Elan Morin Tedronai wrote:ами... добре значи и аз ще кажа нещо по темата. та, аз не съм заклет фен, нито заклет антифен на книгите. просто ги чета с удоволствие. не подхождам към тях предубеден, защото видиш ли били много продавани, та и аз да ги мразя. не. просто си ги чета с удоволствие и наистина някои от тях ги харесвам.
но дотук. не съм болен фен, нито ще ме видите да се обличам в дрешки съответстващи на манията. чета ги и толкова. специално към тази нова книга подходих по същия начин както подхождах към 5-та книга преди 2 години. хареса ми. и толкова. подходих без никакви очаквания. всъщност единственото ми очакване беше, че ще бъде толкова добра, колкото Орденът на Феникса. еми... беше. и това е. толкова добра е. не е нещо велико, което ще държа до възглавницата си, нито пък ще го препрочитам от тук до края на годината. просто хубава книга. ще го оставя и ще продължа нататък в необятния свят на литературата.
що се отнася до тази неугасваща популярност - това е чудесно. ако тази книга ще накара хората да четат повече литература - аз съм ЗА нея. но да се превъзнася до Бога, че видиш ли какъв шедьовър е. ами, не - не е. просто една много хубава детско-юношеска книга. даже най-добрата книга, може би в нейния жанр. но не и най-добрата книга на века. може да е най-продаваната и известната, но най-добрата - не съм съгласен. все пак е хубаво, че има такава книга с толкова голям интерес. искрено се надявам скоро да се появят и други такива книги, които да се продават също толкова добре и да имат също толкова голям интерес. не съм против парите, нито против интереса. да ги има. ако условието е, че с тях ще има повече четящи хора - да, нека да ги има.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 1 guest