P.S. Марфа (като се зачекна тая тема), дано не ме помниш още с много лошо.

Moderator: Moridin

Тъй като статията изисква абонамент или нещо такова, не мога да я прочета. Но сам си написал:Surfer wrote:http://www.newscientist.com/article/mg2 ... -laws.html
Ню сайънс списание за псевдонаука ли е? Нали се приема че константите са константи навсякъде...Някой да ми обясни какво следва ако това в статията е вярно.

И не, не е списание за псевдонаука.  Да, има теории, които предполагат различни стойности на основните константи в различни области на... ммм... един от начините е да го нарека "мирозданието", друг - "мултивселената"
 И не, не е списание за псевдонаука.  Да, има теории, които предполагат различни стойности на основните константи в различни области на... ммм... един от начините е да го нарека "мирозданието", друг - "мултивселената"  Повечето (астро)физици, които се замислят за това, предполагат, че дори и това да е така, то тези области още в първите моменти от създаването на Вселената са били твърде далеч една от друга (формалното изказване е "толкова далеч, че никаква информация не би могла да бъде прехвърлена от едната в другата"), така че да не могат по никакъв начин да си влияят и на практика за нас да няма значение дали предполагаме, че има области с други константи и закони или не, защото така и така няма никакъв - *никакъв* - начин дори да разберем дали ги има, а още по-малко да "видим" как са нещата "при тях".
  Повечето (астро)физици, които се замислят за това, предполагат, че дори и това да е така, то тези области още в първите моменти от създаването на Вселената са били твърде далеч една от друга (формалното изказване е "толкова далеч, че никаква информация не би могла да бъде прехвърлена от едната в другата"), така че да не могат по никакъв начин да си влияят и на практика за нас да няма значение дали предполагаме, че има области с други константи и закони или не, защото така и така няма никакъв - *никакъв* - начин дори да разберем дали ги има, а още по-малко да "видим" как са нещата "при тях".
 Вярно ню сайънтист бил и да за съжаление, за цялата статия трябва да се плаща, което аз също не съм направил. Всичко тръгна от  тази статия на Атанас Славов, който пише научна фантастика. Първо приех статията скептично, но реших да проверя дали има наистина такава статия в "новият учен". Явно има. Това е майндблоуинг, всичко е възможно тогава
 Вярно ню сайънтист бил и да за съжаление, за цялата статия трябва да се плаща, което аз също не съм направил. Всичко тръгна от  тази статия на Атанас Славов, който пише научна фантастика. Първо приех статията скептично, но реших да проверя дали има наистина такава статия в "новият учен". Явно има. Това е майндблоуинг, всичко е възможно тогава  
 Че то отдавна си има.Silver wrote:raylight, пусни темичка и ще ти обясня. С подробности.

Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Users browsing this forum: Google [Bot], Semrush [Bot] and 2 guests