Final Fantasy VII: Advent Children - Мнения

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Aerith
E'lir

Post by Aerith » Thu Oct 06, 2005 10:09 pm

Не ме разбирайте погрешно, харесва си ми ОСТ-то, щом в нещо има пръст Uematsu, то моменталически ми става любимо, но все още като ги сравнявам с ОСТ-то на играта, ами ... второто ! :D

Syberian, ще ти ги пратя на пощата, ако искаш, или кажи къде ?

Syberian
Misting

Post by Syberian » Thu Oct 06, 2005 10:48 pm

На пощата, но не тази, която ми е в профила, понеже гМейл нещо ми прави проблеми с даунлоудването... syberian@silvernkey.net :)
И благодаря предварително :)
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Oct 07, 2005 1:19 am

бе докопах си мидитата ама баш тва victory fanfare ми го няма. :(

http://www.ffshrine.org/ff7/ff7_midi.php
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Syberian
Misting

Post by Syberian » Tue Oct 11, 2005 8:38 am

Въпрос: на някой дали му хрумна да види какво има след финалните надписи? Защото след End Credits има още една песен в саундтрака ;) или... просто затворихте плеъра? :D

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 01, 2005 9:54 am

Такаааа, айде ся и Рольо да се изкаже, след като НАЙ-сетне изгледа и той филма, нищо, че отдавна не е актуален и на никой вече не му пука :)

Значи, вие може би не сте играли FFVII, но сте гледали филма и смятате, че имате право на мнение? Не, нямате. Може пък да сте попрочели за историята на FFVII (евентуално дори от Хрониките, писани от същия тоя Рольо) и да смятате, че имате право на мнение. Не, сори, все така нямате.

Това, прочее, изобщо не е филм. Това е after-stage ОВА (за да цитирам Гъндамския жаргон) - допълнително второ "финалче" на играта, колкото да се изкефим НИЕ, игралите я, на още час и половина със старите герои. Не казвам, че който не е играл и превъртал FFVII няма да разбере филма, но убедено твърдя, че НИКОЙ, който не е преживял всички часове на играта заедно с Клауд и компания, не е способен истински да го почувства и оцени. Защото той е нещо много повече от екшънче и дори именно това, че самата му структура е като на ОВА, а не пълнометражен филм, допринася за "след кредитите на играта" усещането, което носи.

Що се отнася до Last Order, тя обяснява не филма, а играта, при това един ДОСТА късен момент от нея, и носи интересно инфо за игралите я.

Извод - и двете "ОВИ" - Advent Children и Last Order няма НИКАКЪВ смисъл да се гледат от хора, неиграли играта, освен ако не ги вълнуват само екшънът и анимацията. Независимо колко добре сте запознати със сюжета и героите, те просто не са за вас :)

Едит: Понеже стана мазало покрай тоя пост, искам да обясня, че той не е нито менторски, нито снизходителен, нито нападателен. Искрено вярвам, че филмът може да бъде и харесан, и разбран от хора, неиграли играта, но не и да бъде наистина възприет по начина, по който е замислян от създателите му. Той си е един голям фен-сървиз и това е в основата на поста ми, а не "нямате право на мнение", тази част си беше шегичка, ако и явно твърде груба, за да бъде усетена като такава.

За което се извинявам :)
Last edited by Roland on Tue Nov 01, 2005 4:14 pm, edited 2 times in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Nov 01, 2005 10:44 am

Е, мисля, че си се увлякъл малко с тия твърдения. Все пак след известно количество прочетени истории и теории за играта и двата филма могат да се гледат без проблеми с разбирането. Освен това се издават за широката публика - доколко сполучливо е това без обяснения е друг въпрос.

Не съвсем по темата: каква е всъщност разликата в структурата между OVA и пълнометражен филм? Аз поне ги смятам за една форма.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 01, 2005 11:07 am

Roland of Gilead wrote:Не казвам, че който не е играл и превъртал FFVII няма да разбере филма, но убедено твърдя, че НИКОЙ, който не е преживял всички часове на играта заедно с Клауд и компания, не е способен истински да го почувства и оцени.
Разликата? Нямам идея, като цяло говоря за усещането си от филма. Той не е продължение на играта, а довършителен щрих по нея. Не е самостоятелно произведение, а бонус към FFVII и аз именно това визирах в случая под ОВА. Затова дадох и пример с After Stage.

И не, не се издават за широката публика. Издават се за широката група фенове на FFVII. Истината е, че в Япония тя щеше да е национален спорт, ако имаше мулти, а другата истина е, че същата тази игра спечели популярността на PSOne в Америка и Европа. Да издадеш филм СПЕЦИАЛНО за феновете й е почти толкова лишено от рискове, колкото да издадеш филм САМО за фенове на футбола примерно...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Nov 01, 2005 11:20 am

@Ghibli - ОВА-та обикновенно е по-кратка (но не задължително), а и съкращението е Original Video Animation / Original Animated Video и се използва за нещо, което излиза директно на видео или ДВД.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 01, 2005 4:14 pm

Понеже стана мазало покрай тоя пост, искам да обясня, че той не е нито менторски, нито снизходителен, нито нападателен. Искрено вярвам, че филмът може да бъде и харесан, и разбран от хора, неиграли играта, но не и да бъде наистина възприет по начина, по който е замислян от създателите му. Той си е един голям фен-сървиз и това е в основата на поста ми, а не "нямате право на мнение", тази част си беше шегичка, ако и явно твърде груба, за да бъде усетена като такава.

За което се извинявам :) А проблем вече няма ;)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 02, 2005 10:55 am

Final Fantasy: Last Order [KAA]

Много качествен рилийз, ако някой все пак го вълнува...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Nov 02, 2005 4:33 pm

добре де,аз като непросветена го гледах и фанах нещо тук там.сега ще гледам и ОВА-та да видим може да ми се доизясни.ама Рол не си прав че не трява го гледаме ако не сме играли,пак е впечатляващо:))(и тряваше поровя малко повече за инфо пък:P)
друг question имам аз-колко са всъшност ФФ???и имали някакъв ред в които да се играят/гледат???.и имали изобщо нещо общо пък щях онова другот ФФ филмче дето излезе малко по-отавдна.благодаря за търпението към непросветените о ваши фантазейшества...
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 02, 2005 5:57 pm

Ами игрите са 12 (десетата е две части), като последната още не е излязла. Първите са грозни аркадки, последните са визуални феерии. Твърди се, че всички са много story-driven :) С изключение на FFX и FFX-2 игрите нямат нищо общо една с друга (освен едни животинки, които ги имало във всички), в различни светове са и просто са под едно маркетингово заглавие, под което са и филмите.

FF The Spirits Within няма нищо общо с нито една от игрите, а FF Advent Children е развитие на историята от FF 7.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 02, 2005 6:07 pm

Дам, да допълня и аз - игрите са 12 рпг-та, ако броим неизлязлата 12 и НЕ броим онлайн-рпг-то 11 (както каза Мор, 10 си има продължение, зовящо се 10-2). Отделно има няколко ролеви стратегии и други такива подобни.

Филмите са само 2 - Spirits Within, който е красив и тъп и няма нищо от ФФ-духа (дори, за бога, се развива на Земята :roll: ) и Адвент Чилдрън, който добавя малко щрихи към ФФ7. Отделно има няколко ови - Legend of the Crystals, която даже май имам (в 4 части е), но не съм гледал, Last Order, която НИЩО не обяснява, що се отнася до филма, но е интересно инфо за игралите играта, както и сигурно още нещо, за което не знам. И последно, има един сериал - FF Unlimited, за който до момента добра дума не съм чул и не възнамерявам да го гледам.

От всички тия безбройни заглавия всички са в различен свят, с различни герои и нямащи нищо общо, освен името и част от създателите си, както и няколко намигащи елементи като ездитното... ъъ... пиле... Чокобо, някои от магиите, като Левиатан, Шива и Ифрит примерно, и други такива фонови дреболии.
Изключенията от това правило са 4:

Advent Children - продължение на FF VII.
Last Order - пак така.
FF XII - ще се развива в света на FF Tactics (стратегийка от близкото минало)
FF X-2 - споменатото вече многократно ЕДИНСТВЕНО реално самостоятелно и пълноценно продължение във FF-историята (доколкото Адвентът е добавка, а не реално продължение). В случая - на FF X.

Бтв, игрите стават стори-дривън чак към 5-та част. Преди това са си просто култови и основополагащи пионери за жанра на японското РПГ, което, както всеки, сблъсквал се с него, ще потвърди, няма нищичко общо със западното ;)

Syberian
Misting

Post by Syberian » Wed Nov 02, 2005 9:11 pm

Аз искам да изразя мнение, че The Spirits Within изобщо не е тъп, пък! =) Също, не е вярно че няма общо с игрите - има доста общо със Седмицата (не като действие, а като идея). Който не го вижда това - too bad. :evil:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 02, 2005 9:23 pm

Отхвърля се :twisted: Нищичко общо няма със седмицата дори като идея, никакво ФФ чувство няма в него.