Голямото препрочитане - Светът на диска
Re: Голямото препрочитане - Светът на диска
В интерес на истината тия са писани като фенфикове. Явно тогава са излезли Ездачите на Перн и човекът си е направил майтап. А после рязко еволюира. При мен се случи щото първото, което изчетох, беше Дядо Прас. После пощурях и хукнах да търся, продължих със Стражите! Стражите! Междувременно ми подариха Малки богове. Та тия двете ги изчетох доста по-натам и откровено казано се разочаровах.
Драконовите ездачи са почнали да излизат още през 1967 г. всъщност.
Баш в негов стил е, мен ако питаш. Виж, Двуцветко да успее да оживее, това вече не се връзва.Ветинари винаги си е бил гадничък, но чак да поръча убийството на Двуцветко - не е ход в негов стил.

И аз не знам защо точно, но с такова усещане останах. Имаше и обяснение защо е толкова некадърен в магиите, което май след първите две книги така и не се споменава.Защо? За мен си беше баш на нивото, на което си го спомням. При проблем - ако може, бяга, ако не може, се свива на кълбо и хленчи. Единствено мятането на бутилката по "домакина" им (забравих му името) си беше доста смело за него.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
А аз дори не съм почнал да препрочитам още ;_;
And you can't dance with a devil on your back...
Заради
- Spoiler: show
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- Dark Cloud
- Scholar
Баш в негов стил е

Ветинари е способен на всичко, но никога не е брутален без нужда. Нямам спомен да ликвидира безобидни/добродушни персонажи... Или пък да го е страх от когото и да било, даже и императора на Ахатовата империя.
За некадърността на Ринсуинд да използва магии,
- Spoiler: show

Напълно възможно. При мен май Фантастична светлина беше първата и просто беше тотално различна от всичко, което бях чел до онзи момент. Нямаше как после да не продължа поредицата. Ще видим дали пак ще ми се стори толкова увлекателна, като я почна след десетина дни...
А тук, дори и с това занижено спрямо обичайното му ниво, Пратчет успява да вкара достатъчно готини идеи. Напълно бях забравил за водния трол например, който си променя размера според фазите на луната

Със закъснение, но все пак!
Ветинари поръчва убийството заради дипломатически връзки с огромна и супер опасна империя, с която отношенията са минимум хладни. Нищо гаднярско няма, това си е абсолютно в негов стил политически ход.
Иначе книгата е всъщност бая зле като за Пратчет, дърпи приключенийца без особена връзка помежду им, с някои проблясъци на предстоящата брилянтност. Но като стил на писане ПАК е някаквки вселени от десетите книги на много супер успешни автори
Имаме ли срок за следващата?
Ветинари поръчва убийството заради дипломатически връзки с огромна и супер опасна империя, с която отношенията са минимум хладни. Нищо гаднярско няма, това си е абсолютно в негов стил политически ход.
Иначе книгата е всъщност бая зле като за Пратчет, дърпи приключенийца без особена връзка помежду им, с някои проблясъци на предстоящата брилянтност. Но като стил на писане ПАК е някаквки вселени от десетите книги на много супер успешни автори

Имаме ли срок за следващата?
Не мисля, че Патрицият в случая е Ветинари, но съм съгласен, че и той би поръчал убийство в такава ситуация. Освен ако слуховете за ямата със скорпионите не ги пуска самият той.
Иначе, срокът е по една на месец, значи пак 21-и.

Иначе, срокът е по една на месец, значи пак 21-и.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Супер. Два месеца и ще сме минали тъпите

- The Dragon
- Elder God
Патрицият е Ветинари ... четох някакво интервю с Пратчет което го питаха това. Той каза нещо от сорта на Ветинари е, но тогава бях доста по слаб писател.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Dark Cloud
- Scholar
Като гледам, "голямо препрочитане" няма да се получи съвсем - може би да опитаме по-скоро "best of" препрочитане
Тоест, да избираме книги, към които има по-голям интерес (и повече за обсъждане) и да скипваме останалите.
Аз например спокойно бих прескочил Фантастична светлина и Магизточник, за сметка на по-интересните (за мен) Еманципирана магия и Посестрими в занаята. Можем и за всяка следваща книга да пускаме гласуване предварително - дали да е поредната като reading order, или някоя от по-интересните следващи.

Аз например спокойно бих прескочил Фантастична светлина и Магизточник, за сметка на по-интересните (за мен) Еманципирана магия и Посестрими в занаята. Можем и за всяка следваща книга да пускаме гласуване предварително - дали да е поредната като reading order, или някоя от по-интересните следващи.