Панаир на книгата и представяне на "Аргус"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Dec 05, 2007 9:53 pm

Много е тъпо, че затварят в 07:00. Доста хора не могат да отидат след работа заради ужасния трафик, а и през събота и неделя ще е проблем ако си духнал някъде заради студентските празници. Нищо не им пречеше да постоят до 08:30 и без това е толкова рядко и хубаво събитие.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 05, 2007 10:06 pm

Бе за поредна година е минало покрай хубаво, уви :(

Но по-скоро е тъпо, че са го набутали баш със студентския празник.

От друга страна обаче далеч не всички студенти работят, тъй че могат да идат през седмицата, а по-възрастните/младите от тях пък нямат празник уикенда :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 05, 2007 10:41 pm

Roland wrote:а по-възрастните от тях пък нямат празник уикенда :mrgreen:
Тва пък кво трябва да значи? :spite: Аз съм си целия уикенд на тематична хижа.

едит: чатнах, мноо съм тъп

Но тва че на теб са ти цефнали Тойфела точно тогава е безобразие, де.

Просто виждам как тотално се разсъхва ходенето на хубавия Инчантид в петък. :?

По темата, утре ше гледам да мина през Панаира и се надявам да се засечем с доста от вас - но не и със съсела СерГей. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 06, 2007 9:46 am

Няма, той беше на официално откриване просто.

Иначе аз на филма ще ходя неделя просто.
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 06, 2007 10:10 am

Аз пък май ви мернах вчера по новините на БТВ. Само за няколко секунди ми се стори че видях Емо зад щанда. :mrgreen:

kalein
Arcanist

Post by kalein » Thu Dec 06, 2007 11:03 am

Пълната програма на панаира (миси, Гибли ;) ):
Spoiler: show
5 декември, сряда

15 часа: Езиковите политики на Балканите – представяне на "Социолингвистика" (Сема – РШ) на доц. Петър Воденичаров от Югозападния университет

16 часа: Представяне на "Царицата" на Светлозар Панов – скандален политически трилър за работата на българските дипломати

17 часа: Представяне на "Texts and Arts" (БИС) – албум на сливенския художник концептуалист Недко Буцев – с участието на проф. Свилен Стефанов

18 часа: Разговор за мемоарната литература и представяне на мемоарите на Маргьорит Юрсенар "Благочестиви спомени" и "Архиви от Нор" (Стигмати) – с участието на преводача Юлиан Жилиев и на проф. Светлозар Игов

6 декември, четвъртък

15 часа: Разговор за разликата между криминалната и "сериозната" литература с Николай Аретов, автор на "Убийство по български: Щрихи от ненаписаната история на българската литература за престъпления" (Кралица Маб)

16 часа: Среща с един автор, стоял досега в сянка - Георги Стоев, чиито книги "BG кръстника 1" и "BG кръстника 2" (Ню медиа груп) са сред бестселърите на годината

17 часа: Премиера на сборника с разкази на Палми Ранчев "Малко късмет за по-късно" (Фама), книга, вече номинирана за тазгодишната награда "Хеликон"

7 декември, петък

15 часа: Премиера на обзорната книга за съвременната европейска и българска театрална ситуация "Театърът на границата на XX и XXI век" (Фигура) на доц. Камелия Николова

16 часа: Представяне на "8 години заложница на Кадафи" (Милениум) на Кристияна Вълчева и Миролюба Бенатова – с участието на авторките

18 часа: Представяне на поетичния роман на пловдивския писател Александър Секулов "Колекционер на любовни изречения" (Сиела)

19 часа: Четене на откъси от романа на Богдан Русев "Ела при мен" (Обсидиан). Четат: Борислава Костадинова, актриса; Надя Войнова, ТВ водеща; Калина Станева, радиоводеща; Тодор Пеев, журналист; Явор Захариев, музикант; Богдан Русев, автор.

8 декември, събота

12 часа: "15 книги, без които не мога" – дискусия на критици за това какво чете българинът според анкетата на "Хеликон", с участието на Михаил Неделчев, Николай Аретов, Александър Панов, Митко Новков и Владимир Трендафилов

13 часа: Представяне на сборника "Горичка" и на "Пусни народа ми да кара сърф" на Ивон Шуинар (Сиела) – с участието на Магдалена Малеева

14 часа: Среща с авторите на първия български колективен, ню уиърд и кво-ли-не-друго роман

15 часа: Представяне на цензурираната в Русия книга на Гари Каспаров "Животът като партия шах" (Милениум)

16 часа: Георги Ангелов представя "Алегро нон тропо: Принципи на човешката глупост" (Колибри) на Карло Чипола

17 часа: Представяне на антиутопията "Покривът" (Сиела), неиздаван роман на Георги Марков – с участието на Цвета Трифонова

18 часа: Представяне на антологията "Успоредни поклоннически пътеписи из Света гора (1844-2007)" с участието на Мария Огойска, Емилия Дворянова и Михаил Неделчев

9 декември, неделя

11 часа: Детско утро с Джани Родари: четене от книгата на Родари "Животни без зоопарк" (Агата - А), илюстрирана от страхотната Ана Лаура Кантоне

* С изключение на четенето на романа на Богдан Русев, което ще е в книжарница "Хеликон-Витоша" в петък, 7 декември, от 19 часа.
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Dec 06, 2007 3:02 pm

Баси, досега винаги за Панаир оставах без пари. Сега отидох с прясна заплата... :( Много неприятен финансов удар, а кюто ми се увеличи зверски вече...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Dec 06, 2007 3:03 pm

Мдааа, май тук сме се събрали все хора, които не оставаме с под метър-метър и половина книги за четене скоро :) Аз се чудя дали изобщо да ходя на този панаир... като знам, че резултатът ще бъде горе-долу същият като при Коруин... :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 06, 2007 3:12 pm

И аз това усещам :)
This is it. Ground zero.

shannara
Misting

Post by shannara » Thu Dec 06, 2007 5:04 pm

:? Mен, почти ме е страх да отида.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Dec 06, 2007 8:15 pm

утре след 18 с Роланд ще раздаваме автографи безплатно - левчето си струва :violin:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Thu Dec 06, 2007 10:47 pm

Панайра е страшно слаб...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Dec 07, 2007 12:00 am

Бтв из панаира имаше реклама за книга на Хю Лори. Чичко Хаус пише долнопробни трилъри. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Dec 07, 2007 12:04 am

inkheart wrote:Панайра е страшно слаб...
А панаира как е?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 07, 2007 12:40 am

Yan wrote:
inkheart wrote:Панайра е страшно слаб...
А панаира как е?
Панаира не го знам.

Но поне на мен панаирът ми се струва добър.

(Особено утре, вече днес, вечер...)