Идиот ли е Буш?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Apr 17, 2007 3:35 pm

simple_, по принцип в политически и религиозни спорове не се включвам! Най-вече от уважение към останалите хора! Така макар и без да искам, не мога да кажа нищо което да предизвика неприятни реакции у тях - предотвратявам възможността да се изложат; впоследтствие не губя уважнието си към тях!
Но в тази ще се намеся само за едно нещо! :evil: Искам си мястото м/у идиотите от тази тема!!! :twisted: Задължително!
И хич не ми пука, на туй дережде, колко на ниво е бил един неадекватен дебил който с лъжи и измами стигна до там където никога не биваше - президенцията на първата световна сила на тая ш....а планета! 8-) Излагациите му отдавна не ме вълнуват! Вече знаем кво е тоя тъпанар! И така или иначе ще си е президент колкото и на мен да ми присяда закуската с изпълненията ми, та халал да му е Белият Дом и целите САЩ! Аре от мен да мине!! 8-) :lol: :mrgreen: :lol:
И за да не съм съвсем аут от темата, относно въпросът в заглавието само мога да кажа - ДА!!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 17, 2007 3:52 pm

Ето го и отговора на Бушистите на въпроса ми за оръжията:

http://dnes.dir.bg/2007/04/17/news15828 ... #sepultura

Виждали ли сте някъде подобна наглост? (Аз съм, на 9/11, но това е друг въпрос.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Apr 17, 2007 3:59 pm

Мали, ако това стане, повече в училище или университет аз няма да стъпя, па и турско да е. Тия вярно са нагли, ама тъпи и нагли - жалко, ма к'во ги гледаме американците, то при нас е цвете, да му се невиди, но не това е темата. Буш си е кретен, но поне в това си изказване беше приличен, спор няма, народа е кретен, поне тия дет са гласували за него. Тъй че ми не е зор за американците, като не могат да се усетят колко са закашмер, няма аз да ида да им го покажа, най-много ме бие някой, то лошо няма, поне да се промени нещо, ма и това няма помогне.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Tue Apr 17, 2007 8:21 pm

трубадур wrote: Като каза "темата е за идиоти" не обиди само мен.
Ех, трубадуре, айде сега...
Какви ще са тези странни птици, дето отвътре им иде да обсъждат дали някой е идиот?
Аз бих казал, че това са едни свободни "птици", и като свободни им е присъщо, а и им прилича да дадат свобода на други да ги намират пък тях за идиоти...
Тъй че, Душа-камбана, не се къхъри, а гледай на нещата от висотата на трубадурската си муза и свободно изливай дълбоките си прозрения по начина и формата, които най-добре ти се отдават. (това по-отгоре е искрено и вълнува)

shayhiri,
сега, не правя коалиция на "единомишлениците" :wink: :lol: . сега, колкото и да съм прост, чак дотам не съм заблуден, та да крия нЕкакви илюзии. Мойта битка я пиши бегала. трубадур е толкова единомишленик, колкото Жак Ширак верен американски съюзник.
Инак предполагам, че си нямаш на представа колко не си прав. Първо ако от този случай трябва да бъде правен извод (от информацията която имаме до момента), то той е, че корейци не трябва да бъдат допускани в САЩ, което очевидно е глупост, щото се основава на тъпа индукция - кореец убива, корейците са убийци - забрана на корейците в САЩ. Същото е и с оръжието, по-скоро с правото за неговото притежаване. Някой убива, убива щото има оръжие, ако няма оръжие-няма да убива, следователно - забрана на притежаването на оръжие. Хубаво ама и там където има такава забрана стават такива неща-
Агенция “Фокус”
ДПА: Стрелбата във Вирджиния навява страшни спомени на Германия
Кървавата драма в Техническия университет във Вирджиния навява страшни спомени на Германия. Преди пет години бивш ученик на гимназия “Гутенберг” в германския град Ерфурт уби 16 души в училището, след което се самоуби, припомня ДПА.
“В моменти, като този, всичко се връща обратно. Когато виждаме кадрите от Вирджиния, сякаш времето се връща назад”, казва директорът на гимназията Кристиане Алт.
На 26 април в училището ще се проведе траурна церемония в памет на жертвите.
Тъй че нещата не са толкоз прости, инак е очевидно че простите отговори се харчат много лесно.
(Инак филма за който говори май дойде, тъй че организирай нещо, имам да те черпя, не съм забравил.

BaYa,
извинявам се, че те подтикнах към една такава стъпка. Но кой съм аз да ти отказвам или да ти забранявам място сред идиотите. Конфуций има една мисъл

Най-трудно се общува с жени и прости хора. Допуснеш ли ги до себе си – разпасват се, държиш ли ги на разстояние – намразват те.

Влизам ти в положението, и предвид на туй, че съм прост човек, ще гледам да спазвам дистанция за да не вземеш да си помислиш, че съм се разпасал. Значи, едни ги кефи Аснар :D , други Сапатеро, сега к'во да направим. Едните си имате интелектуални колоси като Уго Чавес и Ево Моралес, кипи живот и борба, ние пък се оправяме някак с моя Приятел Буш... Туй че го намираш за "идиот" ме прави тъжен и се чувствам неразбран, но оттова ние простите хора не правим трагедии.

Шопенхауер в "Светът като воля и представа" цитира Бъркли

Few men think, yet all will have opinions.
Малко хора мислят, но всички искат да имат мнение.

Сега, BaYa, съжалявам че съм нямал твоето време и възможности да ги промисля така издълбоко нещата както ти очевидно си успяла, но аз държа де си имам мнение. И аз гледам да не споря за музика, филми, футбол, политика и религия, но определено нямам твоята държеливост и принципност, та сглупявам като прост човек и се излагам публично. Тъй че прощавай...
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Apr 17, 2007 9:40 pm

:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Мерси за комплиментите simple_stupid! Особенно имайки предвид че ги отправяш към жена! :twisted:
:idea: Zapatero и Aznar са за боклука, и двамата! А за останалите, просто думи нямам! :lol:
Май някой много го боли за горката американсак амебичка!!! Буахахахахахахаха И това че е идиот вече не е научна спекулация, а доказан факт!! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 18, 2007 2:41 am

Умните хора тук могат да си отворят очите (ако изобщо имат нужда) с това:

http://video.google.com/videoplay?docid ... ones&hl=en

Заслужава си времето и вниманието. Не-толкова-умните (надявам се, малцинство) по-добре да си седят в щастливо неведение. Точно това винаги се е очаквало от тях. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Wed Apr 18, 2007 11:34 am

shayhiri wrote:Умните хора тук могат да си отворят очите (ако изобщо имат нужда) с това:

http://video.google.com/videoplay?docid ... ones&hl=en

Заслужава си времето и вниманието. Не-толкова-умните (надявам се, малцинство) по-добре да си седят в щастливо неведение. Точно това винаги се е очаквало от тях. :wink:

shayhiri,

най-чистосърдечно си признавам, че на вас умните никак не ви е лесно да носите бремето си, от друга страна за нас простите остава привилегията и удоволствието от възможността да си общуваме с вас. Това е неравностойна връзка, която на всичко отгоре е и нечестна, щото за нас удоволствието, а за вас остава единствено загубеното време от безсмисленото пълнене на пробитите ни каци, но всеки със съдбата си...

5.9.
Учителят попита Цзъ Гун:
- От вас двамата кой е по-способен – ти или Хуей?
Цзъ Гун отговори:
- Как мога да се сравнявам с Хуей? Хуей, чувайки за едно нещо, се сеща за други десет. А аз, чувайки за едно нещо, се сещам само за още едно.
Учителят каза:
- Съгласен съм с теб. Ти не можеш да се сравняваш с него.

Конфуций “Лун Юй”

Интелегентността на другите винаги ме е изпълвала с възхита, щото ми е недостъпна и необяснима. Интелегентността се основава на асоциативността. Всеки тест по интелигентност се основа на нея, колкото по-дълга и по-широка е една асоциативна верига, толкоз по-интелигентен е екземпляра, който я притежава. Ако на деца дадеш един кръг и им кажеш да дорисуват картинката ще се удивиш в колко различни неща го виждат, още от малки са ни дадени различни способности. Уви, аз съм от лузърите...

Сега, и без бой си признавам, че съм първосигнален бихейвиориски тип, движен от прости връзки стимул-реакция. Като видя хладилник отделям стомашни соци или обратното беше, като огладнея се сещам за хладилник, няма значение... От едно мога да достигна само до друго едно, затуй и тези дето от всяко едно, с невъобразими за мен способности могат да достигнат до това, което предварително са си намислили са ми много любопитни и събуждат възхищението ми.

Твоят професор ме възхити. Като прост човек, разбира се, имам проблем с езиците, просто не ми се отдават (това е ефимизъм, с който искам да избегна претрупването в изречението на думата “прост”), тъй че неразбрах всичко, а и след 15 мнути вниманието ми, както на хората с не особено дълги асоциативни вериги, спадна рязко, тъй че си останах само с възхищението.

Фундаментът на общите ми конспиративни представи, като на всеки с моят КИ, разбира се е “Теория на конспирацията”. Там като го погнаха, Мел Гибсън заключи “Явно съм оцелил нещо!” Та си мисля, че тоя твой професор се опитва да оцели нещо, но още не е успял, щото продължава волно да си ма’а гащите из щатите; в държава, в която ти сигурно си убеден, че свободата е потъпкана, и хората с “15-минутното внимание” като мен бързо се разправят с инакомислещите.

Сега, бих казал с надежда, прогресивните сили като намерят и покажат самолета дето не се е разбил в първата кула, а и вторият дето не се е разбил в Пентагона, като извадят живи и здрави суадитците, дето уж ги взривиха, окончателно ще лъсне лика на тези подпалвачи на световни войни, които плетат тъмни козни и планови скрити в Белия Дом.

Не искам да разводнявам повече съдържателната тема с моите лирични отклонения.
Какво мога да кажа срещу “доказаните факти” на BaYa, или научните теории на Steven E. Jones...
безпомощен се оттеглям. пак се изложих... Екип “Ракета” и прочие...
Нямам илюзии, сигурен съм, че съм ви отегчил, но отегчението е част от съдбата ви на интелегентни и знаещи истината, и цената която трябва да платити при срещата с “не-толкова-умните”... Уви сещам се единствено за професор Вучков (нали знаете едно мога да свържа само с друго едно) неговият просветителски патос и несъмнена интелигентност всяка седмица го среща и с маса вдебилени и нищо неразбиращи прости хора по телефона, които той трябва да понася.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 9:22 am

Чхо Сюн-ху е купил пистолета си преди пет седмици.

Собственикът на магазина Джон Маркел разказал, че младежът е купил пистолет "Glock 19" и кутия с патрони и платил общо 571 долара.

"Това бе съвсем обикновена покупка. Младежът изглеждаше мил и приятен колежанин. Ние не бихме му продали пистолет, ако бяхме забелязали нещо подозрително", казал Маркел пред журналисти.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Thu Apr 19, 2007 11:21 am

ех...

16.04.2002, Ерфурт, Германия: за 10 минути 19-годишният ученик Роберт Щайнхойзер застрелва 16 души в гимназията "Гутенберг" и се самоубива.

27.03.2002, Нантер, предградие на Париж: изпаднал в умопомрачение застрелва 8 човека, сетне се хвърля от четвъртия етаж на полицейската сграда.

26.09.2001, Цуг, Швейцария: разбеснял се гражданин нахлува в местния парламент на кантона и убива 14 души, после и себе си.

08.06.2001, Осака, Япония: тридесет и седем годишен японец удушва 8 деца в основно училище.

28 - 29.04.2006, Порт Артур, о. Тасмания: умопомрачен открива автоматичен огън в кафене и убива 35 души, сред тях много деца.

13.03.1996, Дънблейн, Шотландия: Мъж на 43 години застрелва в гимнастическия салон на начално училище 16 първокласника и учителката им.

23 - 24.09.1995, Тулон, Франция: шестнадесетгодишен ученик убива 13 души и се самоубива.

Декември 1989, Монреал, Канада: студентът Марк Лепин ликвидира 14 жени и ранява други 13 в Техническия университет

Причина за смъртни случай и техният брой в САЩ за 2003 година:

01. Тютюн: 418 690
02. Пасивно пушене: 153 000 (До всички пушачи: вие убивате хора!)
03. Алкохол: 105 000
04. Пътни произшествия: 42 000
05. СПИН: 33 745
06. Самоубийства: 31 000
07. Убийства: 22 000
08. Хранително отравяне: 9 000
09. Удавяне: 4 800
10. Кокаин: 3 300
11. Хероин: 2 400
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 11:27 am

Щом е нещо толкова незначително, що преиграват толкоз? :wink: Дали за да не използват шока и да наложат разрешаването на внасяне на оръжие в училищата, за да разработят бизнеса още повече?

Както каза и трубадур, аз в такова училище не бих влязъл.

Търговията с оръжие е търговия със смърт. По-мръсна и гадна от наркотиците. Там поне е самоубийство, обикновено.
Last edited by shayhiri on Thu Apr 19, 2007 11:30 am, edited 1 time in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 19, 2007 11:29 am

Това, надявам се, беше неуспешен сарказъм?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 11:33 am

Кое точно не схвана, както би попитал Рол?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 19, 2007 11:40 am

Откъде извади заключението, че е маловажно нещо и се преиграва?
Както и хипотезата, че ще разрешат внасянето на оръжие в училищата? (и вероятно ще го продават в сладоледаджийниците, да?) Бтв, в САЩ е разрешено притежанието на оръжие (т.е. да ти стои вкъщи на шкафа), но не и носенето му, за това се иска разрешително като тук.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 19, 2007 11:46 am

Morwen wrote:Откъде извади заключението, че е маловажно нещо
А, за това питай симпъл стюпид. Защото точно това се опитваше да докаже с предходния си пост.
Morwen wrote:Както и хипотезата, че ще разрешат внасянето на оръжие в училищата?
Пропусна ли този линк малко по-нагоре?

Надявам се да не успеят, разбира се, но самата им наглост е достатъчно престъпление.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 19, 2007 12:02 pm

shayhiri wrote:
Morwen wrote:Откъде извади заключението, че е маловажно нещо
А, за това питай симпъл стюпид. Защото точно това се опитваше да докаже с предходния си пост.
Morwen wrote:Както и хипотезата, че ще разрешат внасянето на оръжие в училищата?
Пропусна ли този линк малко по-нагоре?

Надявам се да не успеят, разбира се, но самата им наглост е достатъчно престъпление.
По първото - той не казва, че е маловажно. Само че се случва и на други места освен в САЩ и че там не се избиват за "добрутро".
За второто - не съм го пропуснала. Някви крайни републиканци казали че всички трябва да се въоръжат, е и? Все едно да кажеш, че ние сме тръгнали да си избиваме циганите, щото Волен бил казал някога нещо такова. Дори не Волен, а анонимен скинхед.
Просто заключенията, които вадиш, са изсмукани от пръстите.
I don't wanna die