Карибски Пирати - Краят на "Трилогията"
- Moridin
- Global Moderator
Ми не, не забавните моменти във филма.
Емо примерно минимум 15 пъти се заля от смях, веднъж удряше по седалката.
Честно казано малко прекалявате с това идолизиране на първия филм за сметка на останалите. В тоя имаше доста дивотии, но кат цяло си беше абсолютно струващ си експириънс отвсякъде и беше доста ЛОЛ.
Емо примерно минимум 15 пъти се заля от смях, веднъж удряше по седалката.
Честно казано малко прекалявате с това идолизиране на първия филм за сметка на останалите. В тоя имаше доста дивотии, но кат цяло си беше абсолютно струващ си експириънс отвсякъде и беше доста ЛОЛ.
This is it. Ground zero.
Е не, с тва не съм съгласен последното. Да, смешните моменти бяха ок, но целият филм беше изтъкан точно от опити за сериозна драматичн епика с несериозни, недраматични и неособено епични герои.
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...
Мхм, аз вече не помня и повечето бъзици от третия, това би трябвало да значи нещо.
Не видя опити за тежка драма? Нито във всепомитащите любовни истории, нито в заплахата от ужасна диктатура, нито в началните сцени, нито в последните? Иде ми да попитам къде си гледал...
Не видя опити за тежка драма? Нито във всепомитащите любовни истории, нито в заплахата от ужасна диктатура, нито в началните сцени, нито в последните? Иде ми да попитам къде си гледал...

Last edited by Morwen on Thu May 24, 2007 3:14 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- Moridin
- Global Moderator
ДЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ човекът имаше ПЛАН?
все пак спойлери
едит: @Морв - ми да, просто всичко това беше явно гавра с драмата доста повече отколкото драма. В смисъл дори

все пак спойлери
едит: @Морв - ми да, просто всичко това беше явно гавра с драмата доста повече отколкото драма. В смисъл дори
- Spoiler: show

This is it. Ground zero.
Мне, извинявай, но те БЯХА сериозни. Тва, че са нелепи и стават смешни, е уви неумишлен ефект. Дори Шайхири ше ти го потвърди. Филмът се самозакопа с последната третина на втора част, от която нататък се почнаха едни "аз ше играя тройна игра, щото преследвам свои цели, нищо, че изобщо не е нужно да е толкоз сложно", които нямаше как да не стоят като придатък към иначе свежа епична историйка.
Хм...аз лично не помня достатъчно от първата част, че да квалифицирам хумора и като такъв или онакъв в сравнение с тоя на третата. Ясно, че леко мъглявите положителни спомени от преди две-три години явно са надделели над това, дето го гледахме вчера, но аз не бих тръгнал да правя оценки на хумора, освен ако не съм готов да дам паралели с първия филм, скеч по скеч.
Щото на мен хуморът ми се стори в голяма част от същия тип като този на Проклятието на Перлата - Джак Спароу-абсурдизъм. Тук имаше просто още неща, вкл. и "първосигнален", просто щото третият филм е доста по-дълъг от първия.
Иначе съм съгласен, че можеше и без тоя оплетен сюжет, въпреки че се бяха постарали да няма дупки. А и между смешните и драматичните моменти нямаше много стабилна спойка. Но като за амбициозен, over-the-top летен блокбъстър си беше точно в канона. Трябва да си се гледат такива филми от време на време. Поне разчиташе на доста повече неща, отколкото кофти насилени опити за човешки драми и морални послания насред много ефекти, като Армагедон или След Утрешния Ден или някакви подобни глупости.
Щото на мен хуморът ми се стори в голяма част от същия тип като този на Проклятието на Перлата - Джак Спароу-абсурдизъм. Тук имаше просто още неща, вкл. и "първосигнален", просто щото третият филм е доста по-дълъг от първия.
Иначе съм съгласен, че можеше и без тоя оплетен сюжет, въпреки че се бяха постарали да няма дупки. А и между смешните и драматичните моменти нямаше много стабилна спойка. Но като за амбициозен, over-the-top летен блокбъстър си беше точно в канона. Трябва да си се гледат такива филми от време на време. Поне разчиташе на доста повече неща, отколкото кофти насилени опити за човешки драми и морални послания насред много ефекти, като Армагедон или След Утрешния Ден или някакви подобни глупости.
Last edited by Trip on Thu May 24, 2007 3:21 pm, edited 1 time in total.
- The Dragon
- Elder God
Trip wrote:Хм...аз лично не помня достатъчно от първата част, че да квалифицирам хумора и като такъв или онакъв в сравнение с тоя на третата. Ясно, че леко мъглявите положителни спомени от преди две-три години явно са надделели над това, дето го гледахме вчера, но аз не бих тръгнал да правя оценки на хумора, освен ако не съм готов да дам паралели с първия филм, скеч по скеч.
Иначе съм съгласен, че можеше и без тоя оплетен сюжет, въпреки че се бяха постарали да няма дупки. А и между смешните и драматичните моменти нямаше много стабилна спойка. Но като за амбициозен, over-the-top летен блокбъстър си беше точно в канона. Трябва си да се гледат такива филми от време на време.
Ми за мен тоя филм не знае кво иска да бъде. Драма не е, а се опитва да бъде. Щото кво иначе са на Дейви Джоунс/Пачата разните "аз ся либя ли та, ни та ли либя" простотии или на Уил и Елизабет предателствата и измените? Епичен стана, но някакси не плавно, а абсолютно изведнъж, във втората половина на третия. Дори втора част не беше нещо различно от пиратски адвенчър. Сериозен ВСЯКАК не е, а като има драма и епика, не може да си позволи да не е. Героите му са кухи клишенца, които имат за цел да забавляват, а не да драйвват сторито, но ВЪПРЕКИ това се опитват да им набутват дълбочина на реакциите и поведението. Сюжетът е простичък, а се опитват да вкарват сложни и оплетени линии в него, които просто не пасват. Изобщо малко като кубчето в кръглия отвор ми е целият филм. И да, честно казано хуморът му си беше на нивото на първия. Просто за съжаление тук вече не си е съвсем на мястото такъв хумор :/
Бтв, май никой не спомена, че филмът всъщност беше красив. Сцените с кораба, който отива към отвъдното през онези ледове, морските сцени със залези, изгреви и прочие... имаше красиви попадения, не? 

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Имаше с "дясната ръка" на Бекет.The Dragon wrote:Филма е готин. И въпреки че имаше всички съставки, как не направихна tentacle rape на Кийра от Дейви Джоунс? Автоматично качваше оценката на филма с 3 единици.

Рол, вероятно ще го гледаш още веднъж? Помага много, и при ефектите, и при сюжета. Спомням си, че навремето втората доста ме издразни на първо гледане.
Иначе, да, предимството на първата беше основно, че тонът й като цяло си оставаше полукомедиен. А когато вече трябваше да направят трилогия, се хвърлиха с главите надолу (сценаристите) в морето на епиката. Което автоматично ни отдалечава от споменатия тон, а такива герои, както изтъква Рол, трудно могат да сменят курса към епика и драма.
Обаче, според мен, имаше доста кемпинес (както в Спайди3). Това е, което всеки кинотворец с всичкия си би направил в случая. Самоиронията винаги помага. Така че на следващи гледания асюмнатата сериозност, която е дразнила отначало, би трябвало да избледнее. А и малките мръсни хватки на сюжета си отиват по местата.

Ако ви се догледа пак по-нататък, само казвайте. Ше го въртят до скъсване. Препоръчвам Дигитална прожекция в Арена - забележима разлика в качеството на картината (и звука?), както се уверих с "300". А и за толкова красив филм като тройката наистина си заслужава.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Бе, ако трябва за да харесаш нещо да го гледаш n пъти, това е харесване насила. Да, може следващ път да видиш повече неща, допълнителни елементи, етц. Но ако ти променя усещането (фийлингът, ако трябва да се изразя по модния начин) толкова, то нещо не е наред.
I don't wanna die