Добрините
Moderator: Moridin
Няма ненаказано добро или No good deed goes unpunished не трябва да се приема като "ако ти си добър с другите и те ще са добри с теб" или "твоята добрина ще предизвика добрина". С това по-скоро се има предвид, че никое добро дело не остава ненаказано от ... съдбата, т.е. на добрите хора им се случват лоши неща. Погледнато по този начин, да, съгласна съм с тези думи.
А иначе, добрини от приятели, прави добро на хората и ще се чувстваш щастлив, прави ги щастливи и т.н. - това е друга мелодия и, мисля, няма общо с Няма ненаказано добро.
А иначе, добрини от приятели, прави добро на хората и ще се чувстваш щастлив, прави ги щастливи и т.н. - това е друга мелодия и, мисля, няма общо с Няма ненаказано добро.
pulled out
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
епа аз винаги като се втурна да прая добро, услуги, етц., се забърквам в разни огромни каши и общо взето повечето случай после съжалявам, че съм се набутвал.
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
Ще ми простиш сарказма, но това някаква аксиома ли е, или физичен закон най-обикновен? Мерси за разяснението какво значела поговорката де, но на какво се дължи съгласието ти? Въобще, не може да се отиде нито в един полюс, нито в друг, хората просто правят различни неща в различни ситуации и понятията добро/зло нямат почти никакъв смисъл в повечето случаи и действия.Morgana wrote:Няма ненаказано добро или No good deed goes unpunished не трябва да се приема като "ако ти си добър с другите и те ще са добри с теб" или "твоята добрина ще предизвика добрина". С това по-скоро се има предвид, че никое добро дело не остава ненаказано от ... съдбата, т.е. на добрите хора им се случват лоши неща. Погледнато по този начин, да, съгласна съм с тези думи.
Дриз, то е от некадърие, не, че съдбата ти се отплаща на доброто със зло

And you can't dance with a devil on your back...
Абе има един лаф кат сме заподхвърляли таквиз 

Няма по страшно нещо от добронамерения глупак.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Много ми се иска да ти отговоря в духа на Анри IV "Ако бях Бог, щях да постъпя като Бог, щях да простя". Обаче, уви, аз съм само човек, не от най-добрите при това и затова не, няма да ти простя сарказма. Сори за което.
За разяснението - винаги на твое разположение, светлина в тунела всекиму е нужна.
Понятията добро/зло имат смисъл във всички случаи. Че то, ако не можехме да правим разлика между едното и другото и да виждаме смисъла във всяко от тях, за какъв дявол е било нужно Ева да яде ябълка от Дървото на познанието и с това човек да си навлече такова страшно наказание като прогонването от Еден?
Drizzt, то и аз така, ама се уча вече да се грижа само за себе си.
За разяснението - винаги на твое разположение, светлина в тунела всекиму е нужна.

Понятията добро/зло имат смисъл във всички случаи. Че то, ако не можехме да правим разлика между едното и другото и да виждаме смисъла във всяко от тях, за какъв дявол е било нужно Ева да яде ябълка от Дървото на познанието и с това човек да си навлече такова страшно наказание като прогонването от Еден?
Drizzt, то и аз така, ама се уча вече да се грижа само за себе си.
pulled out
Мисля, че при положение, че аз ти прережа гърлото, за да ти открадна парите и да нахраня семейството си, което иначе ще умре скоро, НИКОЙ не може да определи това зло ли е, или добро. Всъщност това и имам предвид, че нямат смисълMorgana wrote:Понятията добро/зло имат смисъл във всички случаи. Че то, ако не можехме да правим разлика между едното и другото и да виждаме смисъла във всяко от тях, за какъв дявол е било нужно Ева да яде ябълка от Дървото на познанието и с това човек да си навлече такова страшно наказание като прогонването от Еден?
And you can't dance with a devil on your back...
Ами не е така! Аз изобщо няма да се посвеня да определя убийството като зло в конкретната ситуация. И смятам, че още много народ ще погледне на ситуацията по този начин.Roland of Gilead wrote:Мисля, че при положение, че аз ти прережа гърлото, за да ти открадна парите и да нахраня семейството си, което иначе ще умре скоро, НИКОЙ не може да определи това зло ли е, или добро.
Юда, егоист, луда и wow-холик