Какъв цвят е форумът?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

За кого гласувахте на изборите за парламент?

ГЕРБ
9
17%
Коалиция за България
4
8%
ДПС
0
No votes
Атака
2
4%
Синята Коалиция
25
47%
РЗС
1
2%
Лидер и Новото време
0
No votes
НДСВ
2
4%
друг
10
19%

Total votes: 53

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Jul 06, 2009 12:57 am

сам съм!силен съм :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 06, 2009 1:00 am

Абе основно си сам :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 06, 2009 1:02 am

Това за седянките го обсъдихме тук навремето. Медиите пораздуха изказване извън контекст. При това си бяха седянки на етапа, който бяха стигнали и Орешарски не им се подиграваше.
Без да кометирам какво е обсъждано ще ти подскажа че тук нито един учител не е взел и един процент увеличения на заплатата си, заплатата им е 350-400 лева - жалка работа за страна в ЕС, и на всичкото отгоре учениците имат право благодарение на безумния правилник за делегираните бюджети да си набият учителя когато си искат или да се изсерат на бюрото (дейстителен случай) а ръководството на училището да не им прави нищо.
Аз казвам - не мерси на такива гении въвели такива правила и дано да им връща с каквото и да се захванат. :evil:
А ако не смяташ че са се подигравали ела и стани учител - има места, ще видиш от първо лице дали е приятно.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jul 06, 2009 1:07 am

Съгласен с казаното за отвратително ниските учителски заплати и пренебрежението на кабинета към тях. Аз бях един от тези, които най-много се възмущаваха тук, че шофьорите получиха егати увеличенията, а учителите - нъц. Ама бях в малцинство в темата, в която обсъдихме учителските протести. За моя неприятна изненада.

Та недей, моля те, да гадаеш какво съм мислел за тях. Имаше си тема, в която си изказах пространно мнението - едно от предишните издания на Абсурдистана май, сега трябва да е в Аналите.

За правилата - Орешарски лично ли ги е въвел и наложил? Понеже той беше министър-външен експерт в правителство на БСП-НДСВ-ДПС. Каквото каже премиерът или кабинетът в целостта му - това става. Затова и казах за Орешарски "доколкото зависи от него". Когато му се даде директно нареждане, той е длъжен да го изпълни, без значение дали му харесва или не.

От финансовите министри, които ни се изредиха (буквално и преносно), той далеч не е най-лошият.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 06, 2009 1:16 am

Аз говорех и за двамата - цялата идея за делегираните бюджети беше на Вълчев - това обаче е някъкъв модел който разботи само във фантазията на Вълчев и в София където са големите училища. В средния ималък град става така че приходите падат под някъкъв минимум под който не може да разботи институцията.
Понеже работя във фирма която снабдява някои училища с консумативи и други услуги ми е станало пределно ясно от първо лице колко грешни пари по разни програми отиват за глупости или в джоба на разни общинари а през това време нямало пари за заплати и улищищата нямат пари за парно. (Щото нали се сещате две сгради са задължени по цяла зима да горят за едни и същи пари едно и също гориво но има коренно различни средства заделени).
Но стига с този въпрос защото е тотално офтопик. Ак искаш да обсъдим проблемите на Българското образование отвори друга тема и ще ти кажа къде са. :wink:
Та недей, моля те, да гадаеш какво съм мислел за тях. Имаше си тема, в която си изказах пространно мнението - едно от предишните издания на Абсурдистана май, сега трябва да е в Аналите
за съжаление няма търсене по постове а ровенето в подобно теми е непосилна задача впредвид обема им е невъзможноста да прескачаш няколко страници наведнъж и затова няма как да ти намеря мнението и да си го припомня :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jul 06, 2009 1:34 am

RRSunknown wrote:
Та недей, моля те, да гадаеш какво съм мислел за тях. Имаше си тема, в която си изказах пространно мнението - едно от предишните издания на Абсурдистана май, сега трябва да е в Аналите
за съжаление няма търсене по постове а ровенето в подобно теми е непосилна задача впредвид обема им е невъзможноста да прескачаш няколко страници наведнъж и затова няма как да ти намеря мнението и да си го припомня :)
Едно търсене с ключова дума "Орешарски", форум "Анали" и по постове (има си го това търсене постове/теми) и готово. :)

viewtopic.php?p=99486&highlight=%CE%F0% ... A%E8#99486 (+ следващата страница)

Малко по-нататък се включват и учителските протести и разсъждения какви са ни учителите и заслужават ли по-високи заплати.
viewtopic.php?p=100284&highlight=%D2%F0 ... %E2#100284 - тук моето първоначално мнение

viewtopic.php?p=101887&highlight=%C2%E5%EB%E5%E2#101887 - оттук вече почна същинската дискусия за учителските заплати

Ееех, просълзих се от умиление при препрочитането на част от задушевните си хортувания със знаете-кого като новодошъл тук... :mrgreen:

Да видим сега как новото правителство ще се отнася към учителите (и лекарите). Помня, че Бойко като кмет на София клекна пред шофьорите и им съдейства за увеличението на заплатите...
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 06, 2009 2:00 am

Тепърва ще се види :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 06, 2009 2:50 am

Квот каза RSS. Не ми се преповтаря полюцията с даскалята и шизофренните бълнувания на Вълчев, който разбираше реформата с въвеждане на униформи и тук-таме някой по-малко морално остарял компютър. Това да се хилиш хъшлашки по медиите и разхождането по тридневна брадичка не те прави на всяка цена готиния пич, който искаш да бъдеш.

Инак, на пропорционално гласувах за сините. На мажоритарно за ГРЕБ, че на евроизборите БСП-то бая беше отлепило, та се уплаших. А и освен това в сините за мажоритарен и за пропорционален беше издигнат един и същи човек, което беше тъпо. Кво ше стане натам, ше видим.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Jul 06, 2009 8:17 am

Ммм има ли опция да си смениш избора в анкетата, че както съм заспал цъкнах на БСП-рите вместо за Синята коалиция.
За гласуването - пуснах за Синята коалиция като партия, и за представителя на Зелените като мажоритарен вот - за Търново е Шопов, а той е читав.
Elves dig rocket launchers.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jul 06, 2009 9:45 am

Хаха, и аз синьо/зелен вот пуснах :) Трябвало е да сложим такава опция в анкетата
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Jul 06, 2009 12:29 pm

Ми аз си признавам, че гласувах за ГЕРБ.

То си беше ясно, че Кърджали е на Доган, но БСП-то, които на миналите избори имаха що-годе електорат тук, доста се оляха с кампанията (включително и на местно ниво, по информация от местната клюкарска агенция, демек майка ми - кви клюки знае, направо не е истина :shock: ), така че реших че ако гласувам за ГЕРБ по-успешно ще подлея вода на Доган :?

Jen
Paragon

Post by Jen » Mon Jul 06, 2009 1:30 pm

И аз гласувах за сините със скандално ниска убеденост, че трябва да го направя, и дори още по-ниска, че искам, а това е толкова ненормално, че нямам почти никакво усещане за изпълнен граждански дълг. Мажоритарно – за Даниел Вълчев. Имам непосредствена представа от него и лично, и професионално. Имам му вяра, което е и същината на мажоритарния вот. В този ред на мисли ужасно ме е яд, че след толкова тръшкане да избираме хора, а не партийни митологии, в крайна сметка се оказва, че мажоритарният избор си остава неразбран и нефункциониращ, а стадният синдром е адски силен.

Радвам се, че няма да има парламентарна криза и вероятно ще имаме относително стабилно правителство. Хубаво е, особено за европейския ни имидж, че то ще е дясно. Още по-хубаво е и че онзи-срещу-когото-беше-цялата-наказателна-акция, може би, може би този път вече наистина няма да извива ръце. Но резултатите от вота определено не ме радват. ДПС трети, четвърти Атака, РЗС във властта... И освен това аз лично не знам какво стои зад нещото ГЕРБ, не съм сигурна и дали огромният им електорат знае. (Предишните Големи Надеждоносци поне имаха наистина силен, доказан професионално екип зад фигурата на Спасителя).
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 06, 2009 1:37 pm

само дето същия този екип така неясно свърши нещата че хората ги намразиха.

Jen
Paragon

Post by Jen » Mon Jul 06, 2009 1:47 pm

Това е естествен резултат от работата на кой да е управленски екип у нас. Статистически доказано. :)

Съгласна съм, че много глупости се направиха тогава (аз никога не съм гласувала за тях, бтв), но е истина и че периодът 2001 - 05 беше и времето на голям пик на чуждестранни инвестиции у нас, законодателството се промени кадърно в много важни насоки, а макроикономическият прогрес беше сериозен, този във външните отношения също.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jul 06, 2009 2:29 pm

Jen wrote:Това е естествен резултат от работата на кой да е управленски екип у нас. Статистически доказано. :)

Съгласна съм, че много глупости се направиха тогава (аз никога не съм гласувала за тях, бтв), но е истина и че периодът 2001 - 05 беше и времето на голям пик на чуждестранни инвестиции у нас, законодателството се промени кадърно в много важни насоки, а макроикономическият прогрес беше сериозен, този във външните отношения също.
Нищо от това, което каза за периода 2001-05 не е вярно. В този период започна здравото пране на пари, законодателството спря да мърда, макроикономическия прогрес беше някаква странична реакция на милиардите, които се изпраха, а прогреса във външните отношения им дойде от инерцията оставена от правителството на Костов, което за разлика от това на Царя и на БСП наистина хвана държавата в криза и успя да направи нещо. Честно бахти слабото и пагубно правителство! Няма да умаловажа и постижението на БСП да надмине НДСВ в унищожаването и източването на пари. Но тук излизаме от темата.