Аз разбирам поантата като именно това. На много в БГ (особено на много медии) не им стиска да си кажат мнението за нашата местна кочинка, но сме се юрнали да ринем кочината на съседите.
Всъщност ми е много забавно да слушам как българи, които никога не са стъпвали в Русия, са толкова големи капациети по какво е добро за нацията й и колко бил лош Путин. Не казвам, че е добър, но интересното е, че стандартът на живот, който аз видях там и за който чувам от познатите си, е над този у нас. Путин не си подава частите, на които сяда, на всеки политик, който се поинтересува от тях и е готов да кара тези, които искат нещо от него или Русия да си платят и това го прави неудобен за много външни. Не казвам, че не се облажава яко и че не се възползва от влиянието си, но може да се окаже, че нашите управници, срещу които никой вече не скача, щото се разбра, че сме от тигана в огъня, са доста по-зле, защото те само се облажават, без стандартът на живот тук да се е подобрил. Покупателната ни способност пада драматично. На този фон за три хулиганки (а те са именно това, въпреки, че не считам присъдата им за справедлива) ми дреме доста по-малко от това, дали майка ми баща ми ще се оправят с пенсиите, които държавата така щедро не смее да вдигне, че току виж им стигала храната и вземат да живеят дълго.
А за ПР-а на Pussy Riot ми е смешно. Те бяха превърнати в някаква жертви на репресията в Русия. Но да ми пълнят новините с тях, вместо с реалността в БГ е толкова безумно. Аз искам първо да се решат проблемите тук и после да се правим за ощипани госпожищи за проблемите навън.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving