и резултатите от Оскарите
Aха, за Шон и Тим подкрепям определено. Без конкуренция бяха.
Ама аз пък не я харесвам Наоми... Не че там която го взе, е по-добра, но русите муците много не ги уважавам точно за актриси ;)
Виж, анимацията беше поредният тежък удар :( И какво, изтраяха две години да дават наградата на заслужил я филм, а сега просто не номинираха нищо, което да може да се конкурира с Немо :/ То хавата с ефектите на Властелина беше същата, ама... Ся, извинявам се, ама къде е Шрек, къде е особено "Spirited Away" (един от най-яките филми, които съм гледал изобщо), къде е, с извинение, Немо. И какво, не номинираха Millenium Actress, който е в пъти по-смислен... Бе изобщо поредното падение.
Мда, за песните пак повтарям - най-слабата беше точно от Властелина. Студенопланинската кефеше доста повече, ама аз от "Кабаре" насам съм си фен на рагтайма и джаза, та третата ме грабна доста повече ;) поредната патетично незаслужена награда. Пък за сравнение между това... нещо и My heart will go on на Селин ДИон е смешно дори да се говори. Най-малкото Селин в нея пее многократно по-добре от безмерно изморената Ани Ленакс. То много хубаво да си гранд дама, нали, ама...
Матрицата три е доста по-малко смехотворна от втората IMO, да не говорим за третия Властелин. Мен това ми е смисленото, така че свиквай ;р
Не, просто максимално меизрадва Ейдриън :) Начи, на всичкото отгоре се оправда за миналата година и успокои народа, че тоя път бил под запрещение :) После освежителчето за уста, щото ще се целува с актриси, нали... Бе изобщо купон ;) Жалко, че му се падна тоя кон Чарлийз Терън, ма кво да праиш, не ги правят като едно време...
Луз, тука кой говори за тия глупости като костюми и грим? Говорим за смислените награди, които той дълбоко не заслужава.
Кламер, причината за 11-те оскара са финансови интереси, няма нищо общо с неговите достойнства или чуждите недостатъци. Пък ей ме мен, не харесвам ама изобщо книгата, а от първия филм бях възхитен. Третият обаче е пълен шит. После ше ми разправят, че нямало интереси, след като първия не взе почти нищо, а тоя обра и минзухарчетата пред залата...
Ама аз пък не я харесвам Наоми... Не че там която го взе, е по-добра, но русите муците много не ги уважавам точно за актриси ;)
Виж, анимацията беше поредният тежък удар :( И какво, изтраяха две години да дават наградата на заслужил я филм, а сега просто не номинираха нищо, което да може да се конкурира с Немо :/ То хавата с ефектите на Властелина беше същата, ама... Ся, извинявам се, ама къде е Шрек, къде е особено "Spirited Away" (един от най-яките филми, които съм гледал изобщо), къде е, с извинение, Немо. И какво, не номинираха Millenium Actress, който е в пъти по-смислен... Бе изобщо поредното падение.
Мда, за песните пак повтарям - най-слабата беше точно от Властелина. Студенопланинската кефеше доста повече, ама аз от "Кабаре" насам съм си фен на рагтайма и джаза, та третата ме грабна доста повече ;) поредната патетично незаслужена награда. Пък за сравнение между това... нещо и My heart will go on на Селин ДИон е смешно дори да се говори. Най-малкото Селин в нея пее многократно по-добре от безмерно изморената Ани Ленакс. То много хубаво да си гранд дама, нали, ама...
Матрицата три е доста по-малко смехотворна от втората IMO, да не говорим за третия Властелин. Мен това ми е смисленото, така че свиквай ;р
Не, просто максимално меизрадва Ейдриън :) Начи, на всичкото отгоре се оправда за миналата година и успокои народа, че тоя път бил под запрещение :) После освежителчето за уста, щото ще се целува с актриси, нали... Бе изобщо купон ;) Жалко, че му се падна тоя кон Чарлийз Терън, ма кво да праиш, не ги правят като едно време...
Луз, тука кой говори за тия глупости като костюми и грим? Говорим за смислените награди, които той дълбоко не заслужава.
Кламер, причината за 11-те оскара са финансови интереси, няма нищо общо с неговите достойнства или чуждите недостатъци. Пък ей ме мен, не харесвам ама изобщо книгата, а от първия филм бях възхитен. Третият обаче е пълен шит. После ше ми разправят, че нямало интереси, след като първия не взе почти нищо, а тоя обра и минзухарчетата пред залата...
And you can't dance with a devil on your back...
Та... Кхъ... Първо, Чарлийз Терон е много хубавка, ма това няма отношение по въпроса. Пък!:Р Начи, от тази година вече напълно се изчерпа смисъла на наградата "Оскар" като престижна. От няколко години тази тенденция се засилваше и набираше скорост, но вече нещата си дойдоха най-сетне по местата. Първо, понятието "Най-добър филм" - за какво си говорим бе?! Значи, "Властелинът" си е един филм, независимо, че е разделен на три серии, все пак! Какво искат да кажат - че третата част е напълно заслужила всички възможни съществували Оскари, за разлика от предните две ли? Че с нещо превъзхожда всички останали напъни на световната кинематография, та да се изравни с "Титаник" и "Последният император" ли? Хайде де! Е, да, не може да се изразвни по всепроникващ дебилизъм с филмовите напъни на Карлос Саура, още мразя "Ел Дорадо" и няма шанс скоро да спра да го правя, но въпреки това, как може такова нещо, все пак?! Добре, да си отнесе там наградки за костюми, гримове, ефекти, ако щете, но все пак - "Най-добър филм"? Неееееее! За наградите за актьори нищо не мога да кажа, аз си харесвам Шон Пен, но филма не съм гледала, следователно съм необективна де, Рене Зелауегър е симпатяга, но няма да сбърка ако малко понамали калориите, ма това си е неин проблем един вид. За музиката Рол се изказа достатъчно красноречиво, единствената защита, която мога да дръпна е, че не е реалистично всяка година да има песен равностойна на тази от "Титаник", но и една по-малко равностойна би свършила работа, Ани не ми е любмка на мене, особено в сегашното си състояние.
Сега, за превода... В ефир... Момент да се успокоя, така, тука до мен е лексотана, много правилно транквилантче, мдаааааа... Поемам си въздух... Е как може такова нещо, бе, хора?????? А????? Не, сериозно питам! Отде ги бяха намерили тия лингвистични дегенерати?! С конкурс ли бяха избирани, а? Мариана Хил криво-ляво се пооправяше, но двамата дебили от мъжки пол, единият от които, според текста, течащ долу, превеждал в ефир, разбирате ли, а другият правел бил коментари - за тях или зло или хептен зло! Сега, що пък превод в ефир, първо на първо? При условие, че имаха почти денонощие, в което да могат да прегледат церемонията и да попреведат поне отгоре-отгоре, ако трябва да си водят и записки в ключовите моменти, но явно са били заети хорицата, както гледам. Не знам с какво... Но е факт, че единият клетник, набеден за преводач, говореше със странен китайски акцент:"Та-зи годи-на Ос-ка-рът за най-доб-ра грръвхма крбъл кръбл атри... ктьор... Шн Пн"; или пък "наг-ра-да-та ши връ-чи... ат... %&*%^& и Ума... Турмър...-ър"; за "Сюзан Серендер" не ща и да се сещам, Ейдриан Боруди се казва Броудей и бая трябваше да си напъвам слуха, че да улова какво казва през безсмислицата от странни нищо незначещи словосъчетания, леещи се като вино от делвата на Ганимед през устата на лицето-"преводач". Само когато накрая успя по погрешка да улучи името на Спилбърг леко се стреснах, ама ми мина... За малко да ги сънувам тия! То, че нивото на Оскарите спада главоломно - спада си, но че нивото на БНТ, журналистиката ни и целият ни такъв "елит" отдавна дълбае дупка по дъното, спор няма:(
Сега, за превода... В ефир... Момент да се успокоя, така, тука до мен е лексотана, много правилно транквилантче, мдаааааа... Поемам си въздух... Е как може такова нещо, бе, хора?????? А????? Не, сериозно питам! Отде ги бяха намерили тия лингвистични дегенерати?! С конкурс ли бяха избирани, а? Мариана Хил криво-ляво се пооправяше, но двамата дебили от мъжки пол, единият от които, според текста, течащ долу, превеждал в ефир, разбирате ли, а другият правел бил коментари - за тях или зло или хептен зло! Сега, що пък превод в ефир, първо на първо? При условие, че имаха почти денонощие, в което да могат да прегледат церемонията и да попреведат поне отгоре-отгоре, ако трябва да си водят и записки в ключовите моменти, но явно са били заети хорицата, както гледам. Не знам с какво... Но е факт, че единият клетник, набеден за преводач, говореше със странен китайски акцент:"Та-зи годи-на Ос-ка-рът за най-доб-ра грръвхма крбъл кръбл атри... ктьор... Шн Пн"; или пък "наг-ра-да-та ши връ-чи... ат... %&*%^& и Ума... Турмър...-ър"; за "Сюзан Серендер" не ща и да се сещам, Ейдриан Боруди се казва Броудей и бая трябваше да си напъвам слуха, че да улова какво казва през безсмислицата от странни нищо незначещи словосъчетания, леещи се като вино от делвата на Ганимед през устата на лицето-"преводач". Само когато накрая успя по погрешка да улучи името на Спилбърг леко се стреснах, ама ми мина... За малко да ги сънувам тия! То, че нивото на Оскарите спада главоломно - спада си, но че нивото на БНТ, журналистиката ни и целият ни такъв "елит" отдавна дълбае дупка по дъното, спор няма:(
Ама стига сте с този Титаник, та Титаник. Нямало равностойна песен като тази от него /повръща ми се от лигавата песен от Селин Дион/, че Властелина колкото и до се напъва не може да достигне Титаник. Аман . Този филм не мога изобщо да го понасям. И ако има някакъв връх на комерсиализма, това точно е Титаник. А пък до спец ефектите- смешните "супер двубои" между Нео и стотина агент Смитовчи- всичката тази самоцелна бутафория, за която на всичко отгоре са похарчени сумати пари.

Хубаво де, тогава кой филм заслужава повече да стане Best Picture? Както Кламер каза: " И може би не толкова достойнствата на "Властелина" а по-скоро недостатъците на другите филми са причина за 11-те Оскара ..." аз съм на същото мнение и от таз годишните филми, ЛОТР си бе най-подходящ за наградата.
"Сърцето ми е мрачен леден храм -
и боговете кървави не моля...
Изгубих всичко,за да го създам -
железен и студен по моя воля..." Дара
и боговете кървави не моля...
Изгубих всичко,за да го създам -
железен и студен по моя воля..." Дара
Е, не! Първо Анджелина Джоли, после Лив Тайлър, сега и Чарлийз Терън я изкара крокодил. Ти ми уби всички илюзии за света...Жалко, че му се падна тоя кон Чарлийз Терън, ма кво да праиш, не ги правят като едно време...

А мнението ми за уникалната бозица Властелина го знаете, затова единственият ми коментар ще бъде - МУАХАХАХАХАХА!
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Катрин Зита, Кейти Уинслет (мляс, дето се вика), Ана Пакуин, Кейт Бланшет, маса други...
Саурон, айде не се излагай. В смисъл, "истинските мъже не харесват "Титаник" и Селин Дион" отдавна не е на мода ;) Титаник Е връх на комерсиализма, но за разлика от Властелина е абсолютно съвършен именно в това. Джеймс Камерън е абсолютен виртуоз и всичките му филми са, бих казал, стопроцентово гениални именно в това, че са в състояние да използват точната дозировка от клишета във всеки жанр, точния микс, който най-много да пасне на публиката. Абсолютен майстор е, а "Титаник" е връх в това отношение. Та място за сравнение наистина няма ;)
Саурон, айде не се излагай. В смисъл, "истинските мъже не харесват "Титаник" и Селин Дион" отдавна не е на мода ;) Титаник Е връх на комерсиализма, но за разлика от Властелина е абсолютно съвършен именно в това. Джеймс Камерън е абсолютен виртуоз и всичките му филми са, бих казал, стопроцентово гениални именно в това, че са в състояние да използват точната дозировка от клишета във всеки жанр, точния микс, който най-много да пасне на публиката. Абсолютен майстор е, а "Титаник" е връх в това отношение. Та място за сравнение наистина няма ;)
това за истинските мъже дето не харесвали титаник не го знаех, но познавам и доста жени които не го харесват
. В интерес на истината аз филм с такива приходи, с такава сълзлива история и на всичко отгоре с Леонардо ди Каприо няма да харесам, и това си е
.А и съм на мнение че Властелина пък е точно необходимия микс от това което пасва на публиката, в най добрия смисъл на думата. Та си мисля че Джаксън се е справил идеално с филма 

Mislia,4e mnogoto pari xvurleni za filma niamat goliamo zna4enie.
Matrix e dosta skupa,no ne moja da me grabne,zatova puk totalno me razo4arova.
A za LOTR,izlagacia goliama,tp se o4akva6e ne6to takova de.To ne biaxa milioni spe4eleni,to ne biaxa reklami.LOTR e dobur,no samo za nego si,za kakvo mu be6e "nai-dobur film",neka si vzema za pleskanici i kostiumi i stiga mu tolkova.
Po4vam da se otvra6tavam ot LOTR,zatova za men si ostava knijleto;)
Matrix e dosta skupa,no ne moja da me grabne,zatova puk totalno me razo4arova.
A za LOTR,izlagacia goliama,tp se o4akva6e ne6to takova de.To ne biaxa milioni spe4eleni,to ne biaxa reklami.LOTR e dobur,no samo za nego si,za kakvo mu be6e "nai-dobur film",neka si vzema za pleskanici i kostiumi i stiga mu tolkova.
Po4vam da se otvra6tavam ot LOTR,zatova za men si ostava knijleto;)
- Dark Wanderer
- Scholar
"боже колко мъка има по тоя свят"
еми право си го е казал автора толкова отдавна. не, наистина, уморих се да споря с върли фенове на властелина. Ама наистина се уморих да им обяснявам, че, не, не съм хейтър и да, филма наистина ми е хареса, но не толкова, че да изпадам в екстаз като чуя името МУ. Всяко нещо с мярка - властелина ми харесваше ДО втората част. Щото третата беше само бой, бой, бой и познайте какво! Дам, още бой. О, пропуснах ли да спомена, че имаше бой? А да и някакъв пълнеж, сложен между бой и бой... И епичното се изгуби. Но пък парички изкараха - да им е честито...
еми право си го е казал автора толкова отдавна. не, наистина, уморих се да споря с върли фенове на властелина. Ама наистина се уморих да им обяснявам, че, не, не съм хейтър и да, филма наистина ми е хареса, но не толкова, че да изпадам в екстаз като чуя името МУ. Всяко нещо с мярка - властелина ми харесваше ДО втората част. Щото третата беше само бой, бой, бой и познайте какво! Дам, още бой. О, пропуснах ли да спомена, че имаше бой? А да и някакъв пълнеж, сложен между бой и бой... И епичното се изгуби. Но пък парички изкараха - да им е честито...
I'm just a stranger wandering alone into a land of shadows...
Първо, Лео е много добър актьор и отдавна не се снима в лиготии. Второ, Властелинът беше безобразно разтеглен, особено в трета част, която си беше на принципа "да не се изложим и да излезе само 2:30". Брутално развлачени моменти, масовки, от които ти се вие свят без да разбереш нещо кой знае какво... Не, Титаник е мааалце по-добър, ако ше сравняваме ;) Равно количество екшън, любовна история и ефекти никога не може да сбърка.
Ами, странното е, че и аз съм го изтървала, а много исках да го видя, и още повече се учудих, когато само му хванах края по руския първи канал вчера, едва ли не само финалните надписи - не съм се ядосвала толкова от доста време насам... 

"Във физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."