Като ви чета така и си мисля- "много хляб има за психиатрите в тая държава..."
Как е правилно да се белят бананите?
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
Наистина е безобразно лепкаво да се бели откъм долния край. И наистина е по-удобно да се държи самия банан без да има стърчаща дръжка в долния край, която да ти пречи на захвата. Но за да не говоря наизуст, сега е пробвам по описания от Марфа алгоритъм и ще споделя резултата 
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Като чета някои километрични постове тук взе да ми струва, че това беленето на банани си е цяла наука, съвсем малко по-проста от ядрената физика.
Как съм се оправял досега с тия кори, без въобще да се замислям...Явно имам талант.
Как съм се оправял досега с тия кори, без въобще да се замислям...Явно имам талант.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Daggerstab
- Arcanist
Ами и аз почнах вече да се съмнявам в себе си след всички тези коментари ... Значи, белил съм банани и по двата начина, и честно казано, този при който дръжката остава цяла до края ми изглежда по-практичен. Така човек може съвсем спокойно да ходи и да си яде от банана. Наистина, не отричам че ако беленето почне от дръжката е по-лесно, но поне при мен, по този начин много по-често ми се е случвало кората да се разкапе и да остана със сърцевината в ръка, което не е много хигиенично, мисля че всеки ще се съгласи. Иначе не е чак толкова трудно да го обелиш от страната, противоположна на дръжката, тук Мор е напълно прав.
Това къде бананът е по-узрял не мога да кажа, тази материя е твърде сложна за мен ... И настина, цялата тази история и на мен ми изглежда като област, за която се иска поне докторска степен, за да може човек да я разбере ...
Това къде бананът е по-узрял не мога да кажа, тази материя е твърде сложна за мен ... И настина, цялата тази история и на мен ми изглежда като област, за която се иска поне докторска степен, за да може човек да я разбере ...
This signature is not yet rated
Хм, горният пост ме насочва към мисълта, че много зависи в каква степен на зрялост обичате да си ядете бананите; аз например обичам по-зелени, които не показват и най-малка следа от разкапване по кората си, а тия, които са вече с разкапваща се кора почти не мога да ги ям.
Иначе, доклад за резултатите от експеримента: бананът откъм "обездръжкавения" (гениален термин
) край има нещо черно, което има склонност да залепва за пръста, като се маха горната част. Трябва да се отбележи, че откъм дръжката също често лепне, но тя лепне от края, а се подсича в основата, тоест не е наложително да се изцапа човек. Т. нар. "семка" не се маха изцяло заедно с кората. Бананът наистина не е толкова узрял откъм края, но аз така го обичам. Да се държи откъм, с извинение, дръжката не е твърде неудобно.
Извод: като цяло с повече внимание бананът може да се бели и да се яде и така.
Въпрос: за какъв дявол е нужно?
Иначе, доклад за резултатите от експеримента: бананът откъм "обездръжкавения" (гениален термин
Извод: като цяло с повече внимание бананът може да се бели и да се яде и така.
Въпрос: за какъв дявол е нужно?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
- Amos Trask
- Aes Sedai
Няма начин да не се включа в тази тема.
Обяснявам:
Банана се захапва лекичко от горния край, след което леко се стисва със зъби, като се внимава да не се повреди деликатната месеста част. След като се отстрани връхчето, бавно и с наслада се забелва кората с устни. Когато вкусния плод вече е забелен, оближете върха му хубаво, за да го навлажните (иначе може да ви приседне когато го налапате). След консумацията вземете студен душ.
Ако изпълните процеса както е описано, то значи вече сте опитен бананобелач и можете да пуснете тема: "Защо да режем краставиците, когато така е по-хубаво". Успех!
Обяснявам:
Банана се захапва лекичко от горния край, след което леко се стисва със зъби, като се внимава да не се повреди деликатната месеста част. След като се отстрани връхчето, бавно и с наслада се забелва кората с устни. Когато вкусния плод вече е забелен, оближете върха му хубаво, за да го навлажните (иначе може да ви приседне когато го налапате). След консумацията вземете студен душ.
Ако изпълните процеса както е описано, то значи вече сте опитен бананобелач и можете да пуснете тема: "Защо да режем краставиците, когато така е по-хубаво". Успех!
Feel the summer!
След изложението по-горе, просто не знам какво да кажа.
Но аз също обичам бананите зеленикави, да не кажа зелени. Харесва ми да "хрупат" като краставици и да са стъпчиви. И едно кафеникаво петънце да имат, не искам да ги виждам, тогава стават само за шейк, за пълнеж или за пюре.
И все пак аз продължавам да съм дълбоко убедена, дори без научна степен по бабанобелене, че правилният начин е един да се: да се започне от бездръжковата част и да се яде по посока на дръжката.
Но аз също обичам бананите зеленикави, да не кажа зелени. Харесва ми да "хрупат" като краставици и да са стъпчиви. И едно кафеникаво петънце да имат, не искам да ги виждам, тогава стават само за шейк, за пълнеж или за пюре.
И все пак аз продължавам да съм дълбоко убедена, дори без научна степен по бабанобелене, че правилният начин е един да се: да се започне от бездръжковата част и да се яде по посока на дръжката.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Ми да взема да се включа и аз
от горните постове научавам че някои си обичали бананите зелени
Баси, дали е заради пустия ми късмет, ама аз винаги съм попадал на (почти) полуразложили се:? И някакси винаги съм ги белел от оная страна с черната гадост, често отрязвайки я с нож. В редките случаи когато съм ги белел от дръжката съм имал чуството че накърнявам достойнството на банана
И в заключение - вече мн рядко ям банани щото ме хващат киселини
И в заключение - вече мн рядко ям банани щото ме хващат киселини
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
Зелени банани suck. Все пак доста очевидна е пропорционалността между степента на узряване и слдакостта на банана, следователно докато не почне да гние, колкото по-узрял е банана, толкова по-добре.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."