод вече съвсем се държах за главата, защото вече толкова неща бяха станали, че нямах идея какво още може да хвърлят по тебе. И все пак нито веднъж не ми се е струвало твърде хаотично и винаги беше лесно да се следи къде какво и с кого се случва.
Spoiler: show
Е, 30-те секунди на Grumman в края на един епизод ми се сториха малко в повече, но ако не им обръщаш внимание до края не се губи нищо.
Последните няколко епизода са epic clusterfuck of tear jerker sequences, а последният ми се стори леко захаросан, но предвид предложеното досега може да се пренебрегне, да кажем, че си го е заслужило :) .

Трудно ми е да сравнявам двете анимета. Протагонистите са същите. Антагониста в Brotherhood ми допада много повече от този в първото аниме. Съпорт героите в Brotherhood са същите като в първото, плюс допълнително развитие на някои заради повечето епизоди, плюс още герои, някои от които абсолютно брутални, така че нова точка за BH. Както вече казах, създаването на хомункулусите в първото аниме ми допада много повече. Pride в Brotherhood ми се струва изключително смотан, да не говорим, че някои неща около него са объркващи. Sloth си е все така meh и в двете, макар че в Brotherhood е повод за смях в един-два случая. Envy също много повече ми допада в първото (бележка след Разкритието). Изобщо, за герои и развитие, Brotherhood взима всички точки. Историята може да се каже, че се развива по един и същи начин в смисъл, че и в двете анимета започваш да схващаш някои намеци след 20-на епизоди, а пълната история ти става ясна чак към края. Самите сюжети са съвсем различни, тук вече е въпрос на вкус, лично на мен този от първото аниме ми допада повече. В крайна сметка, за мен Brotherhood е по-добро само заради по-голямото съдържание.

Скоро ще почна и мангата, но първо ми трябва малко почивка от FMA, така че първо ще изгледам Tales of the Abyss. Голям фен съм на Tales of сериите, но така и не успях да се добера до някоя от игрите, тъй като в БГ не ги издават, а не ми се рискува да ги поръчвам по Амазон. Вече съм чел мангата на Tales of Symphonia и ми допадна, ОВА сериите са доста изрязани, но новите серии нещо не ги намирам, затова се прехвърлям на Abyss. Там знам малко за историята от клипове на играта в YouTube и не е лошо, въпреки абсурдно сложните титли.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 21, 2010 5:10 pm

Black Lagoon:Second Barrage и вече трети ден гледам GITS:Innocence заради досадната ми сестра. :evil:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Aug 14, 2010 2:56 pm

Попадна ми случайно CatShitOne. Кретения с 3д зайци ;). Гениална е.

http://www.youtube.com/watch?v=1WYFZL6VAOw

Бърз преглед на 100-150 епизода на наруто новия, дигнали са качеството за съжаление ръбовете като саске и наруто са си константа, но поне някои измряха и разни нови изроди и техники има яки.

Загледах наскоро Kuroshitsuji (Black Butler), в началото е лек фън като оурана, после стана на голяма боза обаче ;р И Края върши работа в чест на истината но като цяло Алексис апруувд сериал. ;p

Захапвам си пак Планетес, да пооправя повредите.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Aug 16, 2010 12:27 pm

Ех... този нов Алхимик как не ми върви. С два устрема минах етапно до към 50-ти епизод и отново ми спря вдъхновението. Тъпото е, че както го накъсвам, позабравям малко, докато му се наканя отново, и накрая ще трябва да изгледам всичко отначало. А колко малко ми оставаше!

CatShitOne наистина е мега кретения. Ще се дебне и дано има нови епизоди!!! Бахти психопатските камили-арабски терористи!!!

На Kuroshitsuji (Black Butler) ще си остана с няколкото изгледани епизода. Нещо не ме грабва, освен както Ксел сподели фъна в началото - но много бързо фъна става "още от същото".
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Sat Aug 21, 2010 10:43 pm

High School of the Dead
Найс! Има много гърди - всякакви размери. И се полюляват много яко. Иначе - нашите са предимно симпатяги: медицинска сестра с огромни... очи, много некадърна в боя, но я мъкнат насам, натам, защото има книжка (и предполагам, че защото пищи много сладко); отаку с мания оръжия (много ценен) и някакви други кретени, които са ми малко по-безинтересни. Истoрията е приятно реалистична, въпреки че спокойно може да не е, като се имат предвид люлелещите се във всички посоки гърди... Анимацията също е добра. Общо взето е неочаквано добро ново заглавие. Но и все пак е Madhouse.
Ще го очаквам с нетърпение да излезе цялото.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Aug 21, 2010 11:14 pm

Добре де, как може именно гърдите да ти харесват?! На мен на първия кадър с гащи, поправка, гащички, вече ми беше отвратително, но Ян го гледа, зомби маниакът му със зомби маниак...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Aug 21, 2010 11:16 pm

В Highschool-a циците и пантсу шотовете зверски дразнят щото са напълно излишни, ама кво да се прави кат японците си нямат и тва им е начина за задоволяване на фантазиите. С тях в момента е за не повече от 5/10. Пак си го гледам де, някво guilty pleasure ми е.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Sun Aug 22, 2010 1:39 pm

В първия момент и аз си мислех, че са излишни, но взех че ги оцених. Може би съм се извратила :shock:
Добър ескейп са от гадостите наоколо. Освен това имаше 2-3 момента, които ме оцъклиха - жестокостта на оцелелите. Те тотално се смахват... Бтв, аз ще го дропна докато съм сама вкъщи. Не ми е здравословно. :mrgreen:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Aug 22, 2010 2:45 pm

Изгледах с и двата ГИГ-а на Гоуст ин дъ Шел,като вотрият същевременно ме изкефи повече и по-малко.Сега почвам да гледам Serial Experiments Lain и се чудя дали ще е по-голям майндфък от ЕВА.
Yan wrote:В Highschool-a циците и пантсу шотовете зверски дразнят щото са напълно излишни, ама кво да се прави кат японците си нямат и тва им е начина за задоволяване на фантазиите. С тях в момента е за не повече от 5/10. Пак си го гледам де, някво guilty pleasure ми е.
Аз пък съм си тийнейджър нърд и гледам всичко с цици и пантсу стига да има поне някакъв сюжет(и нямам предвид като Queen's Blade) и шарени магийки и способности,нямам проблеми. :ghostche:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Aug 22, 2010 3:34 pm

Фърлих едно око на пълнометражките на Наруто да си изчистя мозъка малко с безсмислици...

Мисля да се откажа да гледам анимета в които някой някъде дори си помисли само "Мамору"... аман!
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Aug 27, 2010 11:15 pm

Yep Serial Experiments Lain is the most horrifying,erudite and AWESOME mindfuck! Present day,present time HAHAHAHAHA :twisted:

Сега гледам Beck и се кефя.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri Aug 27, 2010 11:33 pm

Това обмислям да го тегля, забавно ли е ?