Harry Potter and the Deathly Hallows
- Spoiler: show
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Ехеее, осеяхте темата със спойлери за нула време. Освен сега да се включа и аз в световния споил... Ама няма. Поне ще се опитам.
Та, според мен това беше един много подходящ завършек на историята, имайки предвид аудиторията й... и не само. Аз не би трябвало да влизам в тази аудитория, но я прочетох с удоволствие. Имаше и неща, които много ме подразниха, в това число малко патетичност и попресилен героизъм, но общото ми усещане е приятно. Имаше си загадки, смърт, купища заклинания летящи напосоки... въобще това е книгата с най-много екшън в поредицата, макар минимум 200-те страници битови сцени. Поне в тези сцени няма описания на роклите на Хърмаяни!
Един от минусите беше "мученето" (bellow - което аз лично главно като измъчаване си го превеждам, макар да има и още 2-3 значения) - много любимо на Роулинг точно в тази книга. Почти във всяка страница някой измучаваше насред диалога. Е, какво пък, книгите така или иначе не се славят с особено прекрасен или впечатляващ език.
Та, според мен това беше един много подходящ завършек на историята, имайки предвид аудиторията й... и не само. Аз не би трябвало да влизам в тази аудитория, но я прочетох с удоволствие. Имаше и неща, които много ме подразниха, в това число малко патетичност и попресилен героизъм, но общото ми усещане е приятно. Имаше си загадки, смърт, купища заклинания летящи напосоки... въобще това е книгата с най-много екшън в поредицата, макар минимум 200-те страници битови сцени. Поне в тези сцени няма описания на роклите на Хърмаяни!
Един от минусите беше "мученето" (bellow - което аз лично главно като измъчаване си го превеждам, макар да има и още 2-3 значения) - много любимо на Роулинг точно в тази книга. Почти във всяка страница някой измучаваше насред диалога. Е, какво пък, книгите така или иначе не се славят с особено прекрасен или впечатляващ език.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
- Daggerstab
- Arcanist
Реших да не отварям нова тема:
http://www.newsweek.com/id/50787
Това... уби... всичко детско в мен...
Едит: Аргх, Шайхири ме е изпреварил...
http://www.newsweek.com/id/50787
In front of a full house of hardcore Potter fans at Carnegie Hall in New York, Rowling, sitting on the stage on a red velvet and carved wood throne, read from her seventh and final book, "Harry Potter and the Deathly Hallows," then took questions. One fan asked whether Albus Dumbledore, the head of the famed Hogwarts School of Wizardry and Witchcraft, had ever loved anyone. Rowling smiled. "Dumbledore is gay, actually," replied Rowling as the audience erupted in surprise. She added that, in her mind, Dumbledore had an unrequited love affair with Gellert Grindelwald, Voldemort's predecessor who appears in the seventh book. After several minutes of prolonged shouting and clapping from astonished fans, Rowling added. "I would have told you earlier if I knew it would make you so happy."

Това... уби... всичко детско в мен...
Едит: Аргх, Шайхири ме е изпреварил...
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
- Interpreter
- Forsaken
Е да ма тва е като да захванеш да четеш усърдно Библията, знаейки, че Бог не съществува.
Или е "скапан педал".

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Айде сега глупости.
Ами ако въпросните тайни дневници не бяха написани от някой тийнидиот, а от самият Толкин на смъртното му ложе?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.