Harry Potter and the Deathly Hallows

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 23, 2007 4:11 pm

Само една пиктограма е достатъчна: :vomit:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

grellian
E'lir

Post by grellian » Sat Jul 28, 2007 1:51 pm

Spoiler: show
а някой забеляза ли,че талъсъмчето открадва меча на Грифиндор в Гринготс,а после Невил убива Наджини със гореспоменатия предмет.и как става така?май роулинг е забравила да обясни,че шапката е изяла таласъма за закуска :D ...пък кой знае,може и аз да съм пропуснал нещо

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Jul 29, 2007 11:15 am

Определено си пропуснал! Още във втора книга Роулингс казва, че всеки от Грифиндор може да извади меча, стига да е в нужда и да е верен на дома си или нещо от тоя шит. Виж пак в края на втора книга, където Дъмбълдор обяснява на Хари за меча.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

grellian
E'lir

Post by grellian » Sun Jul 29, 2007 1:20 pm

да,но как от талъсъмът мечът преминава в шапката?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jul 29, 2007 1:28 pm

Просто се връща където му е мястото, така.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Aug 02, 2007 10:17 am

Ехеее, осеяхте темата със спойлери за нула време. Освен сега да се включа и аз в световния споил... Ама няма. Поне ще се опитам.

Та, според мен това беше един много подходящ завършек на историята, имайки предвид аудиторията й... и не само. Аз не би трябвало да влизам в тази аудитория, но я прочетох с удоволствие. Имаше и неща, които много ме подразниха, в това число малко патетичност и попресилен героизъм, но общото ми усещане е приятно. Имаше си загадки, смърт, купища заклинания летящи напосоки... въобще това е книгата с най-много екшън в поредицата, макар минимум 200-те страници битови сцени. Поне в тези сцени няма описания на роклите на Хърмаяни!
Един от минусите беше "мученето" (bellow - което аз лично главно като измъчаване си го превеждам, макар да има и още 2-3 значения) - много любимо на Роулинг точно в тази книга. Почти във всяка страница някой измучаваше насред диалога. Е, какво пък, книгите така или иначе не се славят с особено прекрасен или впечатляващ език.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Aug 07, 2007 10:01 am

Абе накрая жената малко се беше пооляла с драматизма.
В желанието си да разчувства читателите преряза сума герои с голямата коса. Вярно, че върколакът си беше доста невзрачно присъствие след третата книга, а и Снейп си беше мъртвец още от предходната. Ама за близначето не мога да й простя и туй-то. Утрепа момчето, само и само да вкара износената сцена с разкаяния герой (Пърси), виещ жално "Нееее, неееее, нееееее" над трупа на брат си. :x Можеше спокойно да прежали фъфлещото франсе вместо Фред, ама не.

А сцената, в която Хагрид носи тялото на Хари през кампуса и Макгонагъл крещи драматично, подкрепяна от Рол и Хърмаяни... абе няма да я коментирам. И Снейп си замина... Само едното близначе остана за надежда в бъдещето
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Oct 20, 2007 7:08 pm

Реших да не отварям нова тема:

http://www.newsweek.com/id/50787
In front of a full house of hardcore Potter fans at Carnegie Hall in New York, Rowling, sitting on the stage on a red velvet and carved wood throne, read from her seventh and final book, "Harry Potter and the Deathly Hallows," then took questions. One fan asked whether Albus Dumbledore, the head of the famed Hogwarts School of Wizardry and Witchcraft, had ever loved anyone. Rowling smiled. "Dumbledore is gay, actually," replied Rowling as the audience erupted in surprise. She added that, in her mind, Dumbledore had an unrequited love affair with Gellert Grindelwald, Voldemort's predecessor who appears in the seventh book. After several minutes of prolonged shouting and clapping from astonished fans, Rowling added. "I would have told you earlier if I knew it would make you so happy."
:shock: :shock: :shock: :shock:
Това... уби... всичко детско в мен...

Едит: Аргх, Шайхири ме е изпреварил...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Oct 20, 2007 7:21 pm

"Dumbledore is gay, actually," replied Rowling as the audience erupted in surprise.
Стига ве :rofl:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 22, 2007 11:52 am

Е сега вече със сигурност няма да ги чета книжките. :vomit:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 22, 2007 11:53 am

Спокойно, в самите книги няма и намек за това:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 22, 2007 11:54 am

Предполагам. Ама вече четейки рандъм сцена с участието на Дъмбълдор ще се опитвам да намеря някакъв намек за това че е гей. Което разбира се ще убие удоволствието от книгата и потапянето в атмосфера и. :evil:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 11:55 am

Е да ма тва е като да захванеш да четеш усърдно Библията, знаейки, че Бог не съществува. :) Или е "скапан педал".
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 22, 2007 11:57 am

Може да го правиш за обща култура, има и такова понятие.
Валери, и аз след като прочетох тайните дневници на Задругата известно време не можех да гледам по същият начин на героите :lol: , но минава.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 12:00 pm

Айде сега глупости. :roll: Ами ако въпросните тайни дневници не бяха написани от някой тийнидиот, а от самият Толкин на смъртното му ложе?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.