Много як се оказа
Силни страни:
- на първо място лъхащата свежест от филма
- хумора
- CGI; особено battleship битките
- актьорите
- фантастика е!
- изграждането на персонажите и самите те
Слаби:
- Глупав. Излишно.
- Spoiler: show
- Не мисля че е нужно платформата да е пазена от две извънземни - едно с лазер и едно с брадва. И да превземат чуждия космически кораб двама "човека" с лазери и ръкопашен бой.
И още десетки/стотици, но не очакваме такъв филм да е издържан в тази посока така или иначе
- Хореографията на ръкопашния бой (/хладни оръжия), обидно постна,
- може би само около Спок и първото сбиване в бара стават.
- Малко изнасилено ми идва какво са сторили със Саймън Пег (Скоти). Можеха да го направят забавен, без да е стар-трекския вариант на Джар-Джар-Бинкс. Можеше малко по-малко лигня просто. Акцентите да речем че ги приемам (неговия и на русначето).
- - Свръх мъдрата раса космически елфи си седят в пещерите докато им се разпада планетата... Тая платформа защо никой не я обстреля никъде не ми стана ясно. Global EMP ли беше идеята?
- Този Спок от бъдещето също беше крайно излишен, особено пък начина по който се засякоха случайно на снежната планета със Кърк. Чудно ми е какво ще го правят в следващите серии...
Като цяло първата 1/2 от филма е бетон, много яка, втората - поиздиша -
- боя на платформите, Кърк на ледената планета, Скоти - телепортиращ хора където и както си иска, 20 минути след като се е качил на кораба е вече главен механик, мотае се покрай някакви варели и вика "НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ МОЩНОСТ!"
Anyways
Много добър.
Можеше и повече, повечето от глупостите не бяха нужни и просто недомислени, а не избрани.
8/10