Фионавар е толкова очеваден пример, че реших, че няма нужда да ви предупреждавам в аванс да не ме контрирате с него.

Това му е първата книга. И аз съм писал "Принцът на Алкирия" като бях на 16. Не че съдържа кой знае колко клишета, де, но все пак.
"Занаятчията" пак е добър писател, разбира се - но такъв, който се затваря и усъвършенства в рамките на твърд жанр. Не знам Кай да е писал детективски или любовни романи. Ако смятам, че някой не е добър писател, го наричам, както сте забелязали,
писач.
Ян, разбирам това за орките и елфите, но - ще призная - трудно. Ясно, че са средства. Въпросът е, като имам да кажа нещо, какво пречи да си подбера и средствата, така че да го кажа най-добре? Кой писател с всичкия си доброволно се вкарва в смъртоносни клишета? Не и аз.
Иначе, както и при филмите, съм свободен да използвам опита, интелекта и интуицията си, както и побрана странична информация, за да отсявам това което няма да ми хареса в аванс. Етикетите са си за лично ползване.
Някога да съм коментирал Едингс, например (тоя, дето без малко да се самозапали)? Знам колко е зле и без да съм го чел - най-малкото вие сте го казвали - но не съм и помислял да го обсъждам. Траксас просто събуди лоши спомени, затова ги споделих.
P.S.:
Майко, сега се сетих, че и на Брукс и на Гудкайнд съм чел първите книги. Ужас! Вярно, че спирам при първа възможност, ама пак си е мъка.
Добре, че при Станек ми се размина само с литературното четене на Трип!

Ето я ползата от списанията за художествена критика!