Page 3 of 5
Posted: Tue Dec 29, 2009 10:00 am
by Cruelty
От тази джаджа има смисъл, колкото и от уредите за фондю. И прави нещо подобно

.
Posted: Tue Dec 29, 2009 10:07 am
by Morwen
Не е ли по-скоро за да си печеш пържолите на масата?
Posted: Tue Dec 29, 2009 10:27 am
by Xellos
Абе тия лопатки отдолу са ми некви странни, отгоре си е скара. Иначе само под абсорбатора трее седи. ако не е фондюто де, което ше влезе и то нейде в употреба за новата кухня (веднъж годишно)

Тефала обаче чувам от сума места че са се скапали и има твърде много ментета та за тиган ше ровя + един як чугунен дет ненам как ше го дигам
изобщо се кефа ся какво ше си обзаведа напролет в кухнето.
А списъка с ненужни джаджи като гофретник, фондю и хлебопекарна е внушителен.
Posted: Tue Dec 29, 2009 10:54 am
by Cruelty
Това е раклетник. Демек за топене на вид сирене. То се слага в лопатките и се нагрява от плочата.
Води се национално ястие на Швейцария. Хриси го беше яла като ходи във Франция.
Джаджата може да се ползва и за да си правиш закуска на нея. Май не е особено удачна за пържоли обаче.
Raclette
Ксели, завид, че имаш толкова място в кухнята. А фондю уреда е няма такава глупост и безумие. Аз ползвам нормална тенджерка с дебело дъно за фондю.
Posted: Tue Dec 29, 2009 11:29 am
by The Dragon
Тва чудо - топиш кашкавал, заливаш го върху варени картофи, ядеш и дебелееш
А за тефал - ами високите им класове са все още много добри. Купих един преди месец два.
Posted: Tue Dec 29, 2009 11:52 am
by Alanna
Или слагаш варените картофи в микровълнената, поръсени с кашкавал. И той се стапя връз тях.
Що да е лесно, като може и да е сложно?
Posted: Tue Dec 29, 2009 11:56 am
by Cruelty
Ако сложиш такъв тиган в съдомиялната ще му съсипеш покритието. Важи и за уж "dishwasher safe" вариациите. Ако внимаваш как го поддържаш - новите им тигани с по-тежкото дъно са много добри. Взех си един 24 см. май месец и съм адски доволна.
Btw, F1. Трябват ми читави термометри - за фурна (да седи вътре), за захар/олио и probe термометър. Нещо не мога да намеря добри в София. Т.е. цифров, здрав и не безумно скъп. За момента ми излиза по-евтино да си поръчам от Амазон, което отказвам да приема за нормално.
Edit:
Alanna wrote:Или слагаш варените картофи в микровълнената, поръсени с кашкавал. И той се стапя връз тях.
Що да е лесно, като може и да е сложно?
Традиция

. Отделно кашкавала става някакъв гадно гумен в микровълновата. В парти-грил става идеален

.
Posted: Tue Dec 29, 2009 12:07 pm
by Pugsley
За мен лично е по яко ако си походя бос и мръсен върху яденето, предо това да го сложа в микровълнова.
Бтв, Никич, има гофретници с много приставчоци и стават за сандвичи и сие простотии, което е по-благо от просто гофретник.
Posted: Tue Dec 29, 2009 12:17 pm
by Alanna
Ей го, нищо не разбирате от практичност и туй то! А аз пък не съм забелязала особена разлика. Но пък и не съм особено отявлен гастроном.

Posted: Tue Dec 29, 2009 12:34 pm
by The Dragon
А откъде може да се купи самия Раклет кашкавал? Защото още от ходенето до Швейцария искам да си правя. Мега вкусно ядене е.
Подгрятата в микровълнова фурна храна е гнусна. Дори и чисто нишестените неща.
Posted: Tue Dec 29, 2009 12:39 pm
by Muad_Dib
МЛАДИ ГОТВАЧИ!
Posted: Tue Dec 29, 2009 12:43 pm
by Roamer
Дори и да не е гнусна, все пак удоволствието от самата - мне, няма как другояче да го кажа освен "церемония" - по топенето и яденето на фондюто от бълбукащия котел си е основният смисъл на съществуването на фондюто като такова - и удоволствието хич не е малко.
Posted: Tue Dec 29, 2009 1:07 pm
by The Dragon
Никола - кепс лока ти е счупен. Да си знаеш.
И да - има огромна разлика как се приготвя храната - например едно и също филе нарязано с машинката ми за рязане, с керамичния нож и обикновен стоманен - просто мирише съвсем различно.
Posted: Tue Dec 29, 2009 1:19 pm
by Cruelty
Раклет има в момента в Метро.
Posted: Tue Dec 29, 2009 1:29 pm
by Xellos
Микровълновата ми е 99% за притопляне. Са сърмичките примерно няма с какво друго да подгрееш за 5 минути ефективно. За готвене моооже ама разтопените кашкавали с леко "загоряла коричка" отгоре оунват само разтопените в микрото, като Пъгсли Колето
