Сектор 9 (District 9)

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Sep 25, 2009 2:14 pm

pnv_Creator wrote:Това просто не е вярно. Говорим си за съвсем различни нива на думата "недомислици".
Доста е вярно, всъщност - тук имаше такива спорове и за "Черният рицар", примерно, не знам дали си спомняш, а и по принцип достатъчно интелигентен човек наистина може да извади такива неща от почти всеки филм, който не му е харесал поради една или друга причина.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri Sep 25, 2009 5:30 pm

Не съм чел въпросните спорове, но черният рицар определено не ми е образец за читав филм по никой параметър, с изключение на Ledger.
Да не разводняваме натам обаче. Да, неща могат да се извадят почти от всеки филм, съгласен съм. Разликите тук са две.

Първата е до колко фрапантни са тези моменти. А тук са много фрапантни. Не е като в единия кадър някой да гледа на някъде, а в другия - на другаде. Не говоря за дребнави глупости, а за epic lame моментите (тоя с минаването под оградата май ми е любимия). За концентрацията на такива моменти ввъ филма.
Втората е, че в единия случай, както казваш ти, трябва "достатъчно интелигентен човек" да ги "извади". В този не се вадят, те просто те блъскат в мозъка. И то когато се опитваш да си затвориш очите за тях, а не да ги търсиш.

Basicаlly its not the same thing.

ПП А това с "езика", за което реши да се захванеш, дори опоменах че не е задължително проблем на филма, просто мен ме дразни и не ми изглежда логичен начин на комуникация.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Oct 01, 2009 6:37 pm

Гледах го преди малко и останах разочарован. За пореден път установих, че ще е добре да избягвам филми, в които режисьорът си въобразява, че силно клатещата се камера през две трети от времето е страхотна идея. Хубаво, търси се документален ефект, няма лошо, но същото се постига и с далеч по-умерено използване на този похват, без да се докарва световъртеж у зрителя.

Иначе доволно оригинален филм и страхотен чисто технически, за което има уважението ми, но споменатото по-горе плюс камарата сюжетни дупки и насилената мелодрама на моменти ми попречиха наистина да ми хареса.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!