Harry Potter and the Half-Blood Prince

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 12:13 am

pnv_Creator wrote: - За първи път - имаше история, която се разбираше, без милиони нови половинчати и неясни персонажи и събития (не съм чел книгата)
- Също за първи път - история, която има смисъл и отива на някъде;
Абе всичко друго иди дойди, ма тва просто не е вярно :)
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 12:17 pm

И двете :mrgreen:

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Jul 31, 2009 6:21 pm

На мен ми допадна доста филма.

Не бях гледал нито трейлъри, нито нищо, защото след шестата книга и петия филм манията ми просто утихна. И нямах никакви очаквания – екранизация на най-тъпата за мен книга от поредицата, режисьорът на най-тъпия филм… Но в крайна сметка нещата някак са се получили и аз останах доволен.
Наистина си имаше сюжет и развитие. Съгласен съм и за Том Фелтън, който се постара за ролята на Драко, аз не го очаквах. Имаше и доста смешни моменти и сцени. И въобще цялата история в книгата ми беше адски тъпа и скучна, а тук я бяха направили някак гледаема и дори приятна и забавна. И любовните истории бяха в повечке, да, но поне бяха доста по-приятно поднесени, а не толкова дразнещи. Въобще доста ми хареса като екранизация на романа.
Като цяло не е на нивото на първите три, но е от хубавите ХП филми, бих се радвал да го изгледам пак.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 6:48 pm

За мен вторият е най-тъп бтв, аз на петия много му се радвах. Т.е. вторият ми БЕШЕ най-тъп, допреди да гледам шестия...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jul 31, 2009 9:56 pm

Изгледах го за втори път днес и филмът определено не издържа на многократни гледания. Като че ли го предпочитам пред #2 и #5, но е твърде нескопосан на места и толкова, толкова зле откъм режисьорска визия. Да не говорим, че хуморът истински ми лазеше по нервите по едно време...
pnv_Creator wrote: - За първи път - имаше история, която се разбираше, без милиони нови половинчати и неясни персонажи и събития (не съм чел книгата)
- Също за първи път - история, която има смисъл и отива на някъде; Сюжета на предните мога да обобщя в : Волдемор е зъл магьосник, убил родителите на Хари. Хари е избраният. Волдемор се появява, вилнее и накрая избягва/неуспява/прогонен е (за кратко); Т.е. ако това беше първи филм щеше да си е ок, другите ми допринасят само с персонажи и атмосфера към цялостния сюжет (до тук); Дори в седмия да се окаже, че О! Боже, колко важни са били нещата, които са се случили във втория филм примерно, така или иначе за момента са ми били толкова маловажни, че няма да ги помня.

Аз също не съм съгласна с тези две твърдения; особено в светлината на това, че Затворникът определено не следваше никаква формула, нито като литературен изказ, нито като режисьорски.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 10:18 pm

Е добре, в пет имаше МОНУМЕНТАЛНАТА финална битка, която визуално издухваше практически всичко в поредицата до момента! В пети НЯМАШЕ час и половина романтични припърхвания между грозни рижави хора и пасабъл британци!

А две може да смърди лошо, но поне е динамичен...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 31, 2009 10:34 pm

В пет имаше розова лелка клонинг на Емилия Масларова и явно нея са запомнили хората а не последната битка и Хелена Бонъм Картър :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 10:38 pm

Розовата лелка СЪЩО беше яка, бтв, ако и да не беше Кати Бейтс, както беше редно...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jul 31, 2009 10:38 pm

Имелда Стонтън е на нивото на Кати, моля, моля!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 10:44 pm

С КОЛОСАЛНИЯ дроубек, че не е играла никога в Мизъри...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jul 31, 2009 11:00 pm

Да, но е играла във Vera Drake, който ако беше гледал, щеше да разбереш какво имам предвид. :bigtongue:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 31, 2009 11:03 pm

Освен дето съм и знам :lol:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Aug 01, 2009 6:38 am

Ще прекъсна монументалния спам колкото да кажа, че го гледах и на мен ми хареса много, и ще си изпълзя обратно в леговището на неразбраните.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Aug 01, 2009 10:50 am

Колкото и да е странно и на мен по-скоро ми хареса.
Беше докарана мрачата атмосфера и имаше няколко много правилни попадения.
Тийн въздишките ми бяха в повече, както и Ам-гъл и клонингите, но като цяло ми хареса доста повече отколкото очаквах.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.