Сага за седемте слънца - We love you Boby!

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed Jun 23, 2004 9:20 pm

Дем, разчитам на теб, не ме предавай - срам, не срам, на мен поне ще можеш да кажеш :Р Ако държиш на моите позиции по въпроса, за да сверяваш крайните резултати с тях, те са следните:
1. Ашмодеан е умрял от свръхдоза, а всичките превземки от сорта на "О, не, ти ли?" са вследствие на особено реалистични халюцинации - човекът си е мислел, че вижда Хари Потър с насочен към него гранатомет. Но всъщност, както споменах, за всичко е виновно количеството погълнат морфин.
2. Моарейн е жива, но стигнала края на света, в опит да затвори Последния Прозорец от тази страна на стената, за да не става течение, губи равновесие, пада и остава инвалид за цял живот. В 27-а книга Том разбира и решава, че дори наследството на дома Дамодред няма да го прикове към старата трудноподвижна чанта, и губи интерес.
А Джордан накрая ще страда при всяко положение, и дори смъртта на Нинив няма да може да го спаси от праведния фенски гняв, вярвайте ми...

edit: Regsa, не се срамувай! Гордей се с невинността и чистотата си :))
Last edited by Lubimetz13 on Thu Jun 24, 2004 10:40 am, edited 1 time in total.

sauron
Paragon

Post by sauron » Wed Jun 23, 2004 10:56 pm

А Седемте слънца къде ги забравихте? То само да се чуят магическите думички Джордан и WOT и всичко друго се забравя :wink:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jun 23, 2004 11:57 pm

Regsa wrote:Това тука е един много излишен пост, ама не мога да се сдържа да не попитам: Абе, само аз ли от всички тук присъстващи не съм чела "Колелото"? *
И наистина ли се налага да ида в ъгъла и да се срамувам от себе си неограничено дълго време?

* Поправка - прочетих първия том, но в знак на протест срещу необосновано дългите и леко безсмислени книги не продължих по-нататък.
Според мен няма защо да се срамуваш. :)
Обаче и на мен ми става любопитно. Почти всички присъстващи говорят за Колелото (щях да кажа плюят, но нали съм си толерантен:) ), но всички ли са го чели? И защо, след като всички го плю..., така де, говорят за него, всички го четат? :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

sauron
Paragon

Post by sauron » Thu Jun 24, 2004 5:43 pm

[quote="JaimeLannister Почти всички присъстващи говорят за Колелото (щях да кажа плюят, но нали съм си толерантен:) ), но всички ли са го чели? И защо, след като всички го плю..., така де, говорят за него, всички го четат? :)[/quote]
Щото отдавна сме се хванали и ве че е късно да се пускаме. Пък и допреди 2 тома хорото си беше готино :lol:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jun 25, 2004 2:07 am

Всъщност и при мен нещата стоят така, въпреки че ако сега трябваше да избирам, сигурно пак щях да почна да го чета. Твърде съм любопитен просто...
Помния, че Дем някъде беше споменал, че Колелото е много успешна книга. Всички я четат, въпреки цялото недоволство... :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

sauron
Paragon

Post by sauron » Fri Jun 25, 2004 10:59 am

купих си 2-та книга - Гневът на хидрогите, така че предполагам скоро ще мога да си обновя мнението по качеството на поредицата. Всъщност си бях направил поръчка от БАРД- освен това ми донесоха Нова Пролет на Джордан и 1 том от Спомен,Печал и тръни на Тад Уилямс, тъй като сам прописнал суматити кники напоследък, та понаваксам. :wink:

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Jun 26, 2004 11:29 am

Абе всички се правят само на недоволни от Колелото. Мене пък продължава да ме радва тая поредица. Само края на 10 том нямаше нужда да е такъв, ама какво да правиш - авторска "креативност". :?
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 26, 2004 12:47 pm

Амос, сменил си медикаментите с нещо по-силно или просто се бъзикаш?
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jun 26, 2004 9:37 pm

То като стана дума, и началото на 10 том, и средната му линия, и нападението, и защитата, и положението на въпросната защита в пеналта - от абсолютно всичко това нямаше нужда, честно:Р Че и реферът - и той подкупен, мама му!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Jun 28, 2004 12:32 pm

Няма майтап - още съм фен! :D
Feel the summer!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jun 28, 2004 9:00 pm

Честно казано, и аз съм фен. Само дето се повличам по общата вълна от плюене. Колелото си е яка книга. Дори по никакъв начин не обвинявам Джордан, че направи поредицата толкова дълга. Обвинявям го само, че започна да пише по- слабо. Всичко се изчерпва, а може би просто омръзва?
А как само тръпна от любопитство :) !

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Jun 29, 2004 11:49 am

Нали!? Все още ни пука за героите, въпреки че взеха много да се помотават. Но няма значение - верни ще останем до края! :D
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jun 29, 2004 7:57 pm

Нас пък не ни пука...
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jun 29, 2004 8:12 pm

Мда, за героите вече престана да ми пука, само за сюжета и краят му ми пука донякъде (също така и кой уби Ашмодеан е важно ;)).
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 29, 2004 10:57 pm

Ти още мислиш, че някой ще го каже outright? Блажени са вярващите и тяхно е...
This is it. Ground zero.