Мартин- It's Done!!!

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 31, 2005 1:52 pm

Не му вярвам
And you can't dance with a devil on your back...

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue May 31, 2005 1:54 pm

И си мислиш, Моридин, че това ще забърза нещата? Ха, наивник... Говорим за Мартин все пак, той ще преработва и преписва всички глави с Денерис и Севера, после ще редактира и дописва всички останали глави, накрая ще изтрие всичко, защото не му харесва, и ще започне от начало. Освен това, както Роланд отбеляза, не му вярвам.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue May 31, 2005 2:01 pm

Ще е чудесно Мартин да направи две отделни подпоредици в отделни томове, едната да е за Тирион, Кутрето, другите Ланистъри, Хрътката и т.н. cool герои с интересни сюжетни линии, другата за Старките, Денерис, Станис и тем подобна скучна сволоч, че да мога спокойно да купувам и чета само ендата поредица и да изчитам по двустранично резюме на книгите от другата. :)
Ех, мечти... :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jun 03, 2005 2:04 pm

Е, сега - то ясно че след Джордан всеки друг ще бъде заподозрян в подобни престъпления, ама някак си с Мартин не ми се струва, че такъв ще е случая. Аз лично се радвам, че книгата най-накрая ще излезе, и ще си я прочета с кеф. Може би защото реших навремето да не си причинявам мазохизма "Колелото на времето" (както и всички други подобни поредици), или по някаква друга причина, но не ми пука колко книги ще пусне Джордан. Аз си му вярвам (човека е писал и сносна научна фантастика, което го издига много в моите очи), и мисля че резултата ще си струва. Колкото до липсата на известен брой герои, според мен е по-добре нещо добро, но донякъде, отколкото съвсем нищо.
This signature is not yet rated

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sat Jun 04, 2005 5:57 pm

Мда и според мен човека просто си изпипва работата за разлика от някои други автори ми е малко нелогично да се мисли, че си бави книгите за да увеличи интереса към тях. Както казаха 2-3 човека, те по скоро са забравили за какво става дума и може да не прочетат книгата отколкото да се надъхат и да я чакат. Аз лично преди няколко месеца си ги препрочитах и нямам търпение да излезе.
А за бозав женски персонаж - с Егвийн, Нинив и цялата айезседайска паплач нищо не може да се сравнява. Даже може да ср цъкне една анкетка по тоя повод.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 06, 2005 6:29 pm

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

NAI-SETNEEEEEEEEEEEEEE

TIRION FOREVER

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 06, 2005 7:46 pm

И ся представяте ли си ужаса - една глава с Тирион за цялата книга :P От 18 страници :twisted: Настинеснес, а?

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Wed Jun 08, 2005 11:03 pm

Хехе... то аз да не се вясна в тоя форум месец и толкова важни неща да се случат... Значи все пак тоя не бил умрял... жалко, надявах се за да се получи нещо свястно от тая поредица да е пукнал, че да може Ник Перумов да му довърши книгите....

Какво да кажа - освен че не прочетох докрая последната книга Вихър от Мечове - то досадна работа стана... ако можем да окачествим Джордан с това че никой от добрите никога не умира в книгите и винаги има хепи енд, ако можем да кажем за Урсула че Землемория винаги съдържа нещо на заден план у себе си, с една идея по-голямо от това в другите фентъзите, то за Мартин можем само да кажем че в неговите книги никога нищо хубаво не се случва... те даже не са и фентъзи във вида в който аз го възприемам за такова....

Това че Денерис и Севера ще отсъстват ще направи две неща: първо ще направи четвъртата книга ужасна, защото няма да видим абсолютно нищо фантастично в нея, освен ритуалите на някаква умопобъркана жрица и един болен младеж и второ - петата книга може би ще бъде най-добрата от цялата поредица... говоря от гледна тока на факта, че именно в главите за Денерис и Джон Мартин развихря фантазията си. В тях се появяват все нови и нови народи, континенти, нрави, земи и... снежни бродници...

А това че седемте книги нямало да стигнат за да завърши поредицата само подкрепя някои мои мнения относно жанра, в който пише Мартин...

Отдавна се каня да напиша нещо по въпроса за неговите книги и ще взема най-накрая да си преодолея мързела и да ви залея с моите размишления.... някой друг път...
Last edited by Couatl on Tue Apr 11, 2006 12:50 am, edited 1 time in total.
...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 09, 2005 9:28 am

А аз мисля, че интригите във Вестерос са доста по-изпълнени с въображение и усет към тия неща, отколкото крайно нелепите Други, които са там, колкото за да има нещо и не са признак на въображение, а на доста неумел опит да се завърже нещо по канона; колкото до Денерис - абсолютно нищо не извинява безподобно досадния й характер, включително наченките на антропология и на нещо малце по-магическо, дето твърдиш, че имало в главите й.
This is it. Ground zero.

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Thu Jun 09, 2005 10:15 pm

Уау, Моридине, то голяма фантазия се изисква за да описваш и мислиш кой кого начукал и кой кого наръгал...

Истината е, че фантазията във Седемте Кралстава завърши още в първата книга, когато беше описана голяма част от историята и местностите. Оттам насетне Мартин ни предлага откъслечни моменти от по страница, страница и нещо, за да обясни нелепата история или описание на нещо, което просо ще му трябва идните две три глави, преди всички герои там да бъдат изнасилени/изклани/хвърлени в затвора/безследно изчезнали и т.н.

Колкото до Денерис - би ли ми казал в какво точно се изразяват чертите на
безподобно досадния й характер
? Може би в това, че тя е единствения нормално мислещ герой в целия роман, или че все пак образът й на тоя етап вес пак клони към добрия уклон?

Колкото до магическото - ами просто би ли ми посочил нещо по-магическо от драконите например, отговорни за присъствието на магията в целия Вестерос, в която и да е друга част на книгата? Въсщоност самият факт, че те присъстват в главите й би трябвало да е достатъчно, за да са те "най-магическите"...
Last edited by Couatl on Thu Jun 09, 2005 10:22 pm, edited 1 time in total.
...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jun 09, 2005 10:21 pm

Ми не, просто е "i'm so hard"-wannabe и като цяло кучка. Какво още й трябва? Нахално момиченце, дето се има за нещо много. Дразни на макс.

За дворцови игри обикновено се изисква доста повече фантазия от КРАЙНО стандартното "те са зли, внушават страх, идват от севера", моите извинения....
This is it. Ground zero.

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Thu Jun 09, 2005 10:27 pm

Не съм съгласен... за това че е кучка не е виновна тя, а просто положението й и историческата й предопределеност... пък и мен ако питаш тя гони съвсем справедлива цел, а дори и да не е справедлива, самият факта, че е амбициозна и прави неща, чрез които да изпълни тези свои амбициия прави кучка...?

За мен по-кучка е например Стенли Баратеон ( така ли се казваше брата на краля с оная червена жрица )? Той просто си е кучка...
А относно севера - ти току що обяви западноевропейските средновековните дворцови интриги за по-фантастични от Скандинавската митология, например...
...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 09, 2005 10:29 pm

От друга страна ако исках магия, никога не бих хванал Мартин. Драконите и мистириъс-гайс-фром-да-норт са сложени абс само за цвят, колкото да не го обвинят, че пише алтернативен рицарски роман. Боли ме за тривиалната Денерис, а най обичам кат ми се почнат разни обяснения как видиш ли обществото я било напраило пача. Ми какво ме вълнува причината, като си е все такава пача?

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Thu Jun 09, 2005 10:33 pm

А какво лошо има да го обвиянт, че пише алтернативен рицаски роман? Ако искаше да прави това просто щеше да го направи, но по някакви незнайни причини той е решил да се бърка и във фентъзито...

Иначе ако искам магия и дракони никога не бих хванал Мартин, прав си... но какво да хвана? Може би някои от книгите по ДнД? Истината е, че в последно време фентъзи жанра се е изродил до такава степен, че вече целта му не е да ти достави естетическо удоволствие на базата на фантазията ти, а просто да те накефи с много кръв, сперма и интриги...
...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 09, 2005 10:38 pm

На баба ти хвърчилото :)

Иначе му пречи това, че псевдорицарските романи се продават към триста пъти по-малко от фентъзито, а той не е бил тая звезда, която е сега, преди да почне. Simple.