Отиваш на "ревюта" в него, правиш един сърч, после гледаш на ръка и последните два броя, които то още не включва и тва е.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Да посветиш цяла трилогия на борбата с християнството е достойна за възхищение задача, но неминуемата жертва е самата трилогия. Бидейки антихристиянска, тя няма как да не е и, да, християнска. А това е отвратително. Добре, че пускат филм.Скандалният автор Филип Пулман, обвиняван от много хора в сатанизъм и хейтърство (включително и от мен)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Аз, лично, никак не съм съгласна с доводите ти! Но това, първо е въпрос на личен вкус (или липсата му). И, второ, не ми се спори - та подминавам.shayhiri wrote:Philip Pullman - Първата от Тъмните му материи. Чувам лоши неща за останалите две. Адашът Спархоук си го е казал най-точно:
Да посветиш цяла трилогия на борбата с християнството е достойна за възхищение задача, но неминуемата жертва е самата трилогия. Бидейки антихристиянска, тя няма как да не е и, да, християнска. А това е отвратително. Добре, че пускат филм.Скандалният автор Филип Пулман, обвиняван от много хора в сатанизъм и хейтърство (включително и от мен)![]()
Това какво ще рече - че е твърде детска или просто има твърде малко сюжет за товя вкус?Ursula K. Le Guin - цялата Землемория, първата още на 7-8год. в селската библиотека. Не виждам с какво може да ме привлече сега.
За четиринадесети път - първата книга е най-слабата. А смешния плач, че книгите трябвало да са кратички (за да не се мориш с тях явно), ще го оставя без коментар, защото той друго и не заслужава.Robin Hobb - говорихме вече, с две думи: ако първата книга е показателна за следващите десетина - благодаря, пас.
Много си зле, честно. Едно, че логиката ти е, с извинение, слабоумна, и второ аз съм чел само първата книга, не ми допадна много, но нещо не забелязах цялата книга да е посветена на борбата с християнството.Бидейки антихристиянска, тя няма как да не е и, да, християнска.
Всъщност чак в третата книга се появяваше антихристиянския мотив майЕдно, че логиката ти е, с извинение, слабоумна, и второ аз съм чел само първата книга, не ми допадна много, но нещо не забелязах цялата книга да е посветена на борбата с християнството.
Смех. И злобица. Някъде да съм казал, че Алиса е детска? Да съм казал квото и да е лошо за Приказка без край?BaYa wrote:Че не съм съгласна с твоите мнения го казах само веднъж. И подчертах какво най-много ме заинтригува от тях. Ама, ще ме извиниш, ако Алиса е детска книги - ти и понятие си нямаш от литература. (Че си опитал да я четеш малък не е извинение; ако искаш да разбереш нещо трябва да задълбаеш в него!) Макар че мнението ти за книгата на Еднде, е съвсем разобличаващо де.
По темата Тъмните му материи, говоря за трилогията, плюс Лира в Оксфорд.
И дори и да не го разбираш - не се притеснявай. Питам останалите.
BaYa wrote:Аз, лично, никак не съм съгласна с доводите ти! Но това, първо е въпрос на личен вкус (или липсата му). И, второ, не ми се спори - та подминавам.
Само за цитираното по-горе моля за мнения по-начетените "фантазисти" от мен, понеже в момента издирвам 4-те (Шайхири, вземи бележка!) книги за Лира. И аз лично не съм съгласна с изказванията на Шайхири. (Нито бих нарекла Спарки колега, в интерес на истината!)
Горното е въпрос на Дем за Землемория. Отговорът е: и двете, но далеч повече второто. По-скоро елементарна е, отколкото детска. Иначе нищо против.Това какво ще рече - че е твърде детска или просто има твърде малко сюжет за товя вкус?
shayhiri wrote:Горното е въпрос на Дем за Землемория. Отговорът е: и двете, но далеч повече второто. По-скоро елементарна е, отколкото детска. Иначе нищо против.Това какво ще рече - че е твърде детска или просто има твърде малко сюжет за товя вкус?
Е щом е най-слаба, значи правилно съм преценил.Matrim wrote:За четиринадесети път - първата книга е най-слабата. А смешния плач, че книгите трябвало да са кратички (за да не се мориш с тях явно), ще го оставя без коментар, защото той друго и не заслужава.Robin Hobb - говорихме вече, с две думи: ако първата книга е показателна за следващите десетина - благодаря, пас.
Информирано преположение от Рол, но пак хич не е точно. Нали се разбрахме вече, че поредиците тип "историйка-историйка-историйка" изобщо не са трилогии? А обикновени серии.Roland wrote:Не, той на сценариста проблемът му е, че не може да приеме трилогии, на които книгите не са историйка-историйка-историйка, ами начало-среда-край...
Users browsing this forum: Bing [Bot], Semrush [Bot] and 2 guests