трубадур wrote:
Като каза "темата е за идиоти" не обиди само мен.
Ех, трубадуре, айде сега...
Какви ще са тези странни птици, дето отвътре им иде да обсъждат дали някой е идиот?
Аз бих казал, че това са едни свободни "птици", и като свободни им е присъщо, а и им прилича да дадат свобода на други да ги намират пък тях за идиоти...
Тъй че, Душа-камбана, не се къхъри, а гледай на нещата от висотата на трубадурската си муза и свободно изливай дълбоките си прозрения по начина и формата, които най-добре ти се отдават. (това по-отгоре е искрено и вълнува)
shayhiri,
сега, не правя коалиция на "единомишлениците"

. сега, колкото и да съм прост, чак дотам не съм заблуден, та да крия нЕкакви илюзии. Мойта битка я пиши бегала. трубадур е толкова единомишленик, колкото Жак Ширак верен американски съюзник.
Инак предполагам, че си нямаш на представа колко не си прав. Първо ако от този случай трябва да бъде правен извод (от информацията която имаме до момента), то той е, че корейци не трябва да бъдат допускани в САЩ, което очевидно е глупост, щото се основава на тъпа индукция - кореец убива, корейците са убийци - забрана на корейците в САЩ. Същото е и с оръжието, по-скоро с правото за неговото притежаване. Някой убива, убива щото има оръжие, ако няма оръжие-няма да убива, следователно - забрана на притежаването на оръжие. Хубаво ама и там където има такава забрана стават такива неща-
Агенция “Фокус”
ДПА: Стрелбата във Вирджиния навява страшни спомени на Германия
Кървавата драма в Техническия университет във Вирджиния навява страшни спомени на Германия. Преди пет години бивш ученик на гимназия “Гутенберг” в германския град Ерфурт уби 16 души в училището, след което се самоуби, припомня ДПА.
“В моменти, като този, всичко се връща обратно. Когато виждаме кадрите от Вирджиния, сякаш времето се връща назад”, казва директорът на гимназията Кристиане Алт.
На 26 април в училището ще се проведе траурна церемония в памет на жертвите.
Тъй че нещата не са толкоз прости, инак е очевидно че простите отговори се харчат много лесно.
(Инак филма за който говори май дойде, тъй че организирай нещо, имам да те черпя, не съм забравил.
BaYa,
извинявам се, че те подтикнах към една такава стъпка. Но кой съм аз да ти отказвам или да ти забранявам място сред идиотите. Конфуций има една мисъл
Най-трудно се общува с жени и прости хора. Допуснеш ли ги до себе си – разпасват се, държиш ли ги на разстояние – намразват те.
Влизам ти в положението, и предвид на туй, че съм прост човек, ще гледам да спазвам дистанция за да не вземеш да си помислиш, че съм се разпасал. Значи, едни ги кефи Аснар

, други Сапатеро, сега к'во да направим. Едните си имате интелектуални колоси като Уго Чавес и Ево Моралес, кипи живот и борба, ние пък се оправяме някак с моя Приятел Буш... Туй че го намираш за "идиот" ме прави тъжен и се чувствам неразбран, но оттова ние простите хора не правим трагедии.
Шопенхауер в "Светът като воля и представа" цитира Бъркли
Few men think, yet all will have opinions.
Малко хора мислят, но всички искат да имат мнение.
Сега, BaYa, съжалявам че съм нямал твоето време и възможности да ги промисля така издълбоко нещата както ти очевидно си успяла, но аз държа де си имам мнение. И аз гледам да не споря за музика, филми, футбол, политика и религия, но определено нямам твоята държеливост и принципност, та сглупявам като прост човек и се излагам публично. Тъй че прощавай...