Изгледах го за втори път днес и филмът определено не издържа на многократни гледания. Като че ли го предпочитам пред #2 и #5, но е твърде нескопосан на места и толкова, толкова зле откъм режисьорска визия. Да не говорим, че хуморът истински ми лазеше по нервите по едно време...
pnv_Creator wrote: - За първи път - имаше история, която се разбираше, без милиони нови половинчати и неясни персонажи и събития (не съм чел книгата)
- Също за първи път - история, която има смисъл и отива на някъде; Сюжета на предните мога да обобщя в : Волдемор е зъл магьосник, убил родителите на Хари. Хари е избраният. Волдемор се появява, вилнее и накрая избягва/неуспява/прогонен е (за кратко); Т.е. ако това беше първи филм щеше да си е ок, другите ми допринасят само с персонажи и атмосфера към цялостния сюжет (до тук); Дори в седмия да се окаже, че О! Боже, колко важни са били нещата, които са се случили във втория филм примерно, така или иначе за момента са ми били толкова маловажни, че няма да ги помня.
Аз също не съм съгласна с тези две твърдения; особено в светлината на това, че
Затворникът определено не следваше никаква формула, нито като литературен изказ, нито като режисьорски.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib