Пак продажници.....

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 21, 2006 2:01 pm

Не се съмнявам, че можеш да ми приложиш пример на "дрън-дрън"-а?
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Feb 21, 2006 2:02 pm

Нищо не са ми виновни родните спортисти, просто ми е абсолютно все едно дали българин са го прецакали съдиите или танзаниец е станал тяхна жертва, освен ако специално този българин или танзаниец по някаква причина ме радва и съм му фен. А в случая с танзаниеца няма да има поне рев с години по родните медии. Затова аз по-скоро злорадствам над смешния плач на журналистите, а не над самите спортисти, които в обшия случай са ми напълно безразлични.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 21, 2006 2:03 pm

Matrim wrote:Нищо не са ми виновни родните спортисти, просто ми е абсолютно все едно дали българин са го прецакали съдиите или танзаниец е станал тяхна жертва, освен ако специално този българин или танзаниеца по някаква причина ме радва и съм му фен. А в случая с танганаеца няма да има поне рев с години по родните медии. Затова аз по-скоро злорадствам над смешния плач на журналистите, а не над самите спортисти, които в обшия случай са ми напълно безразлични.
Тогава си структурирай изреченията с по-малко " :mrgreen: Вижте ме къв съм непукист и напукист :mrgreen: " в тях :/ А можеш да си сигурен, че за танзаниеца ше пищят в танзания... примерно.
And you can't dance with a devil on your back...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Feb 21, 2006 3:16 pm

ама вие какво се очудвате като че ли е за сефте подобен случай????ама така става като се разрастне славковизма в световен мащаб.колкото до евроспорта,просто не знам кой гениален тип реши че ше е по добре на бг да го има особено пък с тези коментатори..футболен коментира фигурно О БОЖЕ
Image

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Feb 21, 2006 3:47 pm

Well, не знам какво мога да допълня към Марфето и Алекс. Разочарована съм, огорчена съм, че се случи така. Несправедливо беше. Съгласна, че украинците бяха безкрайно скучни и невпечатляващи (на Европейското още ми направи впечатление умрялата им програма). На руснаците им липсваше оригиналност, липсваше и скорост, но кой ли го интересува...

За Албена и Максим мога да кажа само, че напълно оправдаха очакванията ми за естетически издържана и сложна програма, както обикновено. Надявам се на предстоящето световно първенство да вземат златния медал. Това hardly ще бъде компенсация, но поне ще е нещо като достоен завършек на кариерата им.

Уф... ама как се ядосвам за снощи...:( ! А литовците каква великолепна програма върху 'Фантомът на Операта' имат, а?! А къде са? След БарбаРОНА и МерКуцио...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Feb 21, 2006 3:51 pm

Напълно подкрепям, то и Иван Славков не е открил топлата вода, колко такива като него ги има, и то навсякъде. Жалко за нашите, наистина, може и да са нарушили правилника, аз не съм специалист, но си е факт, че ги наказваха с възможния максимум, за разлика от останалите.

Колкото до коментара по Евроспорт, това ми е най-голямата болка, особено като се има предвид, че английските коментатори са може би едни от най-добрите изобщо, и аз ги слушах с огромно удоволствие. За съжаление, изглежда у нас няма по-добри спортни коментатори, или поне такива, които да говорят що-годе приличен английски. Което мен ме натъжава страшно много, защото явно простотията при нашите коментатори ще си остане за дълги години. Да не говорим за знаменитите Петър Василев и Камен Алипиев (този човек определено не е нормален) по Канал 1, макар че след "пързалячите" на Витомир Саръиванов, не съм сигурен кое е по-лошо.

Сериозно, мисля да се оплача официално, някак си много е грозно, когато коментаторите се подиграват с всички състезатели, освен българските. Не казвам, че е толкова лошо да си пристрастен, то поне може да си учтив към останалите - това си е елементарно възпитание, което явно на нашите коментатори липсва.
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Feb 21, 2006 4:13 pm

Сега като спомена приличния английски се сетих, че съм пропуснала да се възмутя мощно в предишния си пост от уменията на Витомир да превежда. Той не само, че не превежда добре, той ТОТАЛНО си измисля. Слушала съм много внимателно това, което състезателите говорят в интервютата с Гуендал Пейзера и всеки път се изумявам как може да се превежда изборно, като 3/4 от казаното е абсолютна измишльотина.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue Feb 21, 2006 4:16 pm

Значи, аз лично смятам, че Денкова/Ставийски заслужаваха трето място, може би дори второ, стига съдиите да бяха щедри на компоненти. Но това за платинения медал не го разбирам. Вярно е, че имаха страхотна волна програма, но оригиналният им танц не беше особено впечатляващ, а състезанието по танци на лед се състои от три части, не една. Независимо от оценките аз много им се радвах и искрено вярвам, че ще вземат медал в Калгари, където Мравка/Костюмаров, както баща ми обича да ги нарича, и баааавните Грушина/Гончаров най-вероятно няма да ги има.

За тези, които се хванаха на приказките на колегата Витомир, двете точки наказание не паднаха от нищото, ами бяха отнети за удължени поддръжки, ако не се лъжа.

А колкото до Евроспорт, аз лично се радвам на българския коментар, защото дори във фигурното пързаляне да е малко, ъъ, прекалено драматичен, то в художествената гимнастика е хиляди пъти по-добър от английския. Спомням си едно състезание, когато абсолютно некомпетентния по всички точки британски коментатор изхаби половин час да се възхищава от трикото на Светлана Рудалова. Докато българските коментаторки винаги вършат прекрасна работа по всякакви канали, където съм ги чувал, и никога не си позволяват да злословят за някого или да пренебрегват нечии очевидни качества, въпреки че имат доста повече причини от Сърчо да роптаят срещу рускините например. Опитвам се да кажа, че всичко си има и добри, и лоши страни, така че не е справедливо да се изтъкват само едните.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Feb 21, 2006 4:26 pm

Е, имайки предвид "невероятните" успехи и популярност на художествената гимнастика в Англия, особено сравнение със ситуацията в България, не е чудно, че няма добри британски коментатори на този спорт. :D :)

Аз нали не гледам това, не ме интересува.
Но във всички спортове, които следя редовно - футбол, тенис, биатлон, т.н., английските коментатори са многократно по-добри.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Seagrave
Farmer

Post by Seagrave » Tue Feb 21, 2006 4:54 pm

Според мен освен нашата двойка,"Мравка/Костюмаров" също трябваше да ги накажат за продължителност на една от поддръжките...айде холан чак пък толкоз да сме слепи.
А нашия Витомир...просто игнорира онова, което му се налага да преведе. Особено очевадно стана с интервюто на френската двойка(не му ли плащат именно за да превежда):абе...сега няма да ви превеждам какво казват, ами ще си поиграем на въпроси и отговори...
Мдаа все ще се намери на какво да се посмеем.
Иначе особено ме кефи коментара на снукъра :mrgreen: :mrgreen:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Feb 21, 2006 6:26 pm

Хаха, майка ми била чула сутринта по радиото, че двете точки наказание били задето Максим бил показал среден пръст на съдиите :shock: :lol:. Сега това сериозно ли е или само донякъде?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue Feb 21, 2006 6:38 pm

В протоколите от състезанието пише "extended lifts", но не мога да отрека, че версията със средния пръст е по-забавна...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Feb 21, 2006 10:07 pm

За оценките на нащите: за съжаление дадоха повод да ги класират по-надолу в оригиналния танц и така шансовете за по-предно класиране станаха нищожни. И аз съм на мнението, че третото място беше полагащото им се при това положение. Във волната програма украинците Грушина/Гончаров очеизбождащо не бяха на ниво за бронзов медал. За французите Делобел/Шьонфелдер ми е трудно да преценя, защото си изпълниха програмата с много енергия и чувство, но все пак ми се струва, че самата програма отстъпваше по качество на тази на Албена и Максим и нашите трябваше да са класирани по-напред... А самите те бяха великолепни тази вечер - върнаха се към стария си стил с артистична и изискана хореография не само за очите, но и за духа, подкрепена с техническа трудност. Прекрасно за гледане и преживяване. Коментарът по Евроспорт беше "Гледах съчетанието и около третата минута се запитах, къде са елементите? Не ги бях забелязал, толкова се бях вживял". Това, естествено, английският коментар. Нашите отнесоха един куп хвалби след приключването на съчетанието си, което от чужди коментатори ми напълни душата, защото те поне са обективни.

Няма как да пропусна да си излея всичката ярост от българския коментар на евроспорт. Общото ми впечатление от другите спортове е като цяло по-ниско ниво на българския коментар в сравнение с оригиналния, но нищо не може да се сравни със заколението, на което беше подложено фигурното пързаляне. Не може да смениш прекрасния във всяко отношение коментар на англичаните с това. Да започнем с факта, че българският коментар не се справя с основната си задача - да коментира това, което става на екрана! Нито дума не се чуваше за спортните качества на състезателите (освен безумно дразнещото ме "ето я тяхната поддръжка" - ами да, виждам, че е поддръжка, не е толкова трудно да се забележи, когато размахват дамата във въздуха, виждам и че е трудна поддръжката, да бяхте казали поне нещо за качеството на изпълнение на елемента...), за сметка на това вече знам кой с кого спи, кой обича скъпи коли и мъже с пари, кой с кого и колко пъти си е сменял жената, кой е "галено момиченце на баща с пачки" и прочие вулгарности, които, ще се съгласите, нямат много общо със спорта.
Коментарите за корупция (някои цитирани по-горе) според мен бяха твърде много, твърде груби и не на място. Ефектът от тях беше да се изрази неудоволствието на коментатора от танцовото фигурно пързаляне изобщо - "така е, това е съдийски спорт, всичко е корумпирано, ала-бала". Целенасочено убиване на всякакво удоволствие у зрителя и насаждане на отвращение. Беше ли нужно? Да, има корупция, но нима трябва да сядаме пред телевизора с нагласата в продължение на два часа да си гризем ноктите от яд и да псуваме лошия световен ред? Аз поне гледам танцовото пързаляне заради красотата в изпълненията на двойките - нещо, на което българският коментар не смяташе за заслужено да отдава внимание. Прекрасно знам, че класирането е предварително известно, но се опитвам да извлека хубавото - а коментарът само ми пречеше.
Техническата неграмотност на коментатора ми беше особено неприятна, защото може да нямаше познания, но за сметка на това се опитваше да ги демонстрира. Инчето също ме издразни с постоянните си изцепки от рода на "сега ще ви обясня разликата между тези елементи/видове валс: тя е твърде сложна и дори да ви я обясня, няма да я разберете". На зрителски въпрос за разликата между скоковете (мисля, че беше в състезанието при мъжете) първоначаният отговор беше, че като остане време, ще ги обяснят, а самото обяснение беше: "хората, които гледат фигурно пързаляне от по-дълго време, са наясно с видовете скокове и сега ще е отегчително да обясняваме това". Разбира се, коментаторът просто не ги знае... Вбесяваща некомпетентност и наглост!
Та така, извинете ме за тирадата, но много им бях набрала :evil: :evil: :evil: Сега за щастие си имам пак Крис и Саймън благодарение на гениалното откритие на Ян за двата звукови канала и съм щастлива 8-) Те са страхотни коментатори, които освен познания и опит имат и чувство за хумор. Когато италианците Барбара и Маурицио излязоха на леда, те за пореден път го показаха: "Първата новина е, че той е жив! Оцелял е след онзи поглед!" Е кажете сега как мога да търпя българския коментар в сравнение с това 8-)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Eneya
Misting

Post by Eneya » Tue Feb 21, 2006 10:37 pm

Факт е обаче, че колкото и да нервим и да се дразним, за нас остава само едно топло, братушкино "
Spoiler: show
НУ ТЫ БЛЯ ЕБАНУТАЯ!!!!!!СОСИ ХУЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
(Нецензурно е).
Image

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Feb 22, 2006 12:02 am

Хм, внезапно мнението ми за Фродо a.k.a. Витомир Саръиванов се повиши. Колкото повече се гаври с феновете на фигурното пързаляне чрез неадекватните с изцепки, толкова по-добре. :lol:
Не стига, че имате възможност да го гледате на английски или по Канал едно ами и се оплаквате, аз какво да кажа като трябва да гледам примерно футбол придружен с невероятни родни коментатори?:)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."