Филмите, които сте гледали повече от веднъж

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Jun 09, 2008 11:41 am

повечето филими ги гледам по няколко пъти!просто обичам вечер да легна и да гледам!

SW съм го гледал поне 8-9 пъти!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 09, 2008 11:48 am

Смело сърце. Абсолютно първо място по брой гледания за мен. :mrgreen: Нататък са много.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

moron
Smallfolk

Ето и моят списък

Post by moron » Wed Aug 06, 2008 12:12 pm

1. Матрицата (Оригиналната, първата, единствената) - над 10 пъти
2. Готов за играта - 5 пъти
3. Тренировъчен ден - 5 пъти
4. G.O.R.A. - 5 пъти

Има и разни филмчета, които ги въртят по телевизиите до побъркване.
Тях не си слагам в сметките, защото са ми натрапени.
Може след време да допълня списъка, но в момента това са наистина филмите, които са ми направили голямо впечатление.

П.С. Тук искам да добавя и възмущението си (моля да ме прощавате) от осирането на такива хубави филми като Матрицата с разни, редки и бозави продължения ... Мерси нямаше нужда, Братя УШовски!

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Aug 06, 2008 12:32 pm

Мен ми харесаха всички Матрици - така и не разбрах каква е тая врява срещу продълженията. Може и да страдаше от синдрома на междинната серия втората част, но чак пък боклук? Знам ли... сигурно се е дискутирало тва преди няколко години :lol:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 06, 2008 12:41 pm

Е аз ги гледах миналото лято трите накуп и разликата в качеството е драматична. А втората матрица страда от много повече от синдрома на междинната част, но все пак не мисля, че е пълен боклук.
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Aug 06, 2008 12:48 pm

За мен огромна част от разликата идва от това, че първата част е филм със стегната идея и послание, които имат екшън около себе си, докато втората и третата (особено втората) са екшън с някакви изсмукани от пръстите идеи около тях.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Aug 06, 2008 12:57 pm

Да - това е така до известна степен. Съгласен съм и с двамата. Наистина яснотата на идеите започва да се губи, а основният идеен заряд е струпан в първата част. И аз съм склонен да приема, че са по-слаби от първия филм, но по-добре с тях във сегашния им вид, отколкото въобще без (разбира се можеше да ги скроят и доста по-добре), макар че това не са от филмите като четвъртия Индиана, където с малко размисъл може да се прекрои щампата на сценария и от посредствен да стане напълно задоволителен.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Aug 06, 2008 1:31 pm

Super M wrote:по-добре с тях във сегашния им вид, отколкото въобще без
За горното съм категорично несъгласна. Далеч по-добре щеше да е да си бяхме останали с един гениален филм, вместо да имаме и тия два посредствени след него. Ама се полакомиха братята, не можаха да спрат навреме...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Aug 06, 2008 4:36 pm

Да, първият филм си беше достатъчен.
Впрочем, продължавам да не вярвам на братя Уашовски, че от самото начало били замислили трилогия.
Първата Матрица излезе 1999 г., а втора и трета - няколко години по-късно с интервал от половин-една година между двете.
Ако го бяха запланували като трилогия мисля, че сериите щяха да излязат с по една година интервал всяка, като Властелина на Питър Джаксън.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Aug 06, 2008 4:50 pm

Е то е очевидно, аз не знам някой да го вярва това :wink:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Aug 06, 2008 6:18 pm

Боен Клуб - над 20 пъти.

Втората Матрица - десетина пъти.

13-я войн, Матриците 1&3, Нищо за губене, Пи, Братството на вълците, Хиперкуб, Резидънт Ивъл, Авиатора - 5-10 пъти.

Може и да изпускам нещо от графата 5-10, но общо взето това е.

А никога няма да проуемя, какво успяват хората да намерят за оплюване във Матрицата 2. Това за мен е обективно най-добрият филм, правен някога, като се приближава твърде много до абсолютната десятка(кунг-фу хореографиите са леко тъпи + въртенето на лоста). В моята лична класация стои на второ място, поради чисто субективни причини.

Разбира се, че Уашовски са планували трилогия, първата Матрица има ебаси широко отворения край. Има 1 милион приини, с които да се обясни забавянето ан останалите части.
Look at the darkness...
...around me.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Aug 06, 2008 10:06 pm

passer-by wrote: Ако го бяха запланували като трилогия мисля, че сериите щяха да излязат с по една година интервал всяка, като Властелина на Питър Джаксън.
Не че ги защитавам,но малко хора биха се навили да ръснат пари за три филма с няква съмнителна идея преди да се види дали е успешна!Братята може да са имали идея и за хиляда части,но тва дали са имали пари да ги направят е съвсем друг въпрос!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Aug 07, 2008 4:14 pm

На мен минимумът ми за даден филм е да го гледам 2 пъти (на кино). Най-гледаните ми филми на кино май се очертават The Departed, Minority Report, Batman Begins, Amelie и The Prestige. Но TDK със сигурност ще подобри рекорда им. :)

А относно тези, които мога да гледам вкъщи -там работата е опасна. Няма филм, който да съм гледала под 6-7 пъти от тях. А списъкът ми наброява 1000 заглавия. :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 07, 2008 4:16 pm

Някои хора обичат кино :mrgreen: Иначе TDK при мен изтрая три гледания и ме поизтощи на третото. Мисля, че ще ми трябва сериозна почивка преди четвъртото ходене, ако има такова, но пък може и да греша...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Aug 07, 2008 4:19 pm

О всъщност пропуснах Sleepy Hollow, Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl и Chocolat (което е тотално "guilty pleasure").

Четвърто гледане за TDK е необходимо, минимум за да можем максимално да го доближим до Titanic. ;)