Ми де да знам.
Все си мислех, че става дума за друго заглавие или за втори сезон, ма щом не ви кефи

.
Аналог на ATLA...хъм...
Няма пълен естествено.
Попадал съм на нещо сходно по мащаб на замисъла, богатство на митологията и брой на персонажите...ама е уебкомикс, артът му е леко детински и историята в първите два тома не е толкова гигантска и разклонена, както е в момента.
ПП
AlDim
Не си прав. EMH е една от най-яките анимации по темата правени някога. Просто загледай още 4-5 епизода и ако наистина не те кефи ме заплюй публично.

Според мен задълбават по доста интересен начин в множество от най-интересните митологии на Марвел (че дори казаха интересни неща за Хълк, дето ми е по-противен и от Спайдър-Мен).
Имай в предвид, че мразя до смърт 90-тарските им анимации (и Спайдър-Мен и Екс-Мен и Хълк), а този ме изкефи на макс особено, като му дръпнаха една епична битка срещу Канг.
И всичко е навързано в една голяма история.
Е, да...войс актигът е отвратителен през по-голямата част от времето.
Особено Iron Man.
Втори сезон пък успява да разруши почти всичко добро от първи.
ПППП
Е, леко се изхвърлих с това "най-интересните митологии", защото Wakanda е едно от най-сбърканите и нелогични идеи, които съм срещал в Marvel (пример: стандартно оръжие - копие, чието острие е направено от магически метал и тъпкано с чипове, а ефектът от него е експлозия, като от ръчна граната). Още науката, която излиза от устата на Henry Pym са си пълни глупости...
Ако ги игнорираме остават доста работи - Hydra, AIM, Asgard (и там другите светове от дървото), S.H.I.E.L.D. (по-късно и S.W.O.R.D.), Hulkbuster и тонове знайни и незнайни персонажи.