World of Warcraft

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sat Sep 09, 2006 10:20 pm

Похвална е идеята на черноморските курортида пуснат безжичен интернет на плажа - така можеш да си лежиш на шезлонга, вълните да се плискат в краката ти, да си пиеш коктейл и през това време героят ти да лови риба на кея в Десолас... Ех, мечти, добре че не съм такъв маниак :D
Имам няколко въпроса над които медитирам от известно време, ако може да ми отговорите (като видни специалисти :) )
1. Откъде се купуват пусти раптори? (още съм 37-ми, ама да съм подготвен). Видях къде се търгуват орските вълци, тауренските кодо-та, знам дори и алианса откъде си купува добитъка.. обаче не знам раптор отде да си взема :roll: То с моя начин на живот не че ми трябва де, само в ТБ кисна, от време на време някой дънджън и предимно Уорсонг, обаче понеже всички селски бекове наоколо си имат маунт, искам и аз да имам, да впечатлявам кравите :D Това да яздиш раптор сред кодо-та е като да караш ферари сред москвичи :mrgreen: Поне така си го представям де :mrgreen:
2) Има един въпрос дето колкото хора съм срещал - толкова различни мнения съм чувал. А именно - дали да шилдвам рейдж-зависими танкове (уориър и друид-мечка) или не? Според едни капацитети с щийлд танка генерира по-малко рейдж, което пък му се отразява на играта, според други щита само абсорбира демидж и не пречи, та съвсем се обърках дали е правилно или не :roll: Става дума когато танкът се млати с голяма група мобове (2-3-4 броя)
3) наскоро един прийст ми спомена че маната ми била малко за нивото, аз го контрирах (колкото да кажа нещо 8-) ) че екипировката ми е ориентирана към висок спирит. Обаче после се замислих кое е най-доброто съотбошение спирит-интелект? Дори си подготвих два сета с екипировка - "соло" и дънжън/батъл. Първият залага на стамина/армор/спирит, а вторият само интелект. С втория имам около 3000 мана, ама нисък спирит и малко стамина, а с първия около 2200 мана. Правилно ли разсъждавам или не? :roll: Мисълта ми е че за соло (колкото и рядко да ми се случва) се нуждая от бърза регенерация, докато за дънжън е по-добре да имам колкото се повече мана, така или иначе мога да дозареждам след по-тежки битки

Иначе мояата дънжън епопея - от яд строших гноме транспортера си, писна ми от тоя Гномерган, как пък не се спряхме от уайпове там, вече кракът ми няма да стъпи, добре че поне веднъж го минахме та си оправих куестите. Иначе след първото парти в РФД друида ми се качи в класацията като няй-мразен клас - един тъп друид нинджоса клот-айтем, а бяхме два прийста там :shock: Беше тийм-лиийдер и смени лоотинга на групата, взе го с аргумента че нямал пари да си купи ледер :shock: :shock: Направо щяхме да се избием там, ако можеше. След това естествено уайпнахме (щото цялата ни енергия отиде да се псуваме), а същият друид каза че напускал партито щото разходите му за поправки нямало да се покрият от това което щяло да падне от дънджъна :shock: :shock: Прищя ми се в тоя момент да играя алианс, честно, че да му счупя главата на тоя тъп кравар :evil: После се случи с една група от 40+ да минен РФД (интересно че никой нямаше ездитно животно, аз явно съм някакво изключение, че вече съм събрал париците), останахме още в началото 4, ама се справихме. После и един полууспешен опит на СМ, партито се разпадна някъде из библиотеката, мисля да кача поне до 39-40 преди следващите опити в СМ, че малко трудничко ми се вижда там :roll:

А като стана дума за орксо-елфически: UDEN на алиански мисля че означава "HEAL", гледам че все го викат, като ги прасна с някой майнд-бласт :mrgreen: Може пък и да викат "МАШАЛЛА", може ли някой да вникне в сложната душевност на Алианса? :wink:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sun Sep 10, 2006 9:20 pm

user Dragon: WoW mode turned ON
user Dragon: Social life mode turned OFF
Това е доста разпространена заблуда. Мнозина си мислят, че хората които играят ВоВ нямат социален живот, което е дълбоко погрешно. Те имат и то какъв, просто е по-различен. Не е ли все тая дали ще пия бира с приятели или пак с приятели ще отидем да изринем някой дънджън. Истината е че ВоВ-играчите са жреци/жрици на един нов култ, недостъпен за простосмъртните и се радват на непознати за широката публика удоволствия и наслади. Та нима феновете на Левски нямаше да са същите ако гледаха всяка вечер по четири пъти как любимия им отбор бие Барселона? (всъщност Алианса го бием и по-честичко, това го дадох само за пример)
Снимка от мен няма да видите, срамувам се от бивните на троллката ми и от краката й.
Това и аз не мога да го разбера - купувам за камара голд ботушки Гучи или Морано и накрая пак се виждат кривите нокти на краката на моя трол... Добре че поне не са копита :D А иначе си е верно че ранк 11 трудно се стига, особено ако си али :P Те - всеизвестно е - трудно печелят Уорсонг.
Тюх, то тая седмица било Уорсонг уикенд, отървах го, ама нищо, то и без това куцо и сакато се ръга през уикендите да играе, няма голям ефект :) Тъй и тъй няма да играя, поне ще се се отпусна на мили спомени от най-добрите Уорсонг битки, категорията естествено е "Прийст пауър" :)
1) Алиансът ни беше краднал флага и се окопал в тяхната база да го пази (това им е любима тактика дето много ме дразни, че губим доста време да ги бием). Ние с един роуг скачаме в самоубийствена мисия да си върнем флага, онези 5 човека защита. Мене веднага ме фиърнаха (имаха и уарлок) та безпомощен гледах как пребиват роуга пред очите ми. За късмет фиър-а ме беше запратил в малката стаичка до флага, та явно ме забравиха :D Докато се усетят вкарах на магето, дето носеше нашия флаг, холи файър плюс майнд бласт, после шадоу-ДОТ-а и пред смаяните погледи на останалите, които отчаяно се опитваха да ме тръшнат, магето се гътна и хвърли флага, който аз прибрах 8)
2) Алинсът се окопал в тяхната база с глуха защита от 4 човека и не пускат никой да припари до флага им, останалите се бият току пред тунела. Влизаме с друг прийст при тях и... прийст пауър :) Фиър, взимам флага, щитовете вдигнати и бягаме. Каунтърите на фиъра ни бяха добре напаснати, тамън моят по средата, другият прийст е готов да фиърва. Направихме фиър-магистрала до нашата база, както го е казал поетът - идат като овци, бегат като овци, що е то? Aлианс :P
3) Една от най-късите битки, за 8 мин и 25 сек пречупихме Алианса, обаче забележителното беше, че в тази битка никой от Ордата не умря!! Най-вече заради усилията ми в средата на бойното поле 8) Али-тата трябва да са се пукнали от яд, не взеха нито една точка от точно тоз Уорсонг :)

Сега да не си помислите, че вечно побеждаваме. Нее, случва се и да загубим. Ей при мене ми стоят две Уорсонг марки (за две загуби) вече две седмици и така и не мога да се включа в трета загуба, че да ги изтъргувам срещу репутация и ХР. В такива загуби най ме дразнят големите "майстори"-играчи. Тя битката се закучила вече 40 мин, ту едните ту другите си крадат флаговете и току някой изръси "ох, писна ми от вас, вие сте нуубове, аз си тръгвам от тая битка" и вземе та напусне. Ми то не може всеки път все за по 10 мин да побеждаваш, особено пък тия "майсторите" предимно фармят за ХК вместо да се опитат да поиграем като отбор и да спечелим. Аз поне винаги стоя до край, макар че след такива битки се издразвам много и ходя да ловя риба в езерцето в ТБ да си успокоявам нервите :)
Иначе се бях замислил за класовете, срещу които се бия, дори си направих и класация, от най-лесните към най-трудните :)
Маге - магетата са ми любима жертва. Нямало е случай да се ступаме с маге и аз да не го бия. Дали щото се мислят за големи демидж-майстори или друго, обаче наливат, наливат с магии, аз само щит и реню, смея им се и ги мачкам с ДОТ и майнд-бласт докато им свърши маната, тогава вече са лесни. Сещам се сега за едно маге дето го бях спипал в нашата база в Уорсонг, като му свърши маната, взе да ме цели с уонда си (тоя популярния уонд дето се взима от БФД), викам дай да е честна битката и аз хванах моя уонд... :) Само дето моя шедоу-резистанс е доста висок, та горкото маге така и си умря
Уориър - ако не ми влязат с половин скала рейдж, са лесна плячка, винаги по един и същи начин ги тормозя. Вкарвам им магии докато ми падне щита, после фиър и хайде пак магии, те вземат та се гътнат. Последно падна забава с един уориър в Арати Басин, реших по съвета на Дзверо да пробвам давене :) Спипах един уориър с майнд контрол, наврях го в езерцето, ама тъкмо да избълбука и един хънтър го спаси. После тоя уориър явно го прие лично та все мене гонеше да ме трепе, ама аз по принцип винаги съм в големите мелета та му беше трудно. Накрая ме спипа, тет-а-тет, тъкмо бях тръгнал към Голд майн да подсиля защитата, а той изскочи иззад едно храстче. Имаше обаче рейдж натрупан, та стана малко трудна работата, трябваше два фиъра да му изпраскам. Почти го бях убил и той взе че пийна една поушънка и си вдигна живота на една трета. Много ме огорчи, аз очаквах феър плей, а то какво стана... И аз имах поушънки, ама ми е правило в бетълграунд да не ги пия, първо че струват пари, второ че предпочитам да ме убият и да се ресъректна след 20 сек с пълни скали, вместо да клеча някъде и да се наливам с вода и храна докато живна отново. Та след като уориърът си дигна самочувствието с поушънката (може и виагра да им сипват в техните поушъни, знам ли и аз ;) ), пак почнахме екшъна отначало. Обаче мене маната ми на приключване, животецът също, събрах колкото за един ДОТ, шибнах му го, той ме доуби, направи две крачки гордо и подви коленца :) Справедливост за всички е моето мото :)
Друид - не мога да ги разбера друидите, явно страдат от раздвоение на съзнанието (заради многото форми, които могат да заемат). То ми скача като мечка, пък после се обърне на елф да се лекува, пък тръгне да бяга като котка... Мрат си де, мрат си без проблеми, но рядко се случва да се ступаме с тях, в Уорсонг обикновено бягат за флага, аутдоор пак бягат бързо и нямат стигане.
Хънтър - най ме радва когато някой хънтър се прояви като мъж и се бие докрай вместо да хукне да бяга тъкмо на най-интересното. Случвало се е да ме убият, особено като съм тръгнал за флага, пък те ме издебнат в гръб. В честна и открита битка (аутдоор) си мисля че нямат много шанс, още повече че тогава нямам скрупули да пия поушъни :)
Паладин - два пъти сме се млатили, два пъти съм ги убивал. Обаче имам чувството че съм попадал все на играчи дето не могат да си играят добре с класа, затова по принцип паладини гледам да избягвам ако мога.
Роуг - в интерес на истината почти винаги роуг ме пребива. Но от друга страна роугове срещам само в Уорсонг пък те са нарицателно за туинк, тоест имат ненормален ДПС, невероятен живот и анти-фиър тринкет, което ги прави просто усмъртителна комбинация за обикновен провинциален прийст като мен (още си спомням как един гном-туинк на име Туинка ме пречука точно с два удара - с първия ми свали щита, с втория ми нулира живота, после гледах комбат-лога, демидж от рода на 700-800, а тогава бях 18 лвл). Та си мисля че ако срещна някъде "нормален" роуг може и да гризне тояжката ми, ама въпросът все още стои отворен. Сетих се за една такава битка, малко без хепи-енд, ама иначе интересна. Краднал съм аз техния флаг и се крия в нашата база, бяха ме оставили самичък (което не е много разумно), а всички отишли да върнат нашия флаг. И го върнаха, викат ми, "иди да отбележиш". Обаче знам за подлата алианска тактика да дебнат в нашата база, че да си върнат флага и веднага да вземат нашия, затова предвидливо зачаках някой от Ордата да отиде да провери положението. Оказах се прав, трима дебнеха край флага - друид, маге и роуг. Друидът ме намери на покрива (бях се скрил зад дървото, ама то си е известно скривалище), аз обаче го фиърнах и направих една обиколка из нашата база докато той ми изгуби следите. Качвам се пак на покрива и що да видя - след мен търчи роуга, награбил нашия флаг като олимпийски огън. 15 секунди по-късно търчеше обратно, все още с нашия флаг, ама само с четвъртинка живот :D Появиха се и двете му дружки и тогава сглупих - вместо отново да спринтирам из базата и да чакам подкрепление, аз скочих след роуга, вече се бях настървил и исках роугска кръв. Е, пребих го, върнах нашия флага, ама полза нула, щото другите двама ме претрепаха мен и си прибраха техния флаг, а после отново откраднаха нашия. Пак ги бихме де, ама още десет минути изгубихме.
Прийст - от колегиалност не нападам, но по принцип ми е интересно такъв сблъсък, веднъж се бих на дуел с един прийст, беше малко като игра на шах, спел-диспел, спел-диспел :)
Шаман - е тия са от наште :) Не ми се е случвало да се дуелирам с шаман, да видим с екстенжъна на Близард, като се появят шамани и сред Алианса, каква ще е играта. Иначе ме радва със шаман ако играем защита, двама сме спирали четирима.
Уарлок - изпитвам някакъв ирационален суеверен ужас от тоз клас :( Никога не ми се е случвало да се бия с уарлок, щом само ме погледнат и хуквам да бягам. Това кастър с миньон ми се струва доста страховита комбинация. Особено пък тия миньони - разни хубави сукуби, биячи, импове... а бе страхотия, избягвам ги и това е. Макар че се сещам за един забавен Уорсонг, Алиансът изкара 4 уарлока!! Е ние пък бяхме три прийста :D И естествено победихме :)

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Mon Sep 11, 2006 11:54 am

"За прийстовете и танковете"

Танкът, (тук ще говорм само за класическият тип Т-34 уориър танк, а не за безполезната космата абоминация в която се превръщат друидите, докато се опитват да придадат някакъв смисъл на празното си съществуване) са сложни същества. Под масивната тежка броня, зад зловещите процепи на забралото, всъщност се крие богата душевност и романтична натура, които обикновено остават незабелязани от останалите класове. (Главно защото те концентрират вниманието си върху летящата към физиономиите им двуръчна секира с размерите на Фиат Пунто). Основното от което се нуждае един танк в парти е хиилинг...и любофф! (плюс имаме тайното желание хънтъра в групата да се спъне и сам да си пръсне главата с пушката :twisted: )

Прииста е най-добрият приятел на танка! 8-) С добър приист (независимо дали в инстанс или битка) ние се превръщаме в подобие на руски комбайн Нива 500 нагазил в поле с държавна царевица. Тука искам да вметна, че паладина също е добър приятел на танка, само дето повечето палита имат айдентити крайсис на религиозна основа, но това е дълга тема, така че друг път.

За шиилдването. Тази прекрасна функция на прииста може да бъде животоспасяваща, много дразнеща или направо да допринесе за уайп на партито в зависимост от това как се използва. Танковете са мазохисти - обичат да ги бият. Особено в началото на определена среща с мобове ние трябва да понесем извесно количество дмг за да съберем ярост и гняв, които после да изсипем върху бедните мобове. Ако в този момент сме шиилднати, няма рейдж - дпс-а дърпа агрото и нещата стават...фубар. Момента за щиилд според мен е само, когато танка е хванал здраво 2-4 моба, пълен е с рейдж и прииста има съмнения дали ще може да го хиилва още дълго. При всички положения, никога в началото!
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue Sep 12, 2006 1:23 pm

Най-добрия приятел на танка е .... ШАМАНА!!!
Хордските танкове знаят защо.

Иначе танк не се шийлдва. Нека го блъскат мобовете колкото могат, да не се е раждал танк ако реве. Шийлд само ако му падне рязко живота и виждаш, че го изпускаш. Тогава инстант шийлд, за да имаш време да кастнеш хийлче.

А иначе прийста..... ТОЛКОВА силна гадина няма. Видях сега и новите умения до 70 лвл, ами няма такова животно.

Раптори се купуват от първото селце точно срещу долината където се раждат лвл 1 тролчета и оркчета. За маната какво ти говорят другите хийлъри хич да не те интересува. Кажи им да си гледат работата.
За хийлване в инстанс ти трябват итеми със Интелект и Спирит. Мисля, че бяха ....of the Owl. За гриндене, фармене, пляскане на гномски дупенца - Стамина + Интелект. Май се водеха ... of the Eagle тия.

Дълбоко се надявам, че си ме пуслушал и вече си един респектиращ шадоу прийст. Няма идея ако не си шадоу.
Аз Гномереган го разконспирирах още в зората на ВоВ-а, влязох 4-5 пъти там с най-най-първия си герой, дето е изтрит отдавна и повече не съм си пъхал носа там. Табе ти трябват САМО: Скарлет Манастира, Зул Фарак (ама МНОГО ти трябва) и Мараудон. Никаки Улдамани и подобни простотии. Да не забравиш още отначало да си заплюеш итемчета със шадоу дмг от ЗФ. Най-добре е да не взимаш уорлок. Ако може никъде не ходи с Уорлок, дори с маге.
Уориър, Лоладин, Роге, Хънтър и твоя милост е най-добрата комбинация за теб. Вместо Хънтър може и второ роге.

Иначе за класовете... Много бъркаш за хънтера.
Добър хънтер 36 лвл + ще ти сцепи панталонките. Просто трябва...да не се бие с теб :))) Лесно е, пуска ти пета да те драска по малко, задължително си пуска аспекта за +30% по-бързо тичане и после почва да ти пие маната. Това се води отрова и ти не може да си го махнеш. отнема малко време, не е толкова "героично" защото хънтера само се изнася като пръдлив през цялото време, но тази тактика няма грешка. Нали се сещаш прийст без мана какво е? А хънтера е класа който дрейнва най-много мана. Колко прийста и уорлока съм претрепал така с моя хънтър.... Като през цялото време им се присмивам, за да им е още по-гадно. Да тичам далече от тях с 30% повече бързина (41 ярда обсег има хънтера), прийста да се набира след мен и да се мъчи да ме ДоТ-не с 36 ярда обсег докато маната му бавно се стопява..... Красота :)
А ти винаги гледай да скъсиш дистанцията с хънтер. тичаш в него и биеш фиър за да хване него и пета му.

ЗА Лоладин.... На по-горните левели винаги си носи Free Action Potion. 30 сек имюнен на стън. Знаеш си вече да не ги ДоТ-ваш предполагам. Срещу лоладин карай само на шийлд и на Мана Бърн-и и Диспел.. Мана Бърн до откат и ако си с тоя поушън да не може да те стънне първите 30 сек, после да си гледа работата.

Роуг... Поне си Хорда, по-лесно е. Питаш ли ги алитата какво им е срещу хордските рогета дето половината са ъндеди и със рейшъл за антифиър?!?! Сега играя алиански уорлок понякога, тия рогета са най-ужасното нещо. Ако има и сержантски тринкет да си маха фиъра още веднъж... Иначе роге се бие "сравнително" лесно от прийст. Имаш си все пак 4 инстант магии дето са срещу него - ДоТ, Шийлд, Фиър и Реню. Последователността на кастване е според зависи. Успееш ли да го фиърнеш веднъж и го отдалечиш от теб - Майндфлей. Като станеш 40 лвл Шадоу Формата МНОГО помага.

И Уориъра е като рогето. Стани 40 лвл, влез им със Шадоу Форм и им гледай сеира. Ако уориъра е с Death Wish излизай от шадоу формата и си пускай щитове, ренюта и през това време само танцуваш около него и му се връткаш откъде гъза, за да не може да те удря толкова често и чакаш да му свърши Дет Уиша, за да го фиърнеш.

Прийст - иска си хитрост тука. Не можеш да го нюкнеш. Ако някой прийст се опита да налее много дмг на друг, той вече е загубил. Важното е да се знае, че мана ефикаснотта на хийла е два пъти по-голяма от тази за правене на дмг. Т.е. ако някой използва 1000 мана за да налее с нея дмг, то хийлъра му трябват само 500 мана, за да контрира дмг-то.
Тук много са важни ранк 1 магийките!!! Ранк 1 ДоТ е само 25 мана. Пускаш му такъв ДоТ, оня нека хаби повече мана за диспел, ти си кастваш ранк 1 шийлд, нека той си хаби пак повече мана за диспел, ти си пускаш ранк 1 Реню - пак оня да те диспелва. Иначе го биеш с Фиър и Мана Бърн. Гледай внимателно и той да не те минава тънко с ранк 1 магийки. Ако си шадоу (ако не си, да си) имаш по-бърз Фиър и Сайлънс!!! Не ползвай Майндфлей и ДоТ-ове освен ранк 1 . Само Мана Бърн. Трябва да биеш и с уонда. Маната я пазиш само за хийл и Мана Бърн, който успее да спести повече мана бие.

Уорлок - Зависи с каква гадинка е. За теб най-зле е Фелхънтера. Диспелвай уорлока винаги отначало, да му махнеш щита с шадоу резистите. Уорлока може да си сложи друг шийлд на 30 сек куулдаун за абсорб на шадоу дмг, ако видиш че ти изписва "абсорб" веднага диспел. Много противни за Соул Линк локовете. Соул Линк се слага винаги на пета, това му е като бъф-че и ако видиш че има Соул Линк ( правиш 100 дмг на лока, но виждаш как му вкарваш 70 , а пък пета получава и той 30 дмг) веднага Диспел върху пета. Единствения шанс на лока да те убие е ако те нюкне. Каствай си шадоу резист бъфчето, Пускай си шийлда и ренюто и пак - Мана Бърн. Маната е ахилесовата пета на лока, дори епичните локове се влачат с няма и 5000 мана. Ако си шадоу прийст и имаш Сайлънс да го сайлънснеш в началото и да изтичаш към него за да го фиърнеш и после ДоТ + Мана Бърни и си го биеш без проблеми.

Шаман не може да бъде бит.
Не мое да мъмриш, брат!

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Tue Sep 12, 2006 3:52 pm

Dzvero wrote: Шаман не може да бъде бит.
Да бе да, не може. Шамана безусловно е гадно копеле и малко класове се оправят с него 121. За уориър и то пре-мортал страйк е почти невъзможно, обаче с необходимата концентрация и малко късмет става. Аз кво правя? Чардж макро с блъдрейдж в него, (то те оставя в берсеркер стенд), хамстринг, демо шаут. Това е за въведение един вид. Ако до този момент шамана не е побягнал ужасен от множеството символи светнали над твойта и неговата глави - преминаваме към съществената част. Тук опциите са няколко - ако кактуса..пардон, тотема който е сложил ни създава чувство на дикомфорт - хамстринг и на него. Това натъжава шаманите така, че емоте с /лол /мооо си е съвсем на място. Добър вариант е и дизарм на самия шаман ако имаме необходимия рейдж. Много важен момент е да следим спелкастването на обекта на нашето внимание. Аз лично спеловете шамански не ги знам много-много обаче почне ли да каства - пъмел по физиономията за да спре. (обикновено ще имате само един шанс за пъмел в битката). От тук нататък го дръжте сравнително обездвижен с хамстринг, чакайте шанс за екзекют и се молете нещо да прок-не. Екзекют!
Честито! Вие току-що убихте вашият първи шаман! Сега проверете с крак дали наистина е мъртъв, похвалете се по канала на гилдията с кап-лок, и задължително се обърнете за да благодарите на двата прииста които са ви хиилвали през цялото време.....

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Sep 13, 2006 4:40 pm

Дзверо, убедил съм се че в твоите съвети празно няма, та минавам на Шадоу, просто чаках да събера малко парици. Сега имам и за кон (раптор де), накупих екипировка, имам и за трейнерите. Мисля обаче да ми е такъв билд-а (малко по-различен от този дето ми даде)
http://www.wow-europe.com/en/info/basic ... 4103010000
Искам 3-те точки на реню, че това ми е една от най-използваните магии, и селфхийл и в инстанс, високоефективна една такава :roll:
Ако трябва да бъде честен, мерак ми беше на холи да видя Спирит оф Редемпшън таланта. Беше голям кеф в началото, ама вече ме дразни :? Иначе си представете:
Бойното поле, звън на оръжие, стонове на умиращи, писъци, кръвожаден рев, вихърът на битката... И изведнъж голям бял ангел изгрява над биещите се... Всички спират учудени и с увиснали чейнета се взират в това, което обикновено виждат само в гробището... Няколко секунди по-късно на всички от Ордата наоколо живота им рязко се покачва... А после става както го е казал поетът: "Елфите тръпнат, друг път не видели, в едно да се бият живи и умрели" :mrgreen: :mrgreen:
Колко пъти съм се хилил на зяпналите али-та като видят ангела, седят и гледат тъпо горките :D Обаче това си е 10 секунди забавяне, а рядко ми се случва наистина да помогна на някой (да обясня накратко - тоя талант ти дава да изпълниш един хийлинг спел след като умреш)

А аз на паладини, прийстове и друиди (самозадоволяващите се) им слагам първо по един Хекс Уикнесс - то е трол специфик, намаля им хийлинга с 20%, да им е по-гадно. Иначе явно на добър хънтър не съм попадал, повечето са някакви неосъществени уориъри, вадят един голям, голям меч и ми скачат заедно с пет-а си, което е чудесен момент да ги фиърна и двамата. Ако пък стои отдалеч, му фиървам веднага пет-а и използвам докато ми е вдигнат шийлда да му наблъскам каквото мога (обикновено остава на една трета живот преди пет-а да се върне), после те се паникьосват и хукват да бягат, слагам им по един прощален ДОТ и ги оставям да мрат 8-) Между другото срещу ъндед роуг прийстовете имат онова Снакл ъндед, дето ги омотава във вериги, ама понеже съм Орда не ми трябва много :) Взех си го само заради РФД, че там е полезно (повечото мобове са ъндед).

Обяснението за танковете си го записах :) Подозирам че със странната си страст към шийлд съм бил причина за няколко почти-уайп ситуации, които после с много труд овладявах, ама пък тъкмо тогава ме хвалеха най-много, че съм добър хийлър :wink: Обаче във бетълграуд им лепвам шийлд на уориърите без много да му мисля, че там няма време за истински хийлинг (за съжаление). Най-вече щото както се изказа един роуг "Those alli mobs think... sometimes" :D - Та там предимно карам на реню и шийлд и тичам наоколо, ако се спра някъде, това е сигнал поне трима да ми скочат, вече научих и как е на алиански "kill the priest".
А всеки иска да е приятел на прийста, не само уориърът :roll: Обаче повечето са използвачи, които като ти свърши маната и те изоставят на произвола на съдбата :roll: Но оплаква ли се прийстът? Не. Той спринтира към другия край на полето, увличайки поне трима противници след себе си, които са толкова озлобени, че не забелязват, че прийста е вече безвреден :D А през това време някое другарче прибягва през опразнения център с али-флага :mrgreen: За послените 20-ина битки загубихме още две, и двете с 1:3 след 40-50 минутни кървави кланета. Забелязах че Алинса може да ни бие ако ни превъзхожда много в нивата - едната битка аз и един 39 уориър бяхме най-високите лвл, останалите 32-35, докато алитата имаха 7 39 лвл :shock: Е поне с уориъра им спретнахме един геноцид в тяхната база, поне четирима положиха морно тела на пода преди да успеят да ни пречукат :twisted: Другата битка технологичното им превъзходство беше просто смазващо - два паладина и един прийст!!! :shock: :shock: Срещу моята скромна личност... :? Какви ли не хитрости опитах - два пъти им измъквах флага, веднъж върнах и нашия обратно, ама зле... :roll: Те откраднат нашия, ние техния, почне се едно клане в центъра, единият им паладин заедно с прийста пазят флага в тяхната база, другите нападат... бе биха ни :( Макар че вторият път като им откраднах флага беше забава - тримата от тях влизат в тунела си с нашия флаг, аз рипам от балкона, взимам техния, двамата в защита ме нападат, аз хуквам надолу по тунела и почти да се срещна с ония тримата, взимам ботушите, фиървам двамата зад гърба ми и се качвам на техния покрив, оттам през балкона и излизам през рампата :lol: Докато те още се чудят къде съм, аз съм преполовил пътя до нашата база :wink:
Ако не друго, Ордата поне губи с чест. Като печелим, печелим заедно, като губим, пак губим солидарно. Никога не съм чул някой да обижда някой друг че е нууб или нещо такова. Ордата знае, че поражението е извор на мъдрост. Ордата се е научила, че от всяка загуба могат да се извлекат поуки, с които да се изкове следващата победа. Ордата е непобедима! 8-)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Sep 13, 2006 5:56 pm

майко мила! :shock: направо като на сектантско сборище се почувствах с тези лозунги колко непобедима и извисена е ордата :lol:

и аз не зная защо се включвам сега...
в момента при нас текат реформи в ранг-системата и организацията на рейдовете в гилдията... не е за разправяне, а и не ми се говори по въпроса... може би прехвърчам да кажа, че още съм жива... поне се надявам да е така...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Sep 14, 2006 9:32 am

Жива си ти, жива си!

А за извора на мъдрост от загубите на хордата добре си го казал:) Не е трудно да "извира" мъдрост когато 90% от игрите са победи.
Аз като се блъскам с алианския лок от 30 игри в WSG спечелихме 3...
При 90% загуби ела да видиш какво става с морала и дружелюбното отношение. С един веднъж се псувахме 5 мин на уиспъри. А иначе определенията за капацитета на играчите текат свободно в главния и в рейд чата.

Това с Shackle Undead не става с играчи :lol: :lol: :lol:
То оставаше да може да се каства и на играчи...

Не ти трябва ренюто. Но щом толкова държиш на мего може да го подобриш малко, но с 2 точки, не с 3. Освен това слагаш прекалено много на Improved Mindblast. Там може да си позволиш само 2 точки, после трябва да качваш Shadow Weaving. Това е много силно умение. +15% повече шадоу дмг.
Ето ти подобрена версия на твоето "хийлърско" кек шадоу билдче.

http://www.wow-europe.com/en/info/basic ... 2103511251

И основната ти цел трябва да е шадоу формата. Както искаш си върти и разпределяй талантите отначало, но гледай да хванеш Имба формата колкото се може по-бързо, т.е. на 40 лвл. :wink:
Не мое да мъмриш, брат!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Sep 14, 2006 4:38 pm

http://www.wow-europe.com

аа, в този сайт ми бяха пратили линкче само за да видя гаврата на страницата с расите :) Минете с мишката на расите отгоре една по една и ще видите (който не го знае това де, вие я играете тази игра, не аз) :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Thu Sep 14, 2006 4:52 pm

"Военната тактика за Алайънса" или "Защо искам да съм..трол."

Вратите на ВСГ се отварят. Ние, десетте могъщи бойци на Алайънса се хвърляме напред за да посрещнем хордата.
В четири различни посоки.
Един остава в защита и райд канала се изпълва с първите за деня "дефенс you #$%@# NOOBS! ". Пред хордската база битката вече тече с пълна сила! Тоест шест от техните доубиват първите трима от нашите. Останалите, сме се хвърлили да грабнем флага някъде през горния етаж. (Тук се получава съобщение, че флага ни е взет) Посреща ни организирана защита от поне четирима души и скоро всички се събираме в гробищата. За мен това e вълнуващ момент, защото мога да наблюдавам как моите другари скачат един по един, в очакващата ги група врагове. За ордата предполагам е още по-вълнуващ.
Пленяват ни флага за първи път.
Флаговете са по местата си.
И веднага някакъв бастун от нашите грабва техния! (През това време ние се групираме пред базата) Бастуна започва да врещи за помощ и двама идиоти веднага се хвърлят да му помагат. (Някой взeма нашия флаг). Бастуна изпуска флага 10 секунди по-късно, а двамата идиоти умират в тунела. Бастуна напуска рейд-а като преди това изкрещява "You #$%@# NOOBS! "
Ние си прибираме собствения флаг.
Бастун номер 2, 3 и 4 вече тичат към ордската база.
Останалите от нас тръгват в група. Пред тунела ни чакат 5-6 от ордата и се очертава сериозен бой. Ние смело се хвърляме използвайки тайни алайънски тактики - меле паладини и дпс приистове, като всеки играе сам за себе си, за да не пречи на останалите.
Oтново сме в гробището. И отново скачаме долу в ордата един по един. Взeмат ни флага.
Бастун номер 2 взeма техния флаг и започва да врещи са помощ. За щастие го убиват веднага.
Пленяват ни флага за втори път.
Флаговете са по местата си.
Трима от нашите напускат рейда с дежурното "You #$%@# NOOBS! "
Аз се качвам на нашата тераса и сядам да гледам приближаващата се от Север орда.....

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Sep 18, 2006 1:46 am

Добре де,кросовър батълграунди хубаво,ама какви са тия пре-мейд групи алиански дет и 3 пъти по маь дмг да им се прави пак не мрат щото са си зели прийстове да ги лекуват :evil: то така хич не е честно,баси :x
Image

Pugsley
Moderator

Post by Pugsley » Mon Sep 18, 2006 9:42 am

B. Delvig wrote:"Военната тактика за Алайънса" или "Защо искам да съм..трол."

Вратите на ВСГ се отварят. Ние, десетте могъщи бойци на Алайънса се хвърляме напред за да посрещнем хордата.
В четири различни посоки.

Като е pick up група бие ордата щот масово играят по адекватни играчи. Аз ВСГ като играех го правех с примеид група от хардкор райдери и редките случаи като биехме за повече от 5 мин беше щот отсреща беше премеид. Просто аллаианса кат хеалва и се организира маже наред ала уви ордата е куулър :)
Love & peace
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Wed Sep 20, 2006 2:17 pm

Мъка, мъка, мъка, мъкаааа....

Скъсват ми г*за на работа, назначили са ме в една оценителна комисия и месец и половина без компютър през по-голямата част от работния ден. Гавра!
Гилдията го удари на фашизъм, въведоха се строги антинубовски и нати слакерски мерки, наложение билдове, рейдване до падане върху клавиатурите, абе бой, стригане... и тези три неща.
Но поне гътнахме 4 боса в Накс.
Ето и филмчета направени от един нюблет мейдж:

http://rapidshare.de/files/33704631/faerlina_killl.wmv
http://rapidshare.de/files/33712385/noth_killl.wmv

Не съм ги гледал ама отзивите за качеството не са много положителни.... нюблет мейдж.

Вчера след БВЛ ВоВ-а реши да ме изненада приятно и крашна...
Оказа се, че след последния патч Близзард пак нещо са осрали работата (сефте) и има нещо нередно в играта. В крайна сметка като се сбъгави не може да се играе.. УЖАС :shock:
Вчера не помня колко пъти ми крашваше ама от 1 след полунощ съм се борил до 3 и ми крашваше постоянно. Или успея да се логна и изкарам няколко минути, или директно по време на логването.
Издивях. Сега след работа пак ще се мъча мамка им. Само да не се стига до преинсталиране, че тогава вече си става страшно :cry:

Мъкаааааа...
Не мое да мъмриш, брат!

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sat Sep 23, 2006 8:29 pm

А бе това прийст да лекува в батълграунд - половината победа е спечелена :) Пък ако има два-три прийста, то направо забава пада. Сещам се в Арати Басин как едно наперено уоириърче си го подхвърляхме като топка с друг прийст, тъкмо да се осафери и айде пак фиър... и така си и умря :D Аз иначе отскоро се пробвах на Арати, знаех че там Алианса е много силен, ама понеже беше Арати уикенд, викам айде да пробвам. Алиансът наистина е много силен - от 30 битки спечели.... 5 :lol: :lol: Доста по-добър процент от Уорсонг, хихи 8-) А от тия 5 можехме 4 да спечелим ама пусти ХК фармъри, ходят да трепят Алианса в тяхното гробище и губим базите. Иначе спечелихме 2 битки за по 7 минути :shock: :shock: Не вярвах че толкоз бързо може да се спечели игра, ама явно може :wink: По този случай вече съм почти Хоноред с Арати, още 20-ина игри да спечеля и ще си взема едно коланче, много шик, ще ми ходи на тролчето 8-)

Друго - честит ми ранк 5, пръв сред сержантите, или Фърст Сержант :) Сега ще качвам бързо до 45 лвл, че да си взема разни там ПвП награди дето ми се полагат :) А после пак юруш да трепем Алианс.
Смених и гилдията, да си член на Гангстаз Туинкорз докато си инфантилен 29 лвл бива, ама иначе не те взимат насериозно хората. То и без това свестните туинкери се преместиха в друга гилдия, останаха само едни "майстори"... уориър дето рейдж не използва, мейдж който атакува с тояга... викам айде чао, до нови срещи. Малко по-късно ме помолиха да се запиша в списък за нова гилдия че да я създадат, за една седмица вече имаме 40 човека, повечето 50-60 лвл, скоро се стягат да тръгват по яките дънжъни, нека да ги поуморят малко, аз после ще се включа 8-) Името на гилдията е "EverLast", дано не сме все последни :wink:
По случай 40 лвл си купих раптор, голямо чудене падна за цвета и тъкмо си избрах един, пък той бил за 60-ти лвл :? Както и да е взех си Емералд раптора, яхнах, много яко "цвили" :lol: Обаче язденето е мъкаааа :( :( Това нещо така друса че ми прилоша само да гледам екрана :? :? Нали тича пусти раптор на два крака и клати като за световно, направо морска болест да те хване :? Поне в ТБ кравите бяха впечатлени като подскачах насам-натам пред банката 8-)
От дънжъните - Скарлет Либ голяма скука, три пъти вече го минах, ама нищо интересно не падна :( Освен това партитата само от кастъри, щото другите класове не щат да ходят в Либ, та си представете парти от два мейджа и някой изпаднал друид, не че не минаваме, ама гадно :? Ще мина по веднъж Арморито и Катедралата за да си оправя куестите и после го зарязвам Скарлета.
Виж РФД е друга приказка, там ме кефи да ходя. Това е най-прийстовския дънжън досега, там всички слушат прийста и козируват :) Последният път с 4 човека го минахме целия (хем всички бяхме 37-39 лвл), обаче на последния бос два уайпа, не ни стига ДПС да го трепем. Взехме си един шаман да помага, по-неадекватен играч не бях срещал :( Викат му "лекувай", той ни бандажва :shock: :shock: Трябваше като на идиот да му обясняваме какви тотеми да сложи, какво да прави и т.н. Гътнахме боса накрая, пък аз забравих да си взема от него черепа за един куест, щото съживявах шамана (беше се трупясал, дори не го забелязах кога е умрял :) ) :? Идеше ми да се бия по главата с клавиатурата после :? Нищо де, пак ще отида, то там ми харесва пък и бързо качвам лвл.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Sep 30, 2006 4:57 pm

драматични събития в гилдията ни...
в рамките на една вечер останахме без рейд-лидера и мейн-танка си...
в рамките на следващия ден ни напусна голяма част от руското лоби в гилдията... още броим пилците... чакат ни тежки времена...

вероятно ще се наложи да мина отново на фрост, защото в МС и БВЛ не съм достатъчно полезна на гилдията, а в момента АК 40 и Нахх са ни уравнение с много неизвестни без сериозен мейн-танк и добър лидер, като Блек... но ще трябва да се мобилизираме, за да оцелеем до експанжъна...

честно казано съм със смесени чувства.. липсват ми и Блек, и Гаечка, но съм убедена в себе си, че трябваше да се разделим с тях за благото на гилдията... особено Блек прекали с властта си... щом стигна дотам да крещи в рейд-чата, като обижда плейъри, а когато му показахме вратата и я затръшнахме след него, да се изцепи, че това му бил реуърда "след всичките епикс, които той ни бил дал"... просто се самозабрави..
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar