Любими детски книжки

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Apr 20, 2004 8:45 am

Ще падат признания май... Приказка без край не съм я чела, че и филмчето не успях да го гледам... А Мили Мой Мио ми звучи съвсем, кате че за пръв път го чувам....

... обаче много обичах "Малкият Никола" - голямо четене и голям смях падна на тая книжка.

А някои от популярните приказки хич не можах да оценя - за Червената шапчица и Малечко-Палечко - става дума - много кръвожадни ми се видяха...
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Apr 20, 2004 8:58 am

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 11:39 am, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Koruin
E'lir

Post by Koruin » Tue Apr 20, 2004 9:52 am

А за "Граф Монте Кpисто" никoй не се сети. Чел сам я поне 10 пъти тогава.

Астрид Линдгрен според мен няма слаба книга. "Билбо Бегинс", всичките приказки с хубавите картинки дето Ghibli говори за тях, "Робинзон Kruzo", "Тримата мускетари" (имаше ги в едни съкратени издания с много картинки) и .... много са....
:D

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Apr 20, 2004 11:12 am

Ама тя Гарф Монте Кристо не е особено детска книга... Те от този период са разните "Винету", "Наследникът от Калкута", "Тайните на черната джунгла", "По следите на Капитан Грант", "Капитан Немо", корсари и прочее младежко-приключенски романи.
Плюс по-сериозната литература.

А иначе мускетарите си бяха favourites за възрастта.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Apr 20, 2004 11:57 am

[quote="Lannis"]"По следите на Капитан Грант"
Тая книжка май се казваше Децата на Капитан Грант, не че има значение :)
Сандокан, Конникът без глава и т.н. са ми любими, ама и те не са много детски книжки.
Lannis, имаш задача-намери Приказка без край(ако знаеш немски може и в оригинал) и после ще си разкажеш впечатленията :P Мили мой Мио не е от известните книжки на А.Линдгрен, затова не си я чувала. Обаче си струва да я прочетеш и нея.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Apr 20, 2004 12:03 pm

Yas, ma'am! :wink:
Задачата е приета (може и на немски да се пробвам, ама някой да има идея, каде може да се намери - малко ме е налегнал мързел в последно време по отношение на търсенето :) )

А за Капитан Грант - едното беше име на книгата, а другото на филма - може и да съм се объркала по този повод :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Apr 20, 2004 1:45 pm

Last edited by Tais on Tue Dec 14, 2004 11:39 am, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Apr 20, 2004 2:06 pm

Аз пък да си призная така и не оцених Малкия принц подобаващо. Получи се малко като със Спасителят в ръжта - всички се превъзнасят, а аз въпреки че положих усилие и я прочетох 2ри път(да не би първия да не съм я разбрала), пак си останах разочарована. Малкият принц обаче смятам да я погледна скоро и смятам, че резултатът ще е по-добър :)

celibat
Merchant

Post by celibat » Tue Apr 20, 2004 2:30 pm

Залагам на Патиланско царство. Баба Цоцолана.......... и cо нямат грешка
"Не знам дали се пропих, защото жена ми ме напусна, или жена ми ме напусна, защото се пропих",
Ben,
Leaving Las Vegas

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 20, 2004 2:57 pm

Да не говорим за гръцката митология - от четене се беше разпаднала.
Аха, и на мен ми я пробутаха точно след като ми взеха книжките с приказки и си я четях вместо тях.
Получи се малко като със Спасителят в ръжта - всички се превъзнасят, а аз въпреки че положих усилие и я прочетох 2ри път(да не би първия да не съм я разбрала), пак си останах разочарована.
Мхм, аз го четох скоро и адски ми хареса. Но като се замисля преди пет години най-вероятно нямаше дори да го дочета. Може би трябва пак да пробваш след време като я забравиш. Аз така направих с Пътеводителя на галактическия стопаджия - първия път ми се видя дълбоко нелогична и крайно мрачна (да де, бях болна), а вторият съм се смяла с глас.
Бтв, първата детска книга, която прочетох със собствени сили (без да считам онези, които бяха по-скоро картинки, отколкото книги) беше Тайната градина и още си я обичам.
Бтв, първата детска книга, която прочетох със собствени сили (без да считам онези, които бяха по-скоро картинки, отколкото книги) беше Тайната градина и още си я обичам.
А детската книга, която ме е докарвала до сълзи беше Питър Пан. Много ми харесваше, обаче почти винаги ме депресираше.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue Apr 20, 2004 8:36 pm

Ейй...сетих се още: Всичките "Астерикс", ама в оригинал, щото такива лафове просто не подлежат на превод:), плюс "Хвърчащата класна стая" на Ерих Кестнер, "Гол от засада" на Хайм Оливер, "Бялата ръкавица" на Майн Рид, "Момчетата от улица Пал" от Молнар...опс...май много станаха:р Аха, и за последно - "Петият слон" на Пратчет. И предварително ще си кажа, да, за детски книги ги смятам. Всичките :D Да няма объркване...

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Tue Apr 20, 2004 9:37 pm

Ubivam,kak Monte Kristo detska knijka bre,za 3-ti put si ia prepro4itam i usmisliam adski interesni ne6ta.

Ina4e,za Emo ot Lioneberia,napravo mi iztekoxa ligite po taz knijka,osobeno momentite,v koito se opisvshe prigorvianeto na karvavitza!!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 20, 2004 9:39 pm

Пише се Осмислям ;) Ениуей, детска не е, само "юношеска"
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 20, 2004 10:32 pm

Е сори, ама Астериксите дори некои възрастни не им разбират гениалността, ти за детски ги сложи...
Единственият истински комикс, бтв.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Apr 20, 2004 10:39 pm

На "Момчетата от улица "Пал"" плаках:( Не я ща пък:(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.