WC Mania, ММО-та и гейски аватари...
Moderator: AlDim
Може и да е. Много по-готино е и да не спамиш само щото ти се спами и да не ползваш КАПС ЛОК, обаче ти го правиш, нали?Moridin wrote:Ми не знам дали е щастие, не е ли по-готино ГУ да е яко именно щото не е пропаднало пристрастяващо заменящо живота ММО?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Абсолютно всяка игра, известна че предизвиква към непрекъснато циклене на нея и отказ от социална контакти носи същата репутация. Явно при MMO-тата примерите са по-чести, макар че аз лично не мога да кажа от собствен опит, защото имам чувството че съм въплъщение на определението casual player
Но при всички положения, виновни са най-вече играчите, а не жанра, затова аз не смятам че е правилно да се дават такива обощаващи определения, и затова не смятам че MMO е помиярски жанр. Че е времегубка, така е, ама същото важи примерно и за Civilisation, ако трябва да сме честни 

This signature is not yet rated
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Я кой не е играл Frozen Bubble с часове и нощи и месециRoland wrote:Нищо, което си цъкаш сам, не може да е толкова пристрастяващо, колкото едно ММО. Затова чатът води до години зомбиране, за разлика от приказките с чат-боти.

Иначе всъщност принципно съм съгласен де - и аналогията с чата е много добра

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Специално GW не е толкова пристрастяваща, колкото WoW или Lineage, по простата причина, че тук го няма порочния кръг: по-висок левъл -> по-добра екипировка и така отново и отново. Не случайно максималния левъл тук е 20ти. Да, и в GW има фармери (като ДимаRoland wrote:Нищо, което си цъкаш сам, не може да е толкова пристрастяващо, колкото едно ММО. Затова чатът води до години зомбиране, за разлика от приказките с чат-боти.

Last edited by Delegat on Fri Oct 12, 2007 1:39 pm, edited 1 time in total.
@Рол
Сигурно си прав, аз признавам, че не съм точно типичния геймър, явно архетипът casual gamer ме спасява от зарибяване
По-сериозно, идеята да дрънкаш глупости в чата на играта и да грайндиш поредния куест изобщо не ме привличат, явно затова и за последните 2-3 месеца почти не съм влизал в LOTRO. Много е приятно да играеш с приятни хора, които наистина се интересуват от играта, което в крайна сметка ди доставя удоволствие, но моите впечатления до момента са, че такива хора са малцинство, може би защото и те се включват рядко 
Сигурно си прав, аз признавам, че не съм точно типичния геймър, явно архетипът casual gamer ме спасява от зарибяване

This signature is not yet rated
Начесохте си крастата. Стига ви толкова.
Правилата на бордгейминга: