Brutal Legend

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 05, 2009 5:25 pm

Ми пишат хората за Брутал Легенд, има тема - пускам ги да стане интересно - по темата е.
Абе да ви питам по темата - какво ще кажете за управлението на колата ?
Аз като любител на ралита много повече се израдвах на карането отколкото на боя с брадвата.

Аз сценката която най-много ме впечатли беше слизането по склона на планината по пътеката от черепи.

b.t.w Тая игра ми напомня че не съм изиграл Psychonauts - там стигнах трето ниво и нещо зациклих и така и не я изиграх.
А трябваше.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Oct 05, 2009 9:39 pm

Ми пък никола на мен ми е интересно докъде могат да са заблудени някои хора. Алдиме - или ползвай кирилица или не пиши.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Oct 05, 2009 10:23 pm

Let me think... no. Pisha ot Blackberry-to, shte produlja da pisha ot Blackberry-to i ako ne te kefi, prosto ne mi cheti postovete.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 10, 2009 12:51 pm

Играта "излезе" по специализираните сайтове, доволно много дни преди официалния й релийз. Който е оборудвана с нужната техника - да захапва смело, това е задължително...Пък после ще се взима и в истински вариант, то се е видяло.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 10, 2009 12:56 pm

Щи дойда на гости да гледам ;рр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 10, 2009 7:08 pm

ПОиграх към час и малко, минах частта от демото, поизследвах малко света после и минах и следващата мисия. Засега впечатленията ми са почти изцяло позитивни: светът е КРАЯТ, Ози Озбърн е култов:), Джак Блек и той така. Геймплейно засега особено разнообразие няма, готино е, че имаш подопечни още от рано. Ще пиша ако имам време да поцъкам пак повечко.

Един цитат:

Eddie: "We will call ourselves Ironheade with an E at the end so people know we are not messing around!".

Хуморът е ниво от а до я, метъл фен като например Ян или Гаро би трябвало на максимум да оцени всичките ебавки.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 11, 2009 1:18 am

http://www.gamespot.com/shows/today-on- ... ot;title;1

- един час геймплей от различни места из играта, самият Тим участва в игрането и обсъждането, интересно е филмчето доколкото видях от прецъканото набързо.

Аз прекарах вече общо около 3 часа с играта и съм накефен на МАКСИМУМ - страхотна Е! Ще си напиша впечатленията по ред на номерата, че да не изпусна нещо:

1. Светът е просто МЕГА-ЯК и изследването му за откриване на вързаните статуи, закопани метъл статуи, най-различни "природни" забележителности и сайд-мисии (макар последните да се виждат на картата) доставя точно толкова удоволствие колкото стори-мисиите. Отделно докато изследвате и намирате неща ще отключвате култов консепт арт, който е страхотен за гледане.
2. Геймплейно играта се доближава много до класическата ГТА-формула на свободно каране с количката по картата и изпълняване на сайд-мисии (засада, рейсинг, отбрана, overkill - тези още не съм ги пробвал) и разбира се - стори мисии. На мен това ми е от най-любимите геймплейни формули та си се кефя много на отворения свят и на изпълняването на (засега) много разнообразни мисии.
3. Ъпгрейдването на китарата, брадвата и колата на Еди е много готино - всеки от ъпгрейдите прави така, че въпросните да изглеждат ВИДИМО различно. Например след като си отключих няколко основни ъпгрейда за The Deuce (колата) тя вече е съвсем различна и изглежда много по-злобно, има картечници, допълнително нитро и предна броня за рамване.
4. Играта включва елементи на реално-времева стратегия, управлението и правенето на единиците е тип Sacrifice (за който си я спомня). Първата фракция, за която еди се бие има засега 4 различни вида юнити, които макар и традиционно (ranged dps/melee-tank dps/healers) правят геймплея доста разнообразен, представям си нататък как ще е като и другите фракции се поразкрият. RTS-елементите са само на определени стори мисии, засега не успях да намеря начин просто да си взема рандъм юнити, които виждам по пътя.
5. Въпреки крайно адиктивната геймплейна формула, играта изглежда някак "малка". Не че светът не е голям (поне според картата, от която съм разкрил по-малко от 1/4), просто за 3 часа игра съм на 27% без да съм търсил концентрирано нещица по картата (прекарах максимум 30 минути в експлорване), а ачийвмънтите за ключови стори мисии почти съм ги преполовил....За съжаление изглежда, че сюжетът макар и прекрасен ще се свърши бързичко, стори мисиите не ми изглежда по никакъв начин да са и на 1/3 като бройка от тези в ГТА4 например.
6. Хуморът, озвучаването и персонажите - тук играта получава 11/10. Джак Блек е пълен олигофрен, Ози и Тим Къри мачкат, Лени Килмънстър също - тези съм засякъл засега. Ебавките са много и най-различни - от имената на героите до държанието им, няма да спойля.
7. Музиката - 6+ и тук. Не съм метъл фен, но принципно харесвам по-тежката музика и засега в трак-листата на Легендата просто няма празно, а съм отключил едва 40тина от над 120 песни. Де що има известна метъл група е представен с минимум едно парче, повечето от вас знаят кои са песните, има ги в нета от доста време. Ще отбележа само, че музиката пасва повече от идеално на света и цялостния фийл на играта (това го знаехме, че ще е така още като я обявиха май).
8. Графиката - че това не е играта на graphix whores - не е. Но графиката в никакъв случай не е лоша и за мен поне е минимум на нивото на фейбъл 2. От дизайнерска гледна точка всички персонажи изглеждат забавно и комиксово, като на моменти успяват да бъдат куул дори (че и Джак Блек и то доста често). От чисто техническа гледна точка най-впечатляващ е светът с готиния релеф на планини и скали, страхотната вода....Графично се разочаровах от експлозиите например, изглеждат като от преди 5 години, но това са бели кахъри.
9. Сюжетната идея - цялата работа със завръщането на стария свят и на титаните и възраждането на истинския Метъл (ТМ) нямаше как да КЕФИ повече просто!

С две прости думи - must have е играта. Много, много се радвам, че този път Тим Шефър ще направи много големи пари благодарение на рекламната кампания на EA, известните войс-оувъри и въобще целия шум около играта, защото определено го заслужава. Ще пиша обстойно ревю в темата за ревютата като я превъртя, което уви не знам кога ще е, знам само, че в момента адски много ми се играе...пак.

Въобще официално започна най-хубавия период от годината за геймърите. Следващите 2 месеца ще бъдат доста взривоопасни :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Oct 11, 2009 11:55 am

Такааа - записах едно ДВД с imageburn на тази ревю версия. Диска се чете но го разпознава като някакво нормално DVD и се опитва да го плейне - аз ли съм омазал нещо ? Бокса е моднат в кунтуров преди около година. С DVD benq. Какво точно са му правили не знам :(
Last edited by The Dragon on Sun Oct 11, 2009 11:57 am, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 11, 2009 11:57 am

Играта, както и всички нови от около 6 месеца насам са записани с някаква Wave3 технология, за която ти трябва минимална версия на iXtreme 1.51, за да тръгнат :(

Имаше някакъв начин да се пачнат или нещо подобно, рови из коментарите по торентите смело, на мен не ми се наложи за късмет:)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Oct 11, 2009 12:00 pm

как да проверя с каква версия съм? И защо не ти се е наложило? защото си моднал наскоро ли?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 11, 2009 12:12 pm

Не съм моднал наскоро, просто имах късмета да ми сложат iXtreme 1.51 като модвах, беше някъде през януари-февруари тази година, нали сменях бокса, че първият гръмна.

Рови се из постове на арената за игри отпреди половин година, например аз го четох при Wolverine: Origins май, програмата, с която да провериш имиджа се казва ABGX360, гугълни я. Eto ti link ot bloga na Кейни:

http://kainy-bg.com/2009/09/13/how-to-use-abgx-1-0-1/, но тук версията е стара, намери по-нова.

Но Абгхиксът е уотевър, играта 100% е wave3 и ще трябва или да я препачнеш или да ходиш за нов фирмуеър. Първото не съм 100% сигурен дали става. Освен това ако си при Кунтуров моднал почти 100% сигурно въобще не си с IxTreme.

Намерих пач-програмата след два клика, искам си бирата по някое време:

http://kainy-bg.com/2009/03/17/patch-fo ... 360-games/

пачвай, записвай пак и после пиши дали работи, аз бягам да подчертавам продажбата и наема.... Rolling Eyes

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Oct 11, 2009 4:42 pm

Тръгна. ама иска някакви ъпдейти. Нямам идея на какво са ... А без тях не ти дава да тръгне играта.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 11, 2009 5:45 pm

Странно е самият диск на играта да не ги съдържа, имаш ли NXE ъпгрейда на даш-борда? Този основният ъпдейт, който дава да се качват игри на харда и тотално променя графично интерфейс на "уиндоус" на бокса?

Пише NXE в арената и трябва да го има.

Междувременно аз съм с подуто око заради някакво възпаление и си починах с още малко Брутал Леджънд, опитах нов вид сайд мисии, доста забавен между другото, минах още 3-4 от стори мисии, историята се advance-на много и стана наистина ЕПИЧНА. Главният гаден маже, един от персонажите на нашите си взе, въобще до края ще е страхотия.

Бтв Еди може да ЛЕТИ на някой от мисиите:)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 12, 2009 3:07 pm

На 57% съм, общото ми геймплейно време би трябвало да е някъде около 6 часа (не съм го гледал конкретно). По-надолу не съм споилвал историята, но пък съм споилвал някои неща за света по-натам, така че които иска да си запази кефа непокътнат - да не чете. Няколко ъпдейтнати впечатления:

1. RTS-Елементите са много здраво застъпени, от един момент нататък през мисия в сторито ще трябва да играеш RTS, нашите вече имат 6-7 различни юнита, механиката е горе-долу камък-ножица-хартия. Летенето на Еди е само по време на тези мисии (поне засега). Въпросните са на нормална трудност доста елементарни и винаги се свеждат до завладяване на един два кладенеца от фенове (феновете са тукашният ресурс за строене на единици и ъпгрейдите им) след което масивен зерг на противниковата сцена (да се чете база) = Brutal Victory. Еди като умре по време на такава битка се респоунва директно в базата. Де факто RTS-ът е силно интегриран в историята, защото играта се дели на 3 части сюжетно: а)война с генерал Лайънуайт (неговите единиците са същите като на нашите пичове Айрънхед); б)война с Драунинг Дуум фракцията от синички "къръптнати хюмани" в) война с Тейнтед Коил фракцията - главните лошковци, императорът е техният шеф и се озвучава брутално от Тим Къри:).
2. Светът стана още и още по-пленителен, макар че разкрих почти цялата карта. Сетингът както писах и преди е просто смазващ и експлорингът и намирането на неща за отключване и събиране не ми е доставяло такова удоволствие досега в друга подобна игра с отворен свят. Даже разбрах как се освобождават легендите като вече бях подминал 3 от 13:). Има си снежна зона, джунгла и блато след началната зона на хълмчета и равнини.
3. Историята на моменти е ужасно клиширана, но все пак продължава да кефи на максимум, след средата на играта уви мога честно да кажа, че първоначалната ми еуфория намаля и сега Джак Блек на моменти хич не ми е забавен.
4. Мултито има предпоставки да е доста оригинално и интересно, юнитите на трите фракции са много различни.

Толкоз от мен засега.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Oct 12, 2009 4:07 pm

Да си кажа мнението -

Отстъпва като качество на Psychonauts. И е малко по зле от Batman : Arkham Asylum. Човек не може да не остане с впечатлението че докато Шафър е бил зает с това да наблъска колкото се може повече метъл във света, не му е останало време да полира докрай геймплея.

(Не мога да се сетя за конкретен елемент който не ми допада/има дефекти в него, просто цялостно нещата не пасват толкова добре колкото при психонавтите)